Monday, 24 March 2014

Izbor(ii)


Ponavljački negotinski izbori na ХИИИ biračkih mesta (da upotrebimo slobodan stil izražavanja, koji uporno vlada opštinskim sajtom), u punom su jeku. Naravno, svi poštuju izbornu tišinu i radnu disciplinu, pa su zato gradske ulice pune razbacanih antiletaka samo u krajevima u kojima se nalaze one 4 gradske izborne jedinice gde se danas glasa. Plus svepripadajući im ulazi zgrada, poštanski sandučići, kapije i tarabe oko avlija.
Mogu samo da zamislim šta se događa u onih 9 sela, gde se takođe glasanje ponavlja...
Dakle, danas imamo ekskluzivnu mogućnost da radnim danom glasamo za sledeće projekte koje su na svoje pijačne tezge iznele lokalne političke kalfe i šegrti.
Izvolite birati koji vam se devil's playground ponajviše dojmi, molićufino:

#1 Urukovo igralište


Sasvim novo igralište, izniklo za mesec dana u gradskom parku kao pečurke posle snega. Donacija Evropske (Rum)Unije opštini Negotin, kojoj je još samo to zafalilo pa da se uhvati za uši i zaigra pipirevku.
Glasajte.

#2 Radmilino igralište


Sočinenije, da prostite, nastalo daleke 2009. godine u vreme vladavine noćne i dnevne more lokalsocijalista. Sveta Peenteka je to igralište postavila, maltene preko noći. Preko noći je ubrzo bilo ruinirano, ali i u ekspresnom roku renovirano. Danas, o njemu niko u opštini ne vodi brigu osim što komunalci povremeno zamene po koju polomljenu klackalicu ili gredu na klupama. Drugi za to nemaju vremena, oni imaju svoje igralište na dva koraka od ovog.
Glasajte.

#3 Ljubišino šabačko klizalište Dula Petrovića


Ovaj sportski teren je nastao tokom sumanute predizborne trke, u zimu 2009/2010, zarad grozničavog kopiranja poduhvata zaječarskog oborkneza Boška Ničića. Na ovom klizalištu mnogi od politikopaćenika su se okliznuli, pa je ono popularno nazvano klizište. I tek će.
Glasajte.

#4 Stranačka nečistoća, gradska i prigradska

Negotin 
levo: 16.03.2014. - izborni dan, oko 12:00h
desno: 24.03.2014. - izborni dan, u 6:50h

Omiljena disciplina nadgornjavanja između stanara zgrada i partijaških silovatelja poštanskih sandučića. Odraz obostrane nekulture, ili možda bolje reći - prekulture. Preteraše ga, i jedni i drugi.
Glasajte.

#5 Totemi na froncle


Ne ide da grad bude okićen svetlećim crevcima samo za obe nove godine, kada su izbori praznik demokratije. Zato izbore treba organizovati periodično i što češće tokom godine, da nam grad bude i ostane lep i stalno okićen totemima - sa ovoga i onoga sveta, svejedno, samo neka bude.
Glasajte.

#6 Unapređeno zelenilo


Neizostavno treba podržati napore onih koji su želeli da unaprede gradsko zelenilo & drvorede, pa ih ubeleše. Radikali su 2009. sproveli svoju fiksaciju u delo farbavši stabla po parkovima polikolor bojom. Sreća što opštinski zečevi ne glođu koru po kancelarijama. Zato danas, pet godina kasnije, kradikali ovaj problem rešavaju na drugačiji način: lepkom za tapete, selotejp trakom i plakatima. Sve striktno biorazgradivo.
Btw, ova aktivnost idealno paše uz onu sa rednog broja 5.
Glasajte.

#7 Gunetove i Brankove vetrenjače


Gune i Branko su dogovorili postavljanje vetrenjača oko Negotina - svako za svoga vakta, i svako na svoje čuke. Kada dune košava, vetrenjače će se vrteti u suprotnoms meru kako bi kompenzirale njenu jačinu (tako će nadomestiti i silne posečene drvorede topola koje su nekada štitile Negotin od vetrova). Biće struje. A biće i ludih k'o struja.
Glasajte.

Pored sedam veličanstvenih esencijalnih infrastrukturnih investicionih projekata, možete glasati i za doktore koji će u radno vreme umesto da vas leče dizati ruke po opštini; možete i za učiteljice, nastavnike fizičkog, pedagoge i profesore koji će umesto da drže časove vašoj deci raditi isto što i doktori; možda će vaš izbor biti stočari ili bostandžije koji će umesto poljodejstva i pijačnih aktivnosti imitirati doktore i prosvetare; a možda...
Glasajte.


A možda možete i ovako.
Glasajte.

Šta god da bude vaša konačna odluka, nemojte više nikada raditi nešto poput ovoga što sledi, pristajati na poniženje zarad ništarija koje vas ucenjuju i obmanjuju svojim prolupavanjima:

Negotin 24.03.2014. - izborni dan, u 15:20h

Nije im bilo dosta što su noćas ubacivali "antigerovske" letke (sa rednog broja 4), već su i u podne, dok je glasanje uveliko u toku, ponovo ubacivali hemijske olovke i letke ovog zamlate sa slike.
Aman, dosta bre više. Dosta je bilo Magistre, svima si se na vrh glave popeo.
Odlazi.
Leave now, and never come back.
***
Dragi moji Negotinci, vi koji još uvek imate nekakav posao, da ste odmah po završetku radnog vremena prvo otišli da glasate, pa tek onda svojim kućama na ručak. 
Najbolje se glasa na prazan stomak.
Provereno.

Rezultate ćemo svi, vrlo brzo osetiti. Bez izuzetaka.

23:00 appendix
Ukoliko nekoga i to interesuje, posle ponovljenog glasanja na ХИИИ biračkih mesta, raspored odbornika biće najverovatnije ovaj:
SNS=20, SPS=14, LDPNTK=6, DS=3, vlasi=2, DSS=00
Eto, okruglo pa na ćoše. Isto kao i pre sedam dana.

Good night, palanko.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...