Tuesday 19 January 2010

TKO

Nije "Tko" nego T.K.O. - Technical Knock Out.
Tehnički nokaut, bre.

Postoji jedan stari negotinski fazon, a dešava se u Hali sportova na jednom omladinskom prvenstvu Srbije u boksu, sredinom osamdesetih godina. Neki Boranin ubi u ringu od batina čuvenog Hndu, svojevremeno negotinskog Mahalaja Đeksona, a ovaj se okrene prema treneru i vrisne:
- Bacaj bre peškir ili ću se sam nokautiram, ovaj će me ubije!

Da li ste u ovoj priči prepoznali današnje negotinske demokrate?
Nemoj da niste ...

Sve živo su pokušali da učine (a i još bi) ne bi li na bilo koji način sprečili Radmilin (što da se lažemo, kakav bre PNTK) izlazak na izbore. Ama, sve i svašta. Da ona nije cvećka - nije. Ali nekome onemogućiti Ustavom zagarantovano građansko pravo da bira i bude biran, uz tone bljuvotina na njen račun, optužbi za kriminal i korupciju koje se vrte po novinama dok sudovi i tužilašta ćute, privatnih gadosti na račun porodice (OK, tek Vlada nije cvećka, ali on bre nije javna ličnost - on je više onako "iz debele senke", manimo se njega) - zaista prevazilazi sve granice nenormalnosti i bezumnosti.
Demokratska stranka ne želi da izađe na crtu jednoj kvazilokalpatriotskoj grupi građana jer nisu napisali da su grupa građana. Aha, kako da ne, pazi da nije to razlog.
A možda je razlog u rezultatu ankete u kojoj vodeći likovi DS od ponuđenih ocena između 1 i 5 najčešće od anketiranih dobijaju - 0? Ono, ni anketa im nije baš "cvećka", više miriše na ispitivanje mišljenja anketiranih o tome koga treba maknuti iz vrha lokalnog DS, nego o tome šta građani misle o aktuelnoj političkoj ponudi u gradu.
Dakle, Radmila je našla najgoru varijantu da nokautira žute - napravila je koaliciju sa LDP. Na to su je oni sami primorali. Hajde sad da vidim usijane žute glave, neka kažu kako ni ta lista ne sme po svaku cenu da se pojavi na izborima, sada kada je na redu u Skupštini Srbije rezolucija o ratnim zločinima po Bosni. Zna se kako te stvari prolaze kada LDP i Čedomir o tome "imaju stav".
Lista se zove "Liberalno Demokratska Partija - Radmila Gerov". Indikativno, za one koji umeju da napisano čitaju na politički način. Nema Čede, nema PNTK. Dakle, ovo je lista LDP čiji je nosilac Radmila Gerov.
Radmila ovim preskače sve prepreke koje su joj postavili oponenti, otvara paletu opcija svoje političke budućnosti, a zavisno od rezultata koji ova lista bude ostvarila na izborima 7. marta ko će sutra moći da kaže kako nije moguć čak i poslanički mandat LDP rezervisan za Negotin? Kada na red dođu republički izbori, naravno. I to čak neće imati nikakve veze sa time da li će odbornici ove liste činiti lokalnu vlast od 8. marta 2010. godine - ili ne. Rezultat će usloviti sve moguće opcije u budućnosti.

A šta LDP ima od svega ovoga?
Garantovan cenzus pod svojim imenom, odborničke mandate, možda i funkcije u vlasti ako u njoj učestvuju. Puno za jednu stranku koja do juče osim pečata nije imala ništa - da se razumemo, stranku ne čine spiskovi članova nego aktivnosti. Ako se to sve do sada svodilo na čestitke za Novu godinu i Osmi mart - nije dovoljno. Neiznošenje stavova o lokalnoj politici ne znači automatski i da ga nemate. Ali ga niste izneli u javnost. Dakle, kao i da ga nemate.
Eto šanse da se sada konačno pojave pred biračima i kažu šta imaju. Da se ne zaborave, lista je njihova, pod njihovim imenom stranke. Radmila je samo nosilac. Ali kakav!
Evo šanse da i ove godine čestitaju Osmi mart sami sebi. Ali na vrlo kvalitetan način - osvajanjem najvećeg broja odborničkih mandata.

I šta sad preostaje da uradi dežurnom namćoru, piscu ovih postova, javno deklarisanom biraču LDP?
Šta drugo nego da vas pozovem da im pomognete da ponovo prikupe vaše potpise kako bi izašli na ove, već sada unapred etiketirane, uklete izbore. Svi do sada prikupljeni i predati potpisi građana, koje je sakupio PNTK - ne važe. Moraće ponovo.
Problem predstavlja to što potpisi onih koji su se već jednom potpisali za odbijenu listu PNTK neće smeti da se ponovo predaju. Fantastično tumačenje OIK, još jedna u nizu budalaština onih koji nisu hteli da listu PNTK proglase nevažećom ne bi li još više omeli Radmilin izlazak na crtu.
To zapravo nije nikakav problem. Ukoliko ste već potpisali za neku od drugih stranaka, a sad bi posle svega podržali listu "LDP-RG", dođite i podržite ih svojim potpisom. On neće biti važeći kod onih koji dolaze na red kasnije. Kod onih koji više ne znaju ni kako im se zove lista ali sakupljaju potpise, kod onih koji čekaju i kalkulišu sa rednim brojem na glasačkom listiću, ili kod onih koji više ne znaju šta će sami sa sobom.

Ma, cirkus jedan od ovih izbora.
Sve sami slonovi i klovnovi.
I po koji dreser.
Deli dresove

30 comments:

SS Satyr said...

Osećam ja,Hndo,da će nama muschkima biti baš veselo za "najradosniji praznik"Svjeti Dan Žena 8.mart a i u "Ledu DaMu Pipa"uvek imaju mlade cupi.Dva nula.Već?

Anonymous said...

Ja sam svoj potpis dao Puls NTK-u pri prvom sakupljanju potpisa za prvu listu. Da li sada kazes da IK smatra moj potpis manje vaznim nego potpis bilo kog drugog gradjanina ( a samim tim i mene kao osobu) i vec ako nije priznala prvu listu ne dozvoljava mi da opet dam potpis. Kako je to moguce ? Zar to nije krsenje Ustava ? Zar nisu svi gradjani jednaki.

Anonymous said...

Po ko zna koji put-svaka cast na tekstu.Svi ostali su 10 koraka iza tebe.Mene licno interesuje tvoj stav po pitanju sudske odluke koja se bazira na 9, umesto 10 clanova Izborne komisije.Mora se priznati da ovako cudan splet okolnosti jos nije zadesio PNTK.Zaboravili su jednog clana da bi bilo 5 prema 4,a ne 5 prema 5.Postavlja se pitanje ko je idejni tvorac ovog" falsifikata originala".Da li je to Koalicija DS-SPS,ili,ne daj boze,ovi novi predstavnici"delilaca pravde"? Izvini za anonimnost,i ja to mrzim najvise na svetu,ali jos kratko mora tako da bude.Pozdrav!

Anonymous said...

Gerov ide po svaku cenu da dobije svoje mesto za svoju platu, drugo nju ne zanima. Kakav LDP...zivi bili pa videli. Lisica je ona velika. A to sto ce politika biti sou program to cemo tek gledati. DS ne voli Radmilu i Nicica, Radmila ne voli Ljubisu, Nicica, SNS. Ko ce sa kim da radi? tesko pitanje. Sastace se Ljubisa i Radmila kad prodju izbori, a narod ce da se cudi, dok LDP ima da sedi u cose i place. Al nema nazad, sledecih par godina, pravice rsume, kao do sada, posle ce neko da farba zidove i stampa plakate i tako to dalje. narode, narode.... ccccc...

Anonymous said...

Mi smo cudan narod. Ama pogotovu u tom kraju se nista nije promenilo. Citam u jednom clanku juce, zena prebijena, kuka, place, zove u pomoc familiju. Kad joj brat otisao i podrzao je da napusti muza, podrzavao je u daljem snalazenju da vise ne zivi u takvoj katastrofalnoj tragediji, A ONA SE VRATILA MUZU, zakljucila da nije on toliko los, nego eto i sama je kriva. Znamo li mi koliko zena zive u ovakvom haosu, a ipak mi tako hocemo, volimo taj sistem i rezim, sve mi brzo zaboravimo i sta je bilo i sta se desilo. E moj narode, ovo i politika ima mnogo veze.Isto se odvija samo sto je ovo politika, mnogo nam obikaljaju, i onda nista ne vidimo.
Primer nam je Radmila Gerov, sta sve nije radila, ko sve nije kukao na nju, nisi mogao da prodjes gradom a da ne cujes kukanje. Na koga vi to kukaste, pitam se ja? Sada je toliko dobra od jednom, nije ona kriva, nego mi ne valjamo?
Da li se prepoznajemo u ovoj prici o pretucenoj zeni? Izgleda ne, ovo je jos varljivije nego opasan muz koji te razbije, pa te ljubi. Radmila koristi jednog Laleta, koga siba, za njegovo dobro, da postane dobar jednog dana, tako se kaze- BATINA IZ RAJA i ovog puta pobedila, preostaje da se narod malo osvesti i primeti sa koje strane dolaze pesnice. Znamo li mi, mozda, da udarci mogu da budu i SMRTNI?

Radmilo Kračunović said...

1. Kako sada stoje stvari, dokle god se lista ne proglasi nevažećom, a ne odbijenom, potpisi su dati i ne mogu ponovo. Tako to oni tumače, mada ima tu neke logike.
2. Kao i u prethodnom slučaju, odbaciš listu na 48 sati a ne daš njenom predstavniku da glasa. A on na to ima pravo sve dok podnosilac liste ne odustane ili OIK istu proglasi nevažećom. Ovde pa nema logike.
3. LDP zna dobro koliko ne postoje. Zato su se tu prilepili, kao što i ona zna da drugačije teško da bi izašla na izbore. A da niko nikoga ne podnosi - stara srpska pesma.
4. Da.

Anonymous said...

20. јануар 2010. 08.24
-nije to krsenje ustava. razmisli malo. Ti si se odlucio. E sad sto neko nije razmisljao kada nesto radi, kako radi, sta popunjava i tome slicno, to je tvoj problem izgleda. Neko ko nas vodi, ne brine o tome sta radi, kako radi, bilo kako, samo nek bude, pa ako nije dobro, onda napravim koaliciju sa nekim drugim i idem dalje, a vi koji ste dali potpis- pa malo smo se salili. Najlakse je dati krivicu drugima , a svoje licne greske ne videti i ne priznavati. Ovo je gore nego u decijem obdanistu, i deca bolje danas znaju i sta hoce, sa kim hoce i kako hoce da rade.

Anonymous said...

Anonimnom od 20.o1 u 9,3o
Poseti blog "Zivim za Negotin" i procitaj komentar "Dali je starije pile ili jaje" pa ces naci odgovopr na TVOJU DILEMU, i ne samo Tvoju, vec i mnopgih drugih.

Anonymous said...

Po onoj decijoj igri: ZATVORIM OCI I NIKO ME NE VIDI...ko kome ovde zatvara oci i ko od koga hoce nesto da prikrije? Neko rece: 08.03.2010 clanci u novinama ce biti LDP u Negotinu na vlasti. U nekim drugim komentarima videh da LDP (mislim na Opstinski odbor) moze da ima najvise 1 ili 2 odbornika. Da li se radi o pretapanju LDP-a u Negotinu u PNTK ili obrnuto, gasenje PNTK i prelazak u LDP? Ipak ovo je kako sada stvari stoje samo KOALICIJA, sa veoma cudnim nazivom.

Radmilo Kračunović said...

Pa ja rekoh da je naziv liste OPASAN, i da se ne može pročitati i razumeti Vukovim jezikom, nego onim "političkim".
Ako se PNTK (koji nije registrovan, tj. ne postoji) ugasi i pređe u LDP (registrovana stranka), onda se tim rečnikom to prevodi na srpski kao utapanje LDP u PNTK. Pod imenom LDP.
Vrlo teško za razumevanje, vrlo teško ...

Tihomir said...

Možda IK čuva listiće podrške "neprolgašene" ili "povučene" stranke ili ti GG, i ne želi da ih vrati, jer su se "dosetili" da oni, ustvari nemaju pravo ni da glasaju na izborima (!!?), pa da imaju "crno na belo", čisto radi kontrole.
Jer "šta ima oni da glasaju i za koga, kada njina lista pogrešna i cimnuta, tj. povučena"!?
"Ma,ljudi moji, da li je to moguće !? Ludnica!!!" (Mladen Delić)

SSSkala said...

Ne palite roštilj dok je zec još u šumi ili u našem slučaju,u OpćINI...Ostavite se baksuzlooka i pustimo ljude na miru da rade,tj vode blizkrig kampanju.A posle...

Anonymous said...

Dragi moji stari clanovi LDP, simpatizeri, navijaci, sada neka vam je bog na pomoci.
Skim ste takvi ste.
90-e su tu medju vama.Spore patike ali ce vam besna kola biti brza.
Boze, boze upropastice mladez zarad sopstvenih potreba.

Anonymous said...

Ako Ceda vidi ovaj cirkuz, ne znam sta ce da bude. Pa on ovako nesto ne bi smeo da dozvoli. Sramota za LDP. Sad se moze videti prave pomisli LDP. I neko rece LDP- omladina. Ako je Omladina PNTK- pod nazivom LDP, e ovda se stvarno duva onda, a vrata se sigurno zatvaraju, inace ubi nas promaja.

Anonymous said...

Gospodo, izbori pokazuju tu kuknjavu anonimnog. Sta sad hocete, niste dozvolili kandidaturu, zalba je putovala do Beograda dugo, dugo. Imate na netu i presudu istog sudije kad kaze da ne treba grupa gradjana. Sta je sad bilo. Potrazite od predsednika ili PRESEDNIKA kalendar opstine. Videcete sta tu pise PRESEDNIK opstine. Aman ljudi, dosta je vise. Dokle vise.

Anonymous said...

Ako Ceda vidi ovaj cirkuz, kako rece kolega Anonimni 12.54, eto nama koliko toliko, vec sutra par crnih dzipova iz Beograda parkirani u centru Negotina i sledi naredna scena: Presednik OO Bora, i njegova desna ruka Boban (novinar) beze glavom bez obzira a par momaka sa bezbol palicama ih jure.

Anonymous said...

Kad sam video naslov pomislio sam da je blog o STRAHINJI ali ono opet Radmila G.

Marvin said...

Meni je ovo sa Hndom dobro poznato, samo ne bih bio siguran ko je ovde Hnda...
Radmilin cilj je oduvek bilo poslaničko mesto i odlazak iz rupe koju je sama uništila, bilo je tu pokušaja i sa Karićem i drugima...
Boriće se ona do zadnjeg živog glasača u ovoj opštini, "Sanja bila poslanik a ja nisam, šmrc...", no ne znam da li će ovaj grad preživeti...

Sinisa Mirovic said...

Radmila pobeđuje kako god da okrene komisija,stim što mogu da zarade i krivične prijave zbog ometanja izbora.Oni moraju da rade 24 časa,a ne da odlažu odgovore.LDP može samo da dobije,pazi ovo,gledaš B92 dan 8.03.vest ide.U negotinu LDP osvojio najviše mandata i može sam da formira vlast.Čeda u komi ostvario se njegov san,Srbija u transu,Boris zove Čedu i traži koaliciju i 30% mesta na listi i kreme protiv starenja.

Dejan said...

Izgleda da je Radmila predala nekome iz LDP-a adminidtraciju PNTK bloga.
Kad god pokušam da u istu rečenicu stavim Boru Petrovića i špricer ne puštaju mi komentar.
A hteo sam da kažem da ovaj LDP što se nama predstavlja tako, nema veze sa izvornim LDP-om dok god ga vodi Bora Špricer.
Znači, ili će tamo da se uzmu u pamet (možda da rada preuzme odbor, što da ne, a može i neko mlađi) i oteraju Boru da nastavi da bere gljive i mane se politike ili će LDP da se utopi u PNTK umesto da bude obrnuto.

Anonymous said...

Urovica je uvek bila za LDP kaže TREKELIĆ.A tek Braćevac - dodaje NOCIN.

SSSkala said...

Šta bi sa mojim War crime dokumentarcima?

Radmilo Kračunović said...

Aha vidi se da gledaš b92 večeras!!
Gotovo je to bilo još u petak, nego treba da ti dam. Darko mi reče da ima jedan disk koji nešto nije skroz kako valja, ali da je zajebavao i original. Valjda br.4 nije narezan ceo, ono oko Kosova (Kad pališ pali bolje, i Slučaj braće Bitići). Ne zna ni on zašto je tako ispalo.
Poneću ti sutra to na posao.
Imaš neku ideju oko izbora, šta nam valja činiti?
Puštam post na tu temu za oko sat vremena.

SSSkala said...

Yes,čvrsto uz prijatelje,sad ako smo im potrebni a posle glavu gore i dupe uza zid!!Između seljobera i građanina ja uvek biram građanina pa makar on bio i bitanga...Schorpia...Mogu da napišem tekst"Je l' postojao LAPOT ili zašto volim lokalne izbore?"sutra...

Radmilo Kračunović said...

Prijatelji?
Potrebni??
Mislim bre na solo izlazak, sa građanskom listom, kakvi prijatelji i politika, valjda si mogao toliko da naučiš na mom primeru.
Pomažem samo onome ko me lepo zamoli i garantuje to što obeća.
Piši tuperu, ne pitaj.

Armagedon said...

Šta se bre to radi kod vas u DS-u u Negotinu? Što bi Nišlije rekle: A, 'el će da svirnu Puljeca na Ljubišu?
Izgleda da hoće!!!

SSSkala said...

Mislim da su se ispucali građani i da je možda dockan ili sam ja perfekcionista i kod mene sve ide preventivno,uvek obimno pripremljeno,ništa kuso,brzo...a možda mesec dana i nije malo....Ali kako su svi krenuli stani-pani,na kraju sve je moguće...Sad radim neki scenario za Sv.Trifuna los Rajac...

Rimljanin said...

Lale mnogo pustas filmove ,lupas ko Maksim.....

Peščanik said...

Ovde bas neko ima stav, od Karica do Liberala:-)
Ma moze i Ds...G17+ isto, samo bez onih..i tako dalje i tako dalje...

A i ovaj narod svasta nesto vidi.
I treba da vidi.

Radmilo Kračunović said...

Baš.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...