Thursday 25 July 2019

Rukavice bele



Srpski predsednik nam je, podržan od Rusije, izneo sraman predlog: Srbija će priznati Kosovo ako se mi odrekemo dela teritorije. Srbija želi da stvori etnički čistu državu, oduzimajući prava ljudima na državljanstvo i isterujući ih iz svojih domova.
- Ramuš Haradinaj (Al Jazeera Balkans, 29.11.2018)

Nemojte da sanjamo snove kako će neko da nam donese pravdu, nije nam je donosio do sad, neće nam je doneti ni ubuduće. Moramo da razumemo da naša suza nema roditelja i da ga neće ni naći u svetu. Ali, sa nama svi razgovaraju, sa njima malo ko više i razgovara. Mi moramo da budemo staloženi. Naše moći su ograničene, ali kolike god da su mi ćemo ih do maksimuma koristiti. Nego, kada će taj koktel koji organizuju u Hagu, Haradinaj i ostali? Da još malo popriča sa njima kako se namučio. Težak je taj let bio od Prištine do Beča i Haga.
- Aleksandar Vučić (Blic, 24.07.2019)

To što je Haradinaj progovorio na srpskom je provokacija.
- Dejan Vuk Stanković (O2, 25.07.2019)


Naravno da je sve ovo za srpsko tržište, inače ne bi ni sva trojica govorila istim, nemuštim jezikom. Što bi naš narod rekao - zmijskim. Račvast jezik istu stvar uvek kaže na dva, najviše dva i po naizgled potpuno različita a ipak ista načina.
Nego, vaistinu - kad će taj koktel?

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...