Tuesday 23 March 2021

Znaš ti bre ko sam ja?

 

Svaki put kada pomislim da nešto napišem na račun ministrovanja kuturom od strane novopečene Maje Kulturaje, ujedem se za mozak jer iz nekog prašnjavog ćoška punog paučine obavezno mora da uleti nekadašnji ministar kulture u prvoj postmiloševićevskoj Vladi, onoj dosovskoj sa Zoranom Đinđićem na čelu. Lik, čiji se politikantski razvojni put proteže od samozvanog lidera "plišane revolucije", preko ministra kulture, osnivača LDP, potpredsednika nepostojeće DHSS, blogera i influensera, vlasnika jahte i bonvivana, antipinkovskog cerekala, samozvanog predsednika DS (čiji član zvanično nije od 2005, a kad se vrnuo - ne znamo), pa sve do najobičnijeg prostaka koji snima reklame sa preparatima za podizanje morala posrnulih prostata.
Pa ko je to - Bajazit, Hajduk Veljko, Gavrilo Milentijević, Fikret, Crni, Šantić, knez Miloš, kralj Aleksandar, Nušić, Pašić, Conprosta Forte... aman, ko?
Ko, bre?!
Onaj, koji se raskukao po blatoidima kada je saznao da su mu deca išla u glumačku školu kod Mike silovatelja. Isti onaj, koji je sada na tapetu tih istih blatoida zbog istog, Mikinog greha. Nedokazanog, baš kao i Mikin.
Nedokazanog, baš kao što je i on sam... ili pobratim im Jutka.

smestili mu...

Ovaj lik nije bio markiran kao jedan od čuvenih "nosača kovčega", ali jeste još jedan u beskonačnom nizu onih koji strpljivo čekaju - čak i danas, osamnaest godina nakon atentata - na svoj red da zakucaju taj poslednji ekser u Đinđićev kovčeg.
Halal ga svakodnevno zakucavaju, svaka im čast.
Za izbornu listu na kojoj se nalazi ovakav lik se ne glasa, ma koje god ime okačili da su "protiv". Zato što su protiv nekoga ali nisu ni za šta. Za drugog, a ne drugačijeg. Da se manemo više tih otrcanih fora i varalica. Neka on i njemu slični sopstvenu impotenciju i prostate leče na nekom drugom mestu, a ne na glasačkim listićima. 
Čini se da u Srbiji političari i prostate nikada ne idu u penziju. A bio bi red.
Ima li leka za Leku?

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...