Wednesday 12 June 2019

Smisao života Vojislava Šešelja



Bolesni paraziti, koji decenijama Srbiju drže u smrtnom zagrljaju, maksimalno se trude da nas sve ubede kako umesto života proživljavamo samo jednu lošu epizodu Letećeg cirkusa Montija Pajtona - za koju bi voleli da traje beskonačno.
Shodno tome, ovaj napumpani i ustoličeni skot sa slike ne može biti niko drugi do gospodin Kreozot iz pajtonovskog filma "Smisao života". To je ona dvonožna mešina od par stotina kila, u maestralnoj interpretaciji Terija Džounsa, koja uđe u elitni restoran, naruči prvih nekoliko stranica menija i kofu za povraćanje, pa krene da ždere i baca pegle u maniru idimi-dođimi (uglavnom po kelnerima i čistačicama). Kada dođe vreme za desert, oberkelner (Džon Kliz) ga ubeđuje da proba specijalitet kuće, jedan mikrokolačić - al' obavezno, na šta mu g. Kreozot odgovori:
- Odjebi, pun sam.
Alav, na kraju ipak proguta kolačić.
Eksplodira, pa sopstvenom utrobom i crevnim sadržajem polije goste i osoblje restorana.


Režiser filma Teri Gilijem je još 1983. u sitna crevca (...) opisao današnjeg Šešelja. Od izgleda, alavosti, preko ponašanja i rečnika, pa do polivanja okoline samim sobom. U birkeleru "Srbija", elitnom samo za probranu klijentelu.
I tačka.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...