Wednesday 10 April 2019

Rozendan




Sinoć su demokrate prolazeći pored našeg sedišta gađale kamenicama vrata i prozore. Ovaj lep i civilizovani i demokratski oblik političkih aktivnosti NATO izaslanika u Srbiji može da privuče nešto delikvenata, zapuštene adolescente, i izvesan broj osoba sa endokrinološkim tegobama, poneku ličnost sa isfrustriranom pozicijom u politici, na poslu, u braku. Oni koji su dali novac za izazivanje građanskog rata u Srbiji nisu znali da nije dovoljna samo finansijska investicija već i kadrovska, a njihovi kadrovi su slabi, imaju izraženu slabost prema istom polu i popularni su kao saveznici ubica svog naroda.

***
Zajebao se, mnogo se zajebao, svako ko je pomislio da je ovo tekst najnovijeg otvorenog pisma samom sebi koje je objavio Željko Mitrović - jer niije. Ovo je tekst saopštenja koje je tim medijskih "mozgova" JUL-a - uključivši i notornog DJ Žeksa, koji je tada bio i poslanik JUL - objavio 1999. godine povodom opozicionih demonstracija koje je organizovao tadašnji Savez za promene.
Naravno, solirao je taj i mimo redovnih aktivnosti pri JUL-u.


A i redovno "revidirao stav", shodno meteorološkim i gravitacionim gibanjima u srbistanskom političkom oboru. Nije ga uludo nazvao takvim kako ga je nazvao, još jedan od priložnika julovskog beščašća, rahmetli Aleksandar Tijanić:

"Željko Mitrović posle svake smene režima ugrađuje sebi novi himen."

"Ona preplašena pičkica od Đilasa, nema muda da sam dođe, već potura ovu seosku gluperdu i siledžijsku devojčicu od Boška Obradovića da maltretira žene u Gradskoj skupštini! Brate samo bez nervoze i dođite pred Pink, DJ Žeks vas čeka!"

Kako to, otkud sad ovo?!

- Ratko Božović Pink televizija je Aleksandar Vučić

- DJ Žeks montirao zvučnike na Pink i sa muzikom čeka demonstrante
- Željko Mitrović: Ako protestanti priđu Pinku prskaćemo ih cisternom sa govnima!



Željko Mitrović i njegov manjinski partner Aleksandar Vučić su budžet države Srbije pokrali za 18 miliona evra jednom transakcijom. Naime, Mitrović i TV Pink (koji drzavi Srbiji duguju preko 200 miliona na ime poreza) od te iste drzave su preko Vučićevog uticaja dobili 18 miliona evra. "Potraživanje dospeva u budućnosti"... da li je to njihova budućnost koju Vučić propagira? Nadamo se i verujemo da do takve budućnosti nece doći. Sada je jasno zašto se Mitrović toliko grčevito bori za diktatorsku vlast Vučića - da bi mogli i dalje da kradu i pljačkaju gradjane Srbije.

- Mitrović i Vučić opelješili državnu kasu za 18 miliona evra u jednom cugu!

Ostaću veran gospodinu Vučiću. Gospodinu velikim slovom. Svaku reč i pohvalu zaslužuje svakog dana. Čovek jasne vizije i velike hrabrosti. Pink nije na prodaju i naša uređivačka politika nastaviće da pruža podršku Vučiću i SNS-u sve dok oni postoje jer bolje Srbija nikada nije ni imala! 

- Željko Mitrović: Večno ću ostati veran gospodinu Vučiću


Bez ikakve dileme, Pink korporacija je najopasnija tvorevina u Republici Srbiji. Ako postoji pakao, izgleda bukvalno tako. Šteta koju je Pink korporacija nanela Srbiji i njenom stanovništvu doslovce je nemerljiva. Uzmite enciklopediju ljudske civilizacije, nasumično otvorite stranicu i videćete pojam koji je Pink ubio. Korporacija Pink jedini je subjekt u Srbiji koji može da se pohvali da svoj narod razume i prati bolje nego njegov predsednik. Vreme i tehnološki napredak učinili su sadističke potencijale te korporacije daleko monstruoznijim. Srbija jeste pakao.

- Srbija jeste pakao i Pink je njeno lice (ZTZ Media, 05.04.2019)



Vlast koristi svoje medije sa nacionalnom frekvencijom i tabloide, koji su ušli u novu fazu propagande, koja podrazumeva potpuni rascep slike i reči, odnosno stanje u kome se jednoj slici pripisuje značenje koje ona sama ne poseduje. Naprotiv, to značenje se imputira neprestanim ponavljanjem, vrlo često i uzvikivanjem iz studija, tako da gledalac nema vremena da u prizorima gužve dešifruje šta ta slika zaista posreduje, nego biva prinuđen da je poveže sa nasilnom retorikom koja se iz studija "prelepljuje" preko slike.
U ovome je Pink, kao centralno glasilo naprednjaka, otišao najdalje, jer je čitav informativno program ove televizije postao montaža - propagandna atrakcija. Najradikalniji oblici ovog tipa propagandne montaže emitovani su nakon pokušaja opozicije da u Skupštini grada preda svoje primedbe samozatajnom gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću. Naprednjačko korišćenje "ženskog kordona" i montaža uživo iz studija televizija Pink i Studija B, doveli su do opšte pometnje kod gledalaca, pa čak ni najiskusniji poznavaoci televizijskog izveštavanja nisu bili sigurni šta se tu zaista događalo. Ovde je čak došlo i do sinhronizacije uzvikivanja na terenu i iz studija. Moglo bi se reći da je ovaj model vučićevske propagande otišao najdalje do sada.
Taj model medijske obmane javnosti ima svoje poreklo u Miloševićevoj ratnoj propagandi s tim da je izvršena nadgradnja i repetitivno ubrzanje, koje se opire čak i gebelsovskim postulatima. Naime, Gebels je savetovao da se propagandni sadržaj mora ponavljati, ali samo do granice kada bi krajnji učinak mogao proizvesti kontraefekat. Vučić, međutim, nastoji da probije ovu crvenu liniju i da vidi šta se događa kada se ode s onu stranu Gebelsa, odnosno kada se njegovi postulati o medijskoj manipulaciji podignu na viši nivo. Na domaćem terenu, praksa pokazuje da ovakva tehnologija manipulacije ima velikog učinka.
Nema sumnje da, kako se bliži 13. april, Vučić ovakvom propagandom mobiliše podršku javnosti za mogući nasilni odgovor vlasti na demonstracije, koje su u samom režimu proizvele visok stepen netolerancije.
- Saša Ilić: S onu stranu Gebelsa (Peščanik, 10.04.2019)




Emilio Rodrigez, vlasnik kuće u Flugervilu (predgrađe Ostina, Teksas), svoj dom je prefarbao u drečavo roze boju, što je izazvalo negodovanje komšiluka. Na sve kritike on odgovara "Šta me briga o tome ko šta misli, to je moja omiljena boja." Kada je kuću kupio prošle godine, bila ke okrečena belo. Sada je sve pink - zidovi, krov, oluci, pa čak i dimnjak. Sve. "Prvo sam prebojio stražnju stranu kuće. Posle sam rešio da to uradim sa celom kućom." Lik toliko voli svoju omiljenu boju, da čak ima i pink tetovaže na grudima i vratu. Smatra da njegov dom sada konačno izgleda kao njegova kućica uz snova. Za CNN i lokalne medije je izjavio da se uopšte ne uzbuđuje zbog gunđanja komšiluka, jer je taj kraj izabrao upravo zbog toga što u njemu ne postoji nikakvo udruženje kućevlasnika (HOA) koje bi ga smaralo. "Ja volim svoju kuću upravo ovakva kakva je, i ne razumem što im se ne sviđa. Neka tuže, ako nemaju pametnija posla."
- "No HOA": Man makes entire house pink, says neighbors can’t do anything about it (WIS News, 06.03.2019)


Ofarbao kuću u pink, komšije pizde, njega zabole... javlja CNN.

Jbt, pa ovde je jedan idiot ofarbao celu zemlju u pink uz pomoć Pinka, i ukućani i komšiluk se žale, njega zabole... a CNN ni da zucne. I njih zabole.
Koja je pa razlika da li je neki američki zajebant okrečio kuću u pink, ili da li su ovdašnje budale pretvorili srbistanske palanke (od Beograda do poslednje vukojebine) u pink oranice i protivpešadijske rovove, isprali Srbistancima mozgove pink varikinom i omekšivačem pa onda pinkom opet uštirkali (tako se kali ovdašnja publika)? Nikakva. Baš kao što nije važno ni da li je ZMinistarka ispod standardnog pink šlema i još standardnije okrečene face obukla bundu od plave lisice ili pred kamere izašla gola. Gledaš, ali to što gledaš ne vidiš - ništa osim pink šlema. Jer ti je tako Pink rekao, i tačka.




Željku Mitroviću namera nikada nije bila da Pink bude sredstvo informisanja, već dezinformisanja. Sluđivanja. Kreiranja poželjne (pinkičaste) stvarnosti koja je realna taman koliko i ova nova varijanta stare parole "Trst je naš". U TV Bastilji je informisanje uvek bilo glavni zatočenik, boje tu služe samo za kamuflažu - RTS, Pink, Hepi... svejedno. Svakako da problem nije u postojanje TV Pink, već u finansiranju njihovog laganja od strane države. Njih građani plaćaju iz druge ruke, dok RTS finansiraju iz prve.
To se lako rešava ukidanjem RTS pretplate i bilo kakvog vida finansiranja od strane države, pa neka i jedni i drugi i treći i... žive od reklama i pretplate samo onih koji žele da ih gledaju. Baš da vidim da li bi se onda toliko zajebavali, kako to sada rade.
Ovako, kako je danas, javni servis ne služi ničemu i kao takav je potpuno nepotreban. Obesmišljen.
Baš kao što je nacionalna frekvenca, dodeljena raznoraznim "pinkformerima", čisto i nepatvoreno zlo.




Iz priloženog se da videti da je svoje "dobre usluge" ponudio svakoj vlasti, i bio prihvaćen.

I opet će.
Ako ništa drugo, za kraj evo jedne izjave iz 2010, iz koje se jasno vidi da je i sam vlasnik Pink-trovačnice takođe navučen na sopstvenu "medicinu" i da se od njega zaista ništa drugo ne može očekivati:



Šlag na rozentortu:


Željko Mitrović pre nekoliko dana, kao odgovor na nedolazak predstavnika opozicije na protest ispred zgrade te medijske kuće, najavio je da će on pokrenuti turneju pod sloganom "Stop nasilju, samo ljubav", u okviru koje će "u stopu pratiti"“ demonstrante i puštati im muziku sa posebnih kamiona sa ozvučenjem velike snage. "Uz poštovanje svih propisa, uputili smo zahtev MUP-u za organizaciju dogadjaja STOP VIOLENCE, JUST LOVE! Izabrali smo lokaciju ispred Skupštine grada, da ne bi bilo da krademo goste! Pobednik je onaj ko skupi više ljudi, mi ne dovozimo nikoga, nudimo samo ljubav umesto nasilja!", napisao je Željko Mitrović na Tviteru.

"Policijska uprava za grad Beograd u skladu sa zakonom donela je zaključak o odbacivanju prijave skupa pod nazivom Stop nasilju,samo ljubav, podnete od strane Željka Mitrovića, kao neblagovremene i neusklađene sa odredbama Zakona o javnom okupljanju" , navodi se u MUP- u.
Policija zabranila skup Željka Mitrovića najavljen za subotu jer ga nije prijavio na vreme



***
"U siledžijstvu nema nikakve zabave, okrutno je i užasno raditi nekome tako nešto. Ukoliko vas neko maltretira, to nije vaša krivica. Nikada, niko, ne zaslužuje da bude maltretiran."
- Rejni Rodrigez (ne zna se da li je u srodstvu sa onim pink-molerom iz Teksasa)

Rozendan je međunarodni dan posvećen borbi protiv siledžijstva, diskriminacije, homofobije, transofobije i transmizoginije. Toga dana, oni koji ga obeležavaju, svoje aktivnosti dopunjuju nošenjem pink garderobe. Pokrenuta u jednoj kanadskoj školi, ova kampanja je danas poprimila međunarodne razmere. Stati u odbranu nekoga ko je seksualno (ili bilo kako) drugačiji, stvar je aktivizma koji traje 365 dana godišnje. Ne samo zbog njih, već zbog svih.

- Today (10th April 2019) is... Day of Pink (Days of the Year)


obojite Bojana

Nemam pojma zašto je baš druga sreda u aprilu izabrana za Rozendan, ali roze Vesić, još roziji Mitrović i najroziji Vučić će svakako već naći neko "fašističko" objašnjenje koje ima veze sa srbistanskom opozicijom. Ako se neko pita 'šta bre veze ima taj roze-dan sa ovim Pink idiotima i Vučićevim kradikalima', odgovor je poražavajući:

Sve su nas premalali u pink da bi mogli da nas maltretiraju.
Ili rade nešto još gore.
Zato što su oni Pink iznutra.
Pizde.
Uostalom, pogledajte Bojana.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...