Tuesday 6 June 2017

Veromatematika


Hajde da pogledamo šta kaže kreacionistička nauka o postanku prvih nalik Mu dvonožaca, u ovim krajevima poznata i kao kleronauka:

Sila božanska + prah zemaljski = Adam
Sila božanska + Adam - rebro = Eva

Katehizis ništa ne kaže o noćnom vađenju organa (što čupanje rebara jeste) jer to nije bitno za ovi eksperiment, tako da ga možemo odma' bačit.


Ali, šta na to kaže neka druga nauka, npr. matematika?

Sila božanska = Adam - prah zemaljski
Adam - prah zemaljski + Adam - rebro = Eva

kvalitativna analiza:
Adam (bez rebra) + Adam (bez praha zemaljskog) = Eva
kvantitativna analiza:
Adam + Adam = Eva + rebro + prah zemaljski
2 x Adam = Eva + rebro + prah zemaljski
ujbt...

Došli smo do jednačine primalnog greha, koji se dogodio sedmog dana - noć na osmi, i to dobrano pre prvobitnog (onog sa jabukom): Dva sina božanska napraviše kćer božansku, uz rebro i prah zemaljski kao nusproizvod.
Čekbremalo... pa gde je tu logika?!

logička analiza:
(Sila božanska + prah zemaljski) Sila božanska - rebro = Eva
2 x Sila božanska = Eva - prah zemaljski + rebro

Da li je onda bio potreban dupli Napor božanski kako bi nastala kći božanska?
Idemo dalje:

Eva = 2 x Adam - rebro - prah zemaljski
Eva = 2 x Sila božanska - rebro + prah zemaljski
2 x Adam - rebro - prah zemaljski = 2 x Sila božanska - rebro + prah zemaljski
2 x Adam - 2 x prah zemaljski = 2 x Sila božanska
Adam - prah zemaljski = Sila božanska

Vratili smo se na početak jednačine.
Šta smo, dakle, na ovaj način dokazali:
1. Da je Bog stvorio Adama primenivši svoju silu na gomilu zemlje?
2. Da je zbog apsolutne logičnosti celog niza jednačina, sve u njemu dokazano tj. tačno pa i to da je Eva nastala od dva Adama, uz gomilu zemlje i jednu koštanu alatljiku (rebro) kojom su potom svo troje mogli da započnu prve zemljoradničke radove (lat. geo-orgije)?
3. Kako smo na matematički način prikazali logičnost ove priče, zar ne bi logično bilo da je Adam isto što i Bog, ali samo bez gomile zemlje? Da su Otac i Sin isto, ali da je jedan veleposednik a drugi najobičniji gologuzan i bezemljaš Edenski? Da li je Otac razbaštinio Sina zbog jedne fukse koja je marisala jabuke, ili zato što je stvaranjem dotične Eve nehotice morao da nastane još jedan Adam, kako formula pokazuje i dokazuje (shodno identičnosti početne i završne jednačine u nizu)?
Ako je Eva nastala od dva Adama, jednog bez zemlje i drugog bez rebra, sa kojim je onda rodila Kaina i Abela?



Logika nas upućuje na zaključak da su Adam Bezemljaš i Adam Bezrebraš jedno te isto fizičko lice, jer deca Adamova imaju sjebana završna rebra u paru, a ne samo sa jedne strane. Međutim, problem sa ovom tvrdnjom je sledeći:
Čovek nema samo jedno rebro sa falinkom, već dva para tzv. vitih rebara, koja se razlikuju od ostalih po svojoj "nedovršenosti" (nisu spojena sa grudnom kosti ili njenim hrskavičavim nastavkom). Kleronauka upravo to koristi kao dokaz da je priča o noćnoj ekstrakciji rebra i stvaranju Eve istinita, ali ne kaže da li je onda i Evi nedostajalo jedno rebro, i ako jeste - sa koje strane tela?
Neke druge nauke, u kaurskim krugovima poznate kao anatomija i genetika, kažu da bi njihova deca morala da naslede miks fizičkih karakteristika oba roditelja, zato što kreacionizam važi samo za Adama i Evu ali ne i za ceo ljudski rod koji je od njih potom nastao... prirodnim putem, jelte. Tvorac im je lepo rekao "idite, i množite se", što u prevodu sa nebeskog jezika glasi: "Adame, jebite se bre više, dovde ste mi došli sa vašim sranjima koja mi oduzimaju vreme predviđeno za kontemplaciju o tome kojom bi brzinom Jabuka razdora pala na zemlju da je ova tvoja prethodno nije maznula, i kako sad da predupredim Dekarta da se ne zajebava sa onim matricama." Nigde, u bilo kojoj od monoteističkih verskih knjiga, ne piše da je Bog primenio svoju silu na stvaranje ljudi, već samo na Adama i Evu. Doduše, piše da jeste primenjivao Silu - ali striktno na uništenje dece svoje dece i povremeno na spašavanje onih od kojih je potom tražio da mu žrtvuju svoj porod.
Ako su po gornjim jednačinama Tvorac i Adam (i Eva) isto, a razlikuje ih samo imanje koje jedan ima a drugi ne, ili rebrena falinka, onda su garant deca Sinova namerno dodatno očerupana za još tri rebra, kako ne bi podsećala ni na Oca ni na Sina.
Samo... to nigde ne piše u spisima kreacionističke nauke, baš kao ni mnogo toga drugog a očiglednog.


Princip koji kaže da je Bog isto što i Adam bez zemlje, a da je Eva isto što i Adam bez rebra, važi u još jednom slučaju: "Kreacionistička nauka je poput redovne nauke, samo bez nauke."
Baci kosku, čovekoliki Gleda-Meseče.

***
Jeste li primetili da je jedina konstanta u svim jednačinama - EvaZa razliku od ostalih stavki, samo se ona ne množi ili deli, sabira i oduzima. Bez nje cela gornja matematika u potpunosti gubi svoj smisao. Kada bi se to učilo u školama, onda ne bi bilo potrebe za uvođenjem raznih nauka bez nauke.
Ma šta kažete, prijo, to stvarno već postoji negde?
Iš, anatema! Iš!


Čorbas' pasulj volem, sas Adamovo rebarce suvo
Eva ga kuva, da te Bog sačuva

Nije baš formula, ali može da prođe svaku proveru.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...