Friday 16 June 2017

Alisa B. u Zemlji iza razbijenog ogledala


Odmah nakon što je Ludi Šeširdžija iz korpe sa jajima Uskršnjeg Zeke izvukao Alisu kao mandatarku za sastav naredne privremeno-prevremene Vlade carstva Srbija iza razbijenog ogledala, brat Tvidldi iz Jagodine je obznanio palanci srbistanskoj da njegovi (...) poslanici u Skupštini neće glasati za njen izbor, dok je njegov koalicioni partner i sabrat Tvidldam iz Žitorađe razočarano oduševljen izjavio iščekivanje da će zbogzato njihova banda da dobije više ministarskih guzica (pored njegove i Antićeve).


Svi znamo kakav stav D.M.Palma ima glede taktičko-tehničkih performansi osobe koja će tokom narednog polumandata morati da glumi predsednika Vlade, baš kao i njegov "slon-u-staklari" stil kojim ta svoja beto(ve)nska razmišljanja iznosi ostatku Univerzuma. Zbog svega toga, posle izvlačenja loto-kuglice sa imenom Alise B. njemu preostaju samo dve opcije, kao mogući potezi koje će on povući u vrlo bliskoj budućnosti:
1. osoba A: nakon neglasanja u Skupštini za Alisu B. kao mandatarku, Palmi preostaje samo da se povuče "u svoja četiri zida" Akvaparka i tamo odboluje duševni bol nanet Šeširdžijinom odlukom
ili
2. osoba B: nakon glasanja u Skupštini za izbor Vlade, a privučen ponudom o povećanom delu ministarskog kolača koja se ne odbija, Palma revidira stav na temu XX:XX i XY:XY odnosa u Vladi, osniva NVO "Megatolerancija" i shodno proklamovanom švedskom standardu menja svoj službeni nadimak D.M. Palma u D.M. Palme
U Srbiji iza razbijenog ogledala je zaista moguće da ista osoba ne glasa za izbor predsednika Vlade a glasa za izbor Vlade - bez obzira što se samo glasa za ovo drugo. Ali... objasni ti to njemu.
Koji god konačni odgovor D.M. Palme / Palmea bude bio (osoba A ili osoba B) i njemu će, baš kao i svim ostalim kartama u špilu Ludog Šeširdžije, predsednica Vlade biti osoba AB.
Tvidldam će već umeti to da objasni Tvidldiju, nemuštim jezikom koji ovaj jedino razume.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...