Saturday 20 March 2021

Složna braća


Batajnica, danas.

foto: Facebook

Da ostavimo po strani standardno prekosavsko importovano ludilo koje besni još od Šešeljeve vladavine tokom devedesetih, ali namerno kačenje bajate fotke na kojoj stariji brat izgleda niži i mlađi iako nije tako, šalje itekako jasnu poruku onome kome je upućena:

Ti znaš da cela Srbija zna da svi znamo ko stvarno stoji iza mene i ko je stvarni gazda ove prćije od zemlje. I zato, ovo ti je poslednja opomena koju ćeš da gledaš na svakoj raskrsnici širom Srbije koju smo pretvorili u kružni tok, a bogami slušaćeš je i u svakom odboru Velike Partije u koji se usudiš da zakoračiš ili promoliš tu svoju slinavu nosurdu.

Niko normalan - pa čak ni nenormalan, poput onog severnokerjskog manijaka - po gradu ne kači slike svoga brata koji je bolestan, izjavljuje bratsku ljubav i podršku u borbi protiv korone. Jer, korona je daleko manje opasna po obljubljenog od svih kostura koji ovih dana nezaustavljivo isplivavaju iz ormara i jama prepunih kradikalskog blata. Počelo je proleće ali oni se i dalje grudvaju krvavom grudom i lobanjama.
A toga u Batajnici ima previše.
To, što upravo gledate širom prestonice a uskoro i u vašem gradu, svakako nije prvo "slovo ljubve" koje Aleksandar javno upućuje Andreju. Samo... ovo je prvi put da se na taj način otvoreno preti.
Nekome.
Iz Beograda.
Hod po sve tanjoj žici postaje opasan, i to ne samo za onoga koga nema na bilbordu a sve na njega miriše, već i za one koji sa tog istog bilborda užasno smrde.
Od straha.


I kod Staljina su ljudi nestajali... ne samo sa retuširanih fotografija.

***
Neko je pušten iz Beograda na vodi - niz vodu.
Bilbordi su tu da podsete: dobro razmisli kom davljeniku ćeš pružiti ruku, i zašto.
Možda bi najpametnije bilo otvoriti pivo, sesti u fotelju i spremiti se za rijaliti koji je dugo bio najavljivan, a sve se više čini da je bez najave već počeo. I to ne odskora.
Samo pratite ponašanje SPS i Željka Mitrovića narednih dana, taj lakmus nikad ne omane.
Njihov TV program i vremenska prognoza su veoma pouzdani.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...