Tuesday 23 June 2015

Talibani.rs


"Hrast star 600 godina će biti posečen."

Blic-tuga ili jesenji nokturno palanke usred leta?

Mda...
Inače, taj hrast do sada nije bio posečen zbog sujeverja ovog naroda, ali zato će sada biti posečen zbog, pogađate - sujeverja ovog naroda.

Hrast ne treba poseći, jednostavno, zato što je to hrast. Drvo. Nijedno drvo ne sme da bude posečeno zbog poganog betona ili asfalta, a da ne bude posađeno drugo namesto njega. Ovaj hrast ne treba da bude posečen i zbog toga što je star 600 godina (ako zaista jeste), a ne zbog sujeverja ili kvaziprogresivnog baljezganja nekog smrdljivog Vučića, Đitlera, Velje, Zorane i ostalih stručnjaka za kretenizam.
Ovde se zapravo radi o njihovom sujeverju, osveti poput one talibanske kada ruše spomenike kaurskih civilizacija. Tako i naša verzija talibana: oni znaju da je drvo od 600 - ma i da je 200, isto je to - godina predstavlja prirodni spomenik beznačajnosti ljudskih vaški koje (na sreću) neće moći nikada pojedinačno toliko dugo da žive i uništavaju sve oko sebe, pa se zato okupljaju u kolektivitete bez mozga, i prave štetu.
Tako su i u Negotinu pre deset godina uništili stari centar grada, prepoznatljiv po kaldrmi i debeloj hladovini pod lipama, napravili sadašnji loksodrom od štampanog betona. Zimi uglačan a leti usijan do bola. Pa onda, od koštunjavih radikalnih lokalpatriota odoše u agrodžiberalno ništavilo palanke. Onih nekoliko sadnica predviđenih da zamene guste drvorede lipa, uglavnom su izlomljene u izlivima narodnog veselja. Preostale su samo "rupe" u kojima čuče leje cveća što preko noći volšebno menja boju ovisno od toga koja bitanga trenutno žulja dupe u fotelji predsednika opštine.
Velike prazne betonske i asfaltne površine imaju dvostruku namenu: 
  1. za "masovna spontana" okupljanja naroda na koncertima pevaljki i vrtiguza (koje tome učimo od malena), i ostalim alkoholno-vatrometskim hepeninzima izražavanja obesti a ne emocija
  2. da vam podsvesno uteraju strah da se sami, van grupe, krećete tolikom praznom površinom na koju budno motre dežurni cinkaroši u klimatizovanim opštinskim kancelarijama; van radnog vremena, tu je obavezno Oko Svevideće opštinske kamere postavljene da tu stoji a ne da snima, jer ionako nema šta osim budala koje se usude da budu

Staro drvo, hrast pa i svako drugo, predstavlja pravi simbol svega što krdo bezimene palanačke gamadi mrzi: život, dug i uspravan. Te tzv. monotesitičke "religije" su paganskim proglasile one "višebožačke", samo da bi vas kontrolisali i krali vam pare kojima će vam sutra praviti moderne autoputeve u svetlu prošlost, presipati iz šupljeg u prazno ("autoput od Srbije do mora" vs. "letujte domaće") i usput se malomnogo ugraditi u projektni troškovnik.


Bulšitovanje o zapisima je samo pseudoreligijsko baljezganje u strahu od sopstvene ništavnosti pred prirodom, baš kao i laprdanje o asfaltnom napretku. Nema većih "pagana" od ortodoksnih srBoslavaca, Talibana sa internet domenom ".rs" napisanim ruskocrkvenom kirilicom. Zbog toga će na svaki posečeni paganski "zapis", umesto sadnjom nove mladice u slavu Prirode, oni odgovoriti postavljanjem pravoverno-kruciformnog betonskog Drveta u slavu Bola&Smrti. Ne samo u Kragujevcu i Nišu, po čukama Besmislistana, već i u svakoj selendri širom naše zemlje ponosne.
U Surčinu će ovu betonsku kajlu, kada je završe, garant i pozlatiti - da sija i vidi se čak do Munze, u inat.
Samo napred, svom snagom u palanačko ništavilo.



Stoko izengardska.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...