Thursday 3 October 2019

Zlatni momci


Hoću da radite kao Komunistička partija Kine. Više energije ste potrošili na međusobne spletke, nego što ste odgovorili našim političkim protivnicima. Stranka je poslala petnaestočlanu delegaciju u Kinu da nauče mnogo toga. Išli su na obuku da vide kako to Komunistička partija Kine radi. Dočekali su ih kao braću i sestre. Hoću da radite u narednom periodu onako kako oni rade. Detalje i tehniku ću vam objasniti na Izvršnom odboru.
- Aleksandar Vučić (RSE, 17.06.2019)

Kao najveća srpska politička partija, pod rukovodstvom Aleksandra Vučića, vaša stranka igra veoma važnu ulogu. Kao čelični prijatelji, mi ćemo nastaviti da podržavamo SNS da ujedinjuje i vodi srpski narod i poboljšavamo strateško partnerstvo kako bi doprineli blagostanju naša dva naroda. SNS je bratska partija Komunističke partije Kine. Vaša stranka je napravila svetsko čudo. Čestitam. Živelo prijateljstvo Srbije i Kine.


Kineska policija je u kući Žang Ćija (58) otkrila ogromno nagomilano bogatstvo, dostojno patuljačkog blaga iz Erebora koje je oteo Šmaug. U podrumu "kuće", koja ima par hiljada kvadratnih metara (prc? PRC!), pronađeno je neverovatno blago: 13,5 tona zlata u polugama, brdo novca u gotovini vredno 268 milijardi kineskih juana (34 milijarde eura ili 37,5 milijardi američkih dolara), kao i veliki broj umetničkih dela čija se tačna vrednost na tržištu ne može utvrditi.
Očigledno uspešna karijera ovog istaknutog člana KP PRC izgleda ovako:
- gradonačelnik Danžua 2008-2010
- sekretar KP PRC za Danžu 2010-2014
- sekretar KP PRC za Sanju 2014-2016
- sekretar KP PRC za Haiku 2016-2019
Inače, funkcija gradskog sekretara Partije u Kini ima težinu gradonačelnika, po načinu na koji je ona organizovana, tako da se sve ove funkcije na kojima je bio punih 11 godina suštinski ne razlikuju. Imao je dovoljno vremena da sakupi pronađenu količinu belih para i suvog zlata za crne dane.
Shodno praksi koju Kina sprovodi sproću korupcije, Ćija verovatno očekuje smrtna kazna.
A former Chinese mayor was hiding 13 tonnes of gold bullion at his home (MBS News, 26.09.2019)



Svaka čast Vučiću, to je bre pravi primer em uzor svakom iskrenom kradikalu!
Međutim, ne lezi vraže...

Državna revizorska institucija (DRI) Republike Srbije danas je objavila da je utvrdila nepravilnosti u završnom računu budžeta Srbije za 2018. godinu, a jedna od njih je neiskazivanje prihoda i primanja u iznosu najmanje od 28,4 milijarde dinara.
U izveštaju DRI o reviziji završnog računa prošlogodišnjeg budžeta navedeno je da nisu iskazani ni izdaci za nabavku nefinansijske imovine u iznosu od najmanje 4,5 milijardi dinara. Iskaknuto je da su više iskazani izdaci za nabavku nefinansijske imovine u iznosu od najmanje 3,7 milijardi dinara, kao i 95 projektnih aktivnosti koje nisu realizovane. Prilikom utvrđivanja rezultata za 2018. godinu nisu obuhvaćeni prihodi u iznosu od najmanje 16,9 milijardi dinara i rashodi i izdaci od najmanje 821,6 miliona dinara. Takođe je utvrđeno da se upravljanje određenim finansijskim oblastima radi na drugačiji način od propisanog, pa su primanja od prodaje robnih rezervi u korist budžeta Republike u ukupnom iznosu od 2,1 milijarde dinara evidentirana sprovođenjem obračunskog naloga, a podaci o primljenim donacijama koje se vode u Upravi za trezor ne obuhvataju ukupno primljene donacije. U vanbilansnoj evidenciji nije evidentirano potraživanje u iznosu najmanje od 1,8 milijardi dinara i više su evidentirana potraživanja za iznos od oko 23,9 milijardi dinara.
DRI utvrdila nepravilnosti u završnom računu budžeta Srbije od 28,4 milijarde (N1/BETA 02.10.2019)

Znajući da će izveštaj DRI biti ovakav, unapred su krenuli da se vade:



Od MMF-a, sa kojim se 3. oktobra nastavljaju razgovori, očekujemo potvrdu rezultata koje je Srbija ostvarila u ekonomiji. Verujem da će MMF dati saglasnost za povećanje plata u javnom sektoru, ali podsećam da njihova misija nije zadovoljna kada se povećavaju plate i penzije, jer to za njih predstavlja trošak. Želimo da višak prihoda podelimo sa građanima Srbije. Građani Srbije to i te kako znaju da cene, zbog toga vlast i ima toliku podršku ljudi.
- dr Aleksandra Tomić, deputatkinja SNS i predsednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava (Blic/SNS, 29.09.2019)

Izgleda da je @BgdSaska izvukla najkraću slamku. Zlatno je doba, nije šala.
Baš zanimljivo, oglasili su se otprilike u isto vreme kada su svetski mediji krenuli da objavljuju onu vest iz Kine.
Nego, da se nisu malo zeznuli sa ovim dovođenjem kineskih policajaca u Srbiju? Pitam za tetku...


***
Kada se 1992. godine učlanio u tada sveže osnovan Građanski savez Srbije, Mikiju Stankoviću su tada njegovi pajtosi (tzv. negotinski stari demokrati) našli zamerku, u stilu:
- Pa dobro bre, Miki Prijatelju, što se učlani u GSS... to je mala stranka, nema od nje ništa.
- Da sam hteo u veliku partiju, ja bih se učlanio u Komunističku partiju Kine.
Eto.
Prc.



No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...