Wednesday 18 February 2015

Žele


Šta je Dinkićev plan B?
Kako se na juče završen tender za prodaju Železare Smederevo niko nije prijavio, pa ni najavljivani ruski "Ural vagon zavod", državni vrh će danas doneti odluku o novom planu za ovu kompaniju koji će u toku dana biti predstavljen i zaposlenima. Prema saznanjima “Blica”, država bi trebalo da bude garant kredita kojim bi se pokrenula proizvodnja galvanizovanog i pocinkovanog lima koji bi koristila "Fijatova" fabrika u Kragujevcu. Rezervni plan za Železaru aktiviran je pošto je juče istekao rok ruskom "Ural vagon zavodu", koji je bio jedini zainteresovan da preda ponudu za tu kompaniju.
"Tražio sam konsultacije sa predsednikom i premijerom za plan B koji smo napravili. Tražiću njihovu saglasnost i potom otići u Smederevo da o tom planu obavestim sindikate i poslovodstvo Železare" rekao je juče Dinkić.

Bre, ćemo da vidimo da li će da bude baš tako, kako je zamislio T-17.
T-2013


Plan B za Železaru Smederevo počinje u ponedeljak
Ekonomske vesti, 17.02.2015.
Na predlog privatizacionog savetnika firme KPMG Vlada Srbije je odlučila da ne potpiše ugovor sa američkom firmom Esmark kao strateškim partnerom u postupku privatizacije Železare Smederevo. Premijer Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Vlada od američke firme nije dobila garancije da će se čuvati naš obrtni kapital i da neće biti potrošene sve sirovine, a onda fabrika napuštena.
Ali, rekao je Vučić, Vlada od Železare Smederevo ne odustaje i u ponedeljak će biti raspisan javni poziv za sklapanje menadžment ugovora za upravom nad železarom, jer "mi nismo sposobni da vodimo železaru profitabilno, nismo sposobni sa njom da zarađujemo pare i niko nikada u Srbiji, sa njom, nije bio".
Vučić je rekao da očekuje da menadžment ugovor bude potpisan 10 dana po objavljivanju javnog poziva, da očekuje da će do kraja marta biti povećan kapacitet prve peći sa 380 hiljada na milion tona i da će najkasnije u novembru biti pokrenuta druga peć i kapacitet podignut na 1,5 do 1,6 miliona tona. On je rekao da država više neće subvencionisati Železaru Smederevo, ali da očekuje pomoć Evropske unije sa kojom je u dnevnom kontaktu. Vučić je rekao da je o ishodu pregovora sa Esmarkom obavešten i MMF i da je sa MMF-om "sve pod kontrolom".

Vučić: Bez dogovora sa Esmarkom, sledi plan B
Obrazlažući takvu odluku, premijer je rekao da je odluka o nepotpisivanju ugovora doneta u dogovoru sa privatizacionim savetnikom. Vučić je kazao da je takva odluka bila veoma teška odluka za Vladu Srbije. 
"Više meseci radimo na tome da spasemo Železaru da spasemo ono što je bio motor srpske industrije, da povećamo bruto domaći proizvod uz istovremeno teške mere na polju fiskalne konsolidacije da bi nam Srbija postala konačno zdrava ekonomija, da bi smo imali zdravu privredu", rekao je premijer.

Ću da se vratim.
T-2015

U tu svrhu & kao lični primer, Terminator (model T-2015) reši da lično siđe u samo grotlo visoke peći i proveri ispravnost njenog ložišta. Da dokaže kako je naša tehnologija superiorna u odnosu na bilo koje američke pare, i da tom tehnologijom niko ne može - niti je ikada mogao - da upravlja bilo ko iz Srbije osim vrhunskih stručnjaka iz sveta, uključujući i Američke.

Nema te vatre u koju svom snagom ne bih skočio za Srbiju.
T-2015

Dok ga spuštaše lancem u usijano ždrelo visoke peći, On zažmuri kroz cvikere zamagljene od isparenja raznih otrova koje su opozicija i zloćudni sindikati ubacili u rastopljeno gvožđe u nameri da ošamute Njega, pa tiho progovori al' da ga svi čuju (mobilne telefone su prethodno isključili još na KPS#1):
"Čuvajte mi reforme, jer neću da se ne vratim. Drž'..."

A šta ću ja ako se On ne stvrdne?
T-1389

"Neeeee", zavapi Slina, takođe Terminator al' model T-1389. "Neeee, Šefe! Pa šta da radimo bez Tebe ako se ne vratiš iz tečnog stanja u tvrdo a opozicija se očeliči, tj. ona stvrdne, narod i radnici zatraže leba a posla nema, sindikati truju li truju čim se ti istopiš, stranci komanduju, naši zajebavaju, a MMF zatraži pare?! A šta ako mi onaj špijun Pavićević smesti da mi ukinu doktorat, neću da mogu da otvorim onda ni ordinaciju za presađivanje kose Palmi - šta ću ja da radim onda, Šefe? Šta?!!!" , zavapi nesrećni model T-1389, sve kršeći ruke, hvataljke, antene i digitalne dekodere za prisluškivanje.

Let them eat jelly Zara!
T-2015

Iz dubina rastopljenog metala u peći broj jedan, zagrmi autoritativni glas:
"Ne brini, kao što rekoh, sve je pod kontrolom. Ako nemaju leba, neka jedu žele..."
Torte su onomad pojeli štrajkbreheri, privedeni u Kragujevac da rasture štrajk komunalaca.

A Prsten Moći rastopi se, u masi iz koje je bio iskovan.

Kada su se potom svi preostali modeli terminatora & supozitorija razišli na svoje zadatke, sa dna visoke peći broj jedan začuo se razgovor:
- A bre Golume, otkud ti ovde, na dnu rastopljene mase?
- Zajebah se. Zinulo mi dupe za Moć - pa skočih. Baš kao i ti, Gospodaru Vučiću.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...