Monday, 9 February 2015

Red pušaka, bajoneta


Ministarstvo odbrane Republike Srbije je 27. januara o.g. objavilo javni oglas na svom sajtu, u kome obaveštava javnost i zainteresovane kupce da u prodaju pušta određenu količinu oruđa, oružja, municije i vojne opreme. Datum i mesto licitacije, kao i uslovi pod kojima se može kupiti neko od ubojnih sredstava i opreme, biće naknadno određeni i objavljeni. 

pločice, bato

Dok Ministarstvo ne odradi sve navedene radnje predprodajnog petinga bajatih prangija & džebane, u skladu sa Zakonom i nikako drugačije, pogledajmo šta će se sve to naći na tržištu domaćih humanitarnih sredstava za neutralisanje protivničke žive sile em nepravde.

još pločica odgovarajućih dezena, primerenih objektima u koje se ugrađuju

tenk M84, koji su Hrvati maznuli, prelepili svojim SMB pločicama i vratili nazad
(napomena: secondhand roba)

rostfraj pribor M69 od nerđajućeg aluminijuma
(obratiti posebno pažnju na kristalni odsjaj sa kašike)

maja SMB terenska, koju je nosio Novak Đoković
kada je služio vojni rok u specijalnim teniserskim jedinicama (ST1)

ordenje razno, sa pripadajućom generalskom uniformom
(model: Thomy N.)

lutke vežbovne (silikon i plastika), model trenkvilajzer T91
(u redovnoj upotrebi i dalje, zbog hroničnog nedostatka broma)

diuretik, nedeljna doza za ličnu upotrebu (100gr)

Đole Haubica?!
(krupan kalibar)

uspomena iz JNA, bašibozuk jedinica
(razglednica iz Bijeljine, nepotpisana)

Povodom najavljene dražbe, na obraćanje promidžbenicima & pučanstvu osmelio se čak i glasnogovornik Ministarstva ONO&DSZ prepodobni Nakriviokapić, sa mislima koje ovde vredi zabeležiti:
"Odbrambena moć Srbije neće biti smanjena"
- Naravno, ono što ne postoji ne može ni biti smanjeno, sa ili bez artikala koje je Ministarstvo sada rado da uvali na neku od klanica širom sveta.
"Celokupan prihod od buduće prodaje biće uplaćen u Budžetski fond za naoružanje"
- Taj "fond za naoružanje" još uvek ne postoji, "osnivanje je u toku". A fondovi za bolesnu decu, ugrožene elementarnim nepogodama, nezaposlene, gladne, beskućnike, izbeglice, imigrante... da nabrajam dalje?
"Oglašavanje i prodaja biće potpuno transparentni i u skladu sa zakonom, za razliku od prethodnog modela zbog čega je uhapšeno više osoba"
- Na stranu to da li će licitaciju voditi lik sa fantomkom ili maskom Gruča Marksa, ali transparentnost je sve samo ne odlika onih kojima su puna usta nje. Dokaze ne treba tražiti daleko, saplićemo se o njih na svakom koraku i za rasprodaje daleko manje važne po bezbednost zemlje.

***
Onaj vranjanski Tomić od Simpa, poklonio je crkvi kompletnu fabriku u Zubinom Potoku sa pripadajućim joj radnicima, valjda da prave osveštane regale, nahtkasne, pogrebnu opremu i daske za ikone. Možda se i Bata Santos doseti nečega sličnog, pa SPC daruje par komada od onih zaostalih ruskih T55 tenkova. Čisto da Filaret mašingeverom MG42 (pardon, M53) više ne žulja levo rame.

Cijena?
Prava sitnica.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...