Tuesday 2 July 2013

Samo javno, drugovi & Drugarice


... Dimitrovgrad ili Pančevo - šta je vaš Otisak Nedelje?

Ovako se završava prethodni blogpost. 
Kad smo već kod Pančeva ili Dimitrovgrada, tamo se zaista dešava svašta - a i šire.

Pančevo, 22.06.2013.



Aktivisti Nove Stranke su u 22. juna, na zgradu Skupštine opštine Pančevo okačili crveni fenjer i tablu sa natpisom "Ulica crvenih fenjera". Kažu, politička scena u Srbiji danas izgleda kao jedan veliki kupleraj u kome se po principu političke prostitucije formiraju koalicije - od nacionalnog do lokalnog nivoa, pod firmom "svako može sa svakim". U takvoj atmosferi politika i izbori su obesmišljeni, princip odgovornosti više ne postoji, svi su u vlasti - kolektivitetu u kome niko nije odgovoran, gde se građani za najobičnije probleme, po ping-pong principu šetaju čak više ne od šaltera do šaltera, već od stranke do stranke. U takvoj fasadnoj demokratiji, izbori postaju samo puka formalnost nedeljne šetnje za glasače i naplate dnevnica za stranačke aparatčike.

Čisto sumnjam da su građani Pančeva glasali za vlast koju danas čine SNS, DS, DSS, SDPS, PUPS, URS i LDP.

***
Beograd, Skupština Srbije, 28.05..2013.
tema: poljoprivreda & Dimitrovgrad



LDP na svom sajtu objavljuje diskusiju iz Parlamenta, u kojoj se prepucavaju agroliberal Zoran Ostojić i agroministar Goran Knežević, dva agrostručnjaka - jedan za negotinske i ostale palanačke džiberaldemokrate, drugi za sjebano mleko koje je popio ali nije progutao već ispljunuo pod sto čim su novinari pogasili kamere. Duva, al' ne uvlači. Veli Strašni O'Stoja da pojedini pripadnici vlasti zloupotrebljavaju svoje položaje kako bi ostvarili ličnu korist. Ne veli da to isto rade i pripadnici opozicije, ali zato daje primer Dimitrovgrada gde mu nije jasno zašto SNS u tom gradu ruši SNS koja je na vlasti. Ne spominje da je u toj ekipi i LDP, ali mu i dalje nije jasno. Jedino mu je jasno da je dimitrovgradskoj ekipi stalo do 20 hektara zemlje od koje zavisi opstanak opštine. 
Stvarno, zavisi.

Čisto sumnjam da je građanima Caribroda jasno kada su to glasali za vlast koju od aprila čine SNS, Zajedno za Srbiju - LDP, DBP-URS, DSS i LDP. Sumnjam da je bilo kome jasno kako se to LDP u ovoj koaliciji javlja dva puta.

***
Bečej, 01.06.2013.



Čisto sumnjam da je ovde bilo šta nejasno oko lokalne vlasti: SNS, URS, SVM, SPS, SRS i LDP. 

***
Bor, u zaječarskom interregnumu, ovih dana


Ne znam šta je istina od svega što je RainDog napisao u vezi borske trgovine mandatima i funkcijama, ali znam da on nema običaj da laže ili pušta neproverene izjave tek tako. Ovih dana traje prepucavanje na relaciji poslanica LDP Radmila Gerov - info-služba RTB Bor na temu ko laže, ko krade, ko je preobavešten a ko neobavešten. Interesantno, neke rečenice izašle iz agroliberalnih ustiju neodoljivo podsećaju na Đilasove od 27. maja, kada je pomenuta služba takođe izdala saopštenje slično ovom od 1. jula.

Čisto sumnjam da u Boru ima iznenađenih ovim prepucavanjem, kao i činjenicom da LDP (ovoga puta) nije u vlasti. A nije da se nisu nadali... još uvek. Zato sada zunzare i obadi štipaju kao blesavi, potežu iz naftalina čak i čuvenog luzera Baneta Ivkovića. Tek će taj sve da im objasni. Ček, samo da nešto pita Šainovića na Skajp...

***
Čuvena Ulica Crvenih fenjera u Amsterdamu radi punom parom. Isto kao i ovi istoimeni sokaci besramnosti i plitkoumlja širom Srbijice. Ima li tu ikakve razlike, kad smo već kod slobodnih umetnica i javnih poslenika?
Ima.

prostitucija
- zanat, privatno preduzetništvo, otvoreno tržište, plaćanje poreza -

U Holandiji su crveni fenjeri upaljeni tokom radnog vremena. "Uslužna delatnost" je legalizovana i uvedena u finansijske tokove države i društva. Javna rabota, kao i svaka druga.

kurvarluk
- političarenje, privatizovane državne privilegije, monopol, poreska utaja -

U Srbiji su crveni fenjeri pogašeni. Nemoj slučajno neki da zasvetli, otkrije kakva sve kvarljiva roba stoji po izlozima domaćih partija sa posebnim potrebama, pa da se mušterije premišljaju oko izbora i (nedajbože) odustanu. Od čega bi onda sva ta silesija Javnih živela, kome bi krv sisala i pare muzla, koga bi javno lagala?! I kako bi onda, bez njih takvih, puk mogao da bude makijavelistički zadovoljan i glup?!!
U Srbiji su crveni fenjeri na Javnim kućama pogašeni i da niko ne bi znao kada one rade. Jer kada ne rade - ne plaćaju porez. Dakle, crveni fenjeri kod nas rade na crno. Eto nama opet crveno-crne koalicije na grbači.

Kada svako iole razuman pokuša da dokuči o čemu se bre to kod nas radi, shvata ubrzo koliko je to jalov posao. Besomuci su toliko plitkoumni, da pokušaj shvatanja šta to oni rade ostavlja teške psihofizičke posledice na zdravlje svakog ko ima IQ veći od poljskog miša.
Problem je u tome što se oni uopšte ne kriju. Sve je palanački jasno i javno, Punch & Judy perfektno glumataju a stado uživa u predstavi i teši se mišlju. Svi su oni isti, i svima je nama isto.

Samo javno, drugovi i Drugarice. Samo javno. 
Palanka ima pravo da misli da zna.

Palančani nemaju pravo da se prave blesavi kako ne znaju da do izbora u Negotinu ima još osam meseci i da je već počela predizborna kampanja. Partije sa posebnim potrebama su krenule u pripreme za lov na vaše duše, a vi se i dalje pravite da ne znate kako će vam isti opet nuditi isto, slobodno gasite fenjere i stavljajte ćebad na prozore, zarivajte glave u pesak, žmurite da vas ne vide. 
To će vam sigurno pomoći.

1 comment:

RainDog said...

Imam bolju fotku za ilustraciju dela teksta o Boru: http://raindog.rs/gerov.JPG



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...