Friday 5 March 2021

Area 51 i zadušnice


Danas im je divan dan
Bolesnikov rođendan


U srbistanskoj verziji Zone 51, kradikalčići danas slave pedeset i prvu obljetnicu roždestvija svoga Nadvršnog Poglavnika. U tu svrhu napravili su mu jednu od bezbroj torti sa njegovim likom, delom i potpisom (na kojoj izgleda isto kao uvoštena verzija Njega iz one čukaričke kafane) - ne možete ga omašiti. Proslava je upriličena u Predsedništvu, kao uvod u novo obraćanje tzv. Kriznog štaba koji će opet obznaniti "nešto" nadasve hipernapredno inteligentno, poput zabrane rada skijališta u julu ili zatvaranje otvorenih bazena u januaru. Ne zna se šta je veći idiotizam, to ili ono čuveno "crkvena zvona i tamjan teraju viruse".
Obeznaniše se rođendanskom tortom, pa ga potom obznaniše:
"Svi prodajni objekti će u subotu, zbog Zadušnica, raditi do podneva, a od tada do ponedeljka u 6 ujutru radiće samo prodavnice hrane, lekova i goriva."
Očekivano.
Vučiću se mora priznati da je uspeo da uradi nešto što nikome pre njega nije pošlo za rukom: na svoj 51. rođendan, okupio je na jednom mestu sve diktatore i lidere kultova ličnosti u poslednjih sto i kusur godina, počastio svakog od njih parčetom rođendanske torte, omogućio im da još jedared pomaze dečicu po glavi i merkaju starije omladinke u narodnom nošnjama, ovog puta sa maskama preko lica umesto crvenih marama oko vrata, da zveknu po koju ljutu i zveknu neko oslojanjeno ćevapće, slikaju se sa njim - pa na spavanje.
Gde to?
U njegovoj glavi, naravno.


Bilbord u Nišu se ne računa u glavu, to je izlazni deo digestivnog trakta koji se svim silama trudi da to i ostane.
Konfabulaciona paramnezija bije svom snagom.
Sopstveni rođendan pretvoriš u zadušnice celom društvu i pripadajućoj mu državi.
Obično je tako pred kraj.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...