Monday, 22 July 2013

ScamUkoliko slabije stojite sa Engleskim jezikom, evo prevoda - GoogleTranslator ovoga puta ne greši:
Scam, ili confidence trick - način prevare gde se prvo stekne poverenje žrtve (jedne osobe ili grupe), pa potom sledi... to što sledi.
Povod? Sledeći mejl, pristigao danas na više adresa (u originalu, takav kakav je):


Од господина Паул Вилсон
Телефон: +447700017713.
одговорите на мој приватни е-маил: паулвилсон011@ливе.цо.ук

Моје име је господин Пол Вилсон, НатВест, директор комерцијалног банкарства, Челмсфорт & Ромфорд. Велика Британија. Бити врхунски извршни на НатВест, открио сам нумерисани рачун са кредитне равнотежу £ 18,300,000 00 фунти плус акумулиране камате, који припада америчкој мулти-милионер сирове нафте трговац господин Дејвид Воткинс, који је био жртва урагана Катрина у августу 2005. До сада, нико не зна о свом банковном рачуну код банке НатВест и мој даљи истрага показала да је покојник непосредна породица такође погинуо у трагедији.
Са моје позиције у банци, имам све, приступ тајним детаљима и неопходне контакте за потраживање средстава без икаквих проблема. Али, због осетљиве природе мог посла, треба да помогне странца тврде средства, мој положај као државни службеник, као и запослених у банци не дозволите или моји рођаци тврде да ове фондове. Зато сам вас контактирати као странац да организује пренос овог фонда од ове рачуну пре наше следеће ревизије, јер ако је наш менаџмент банке открили да је овај рачун је латентна за њих дуго, то ће бити замрзнуте, а новац ће бити враћен банка Трезор, као неостварен јавних средстава. Дакле, желим да стоје као "спољних корисника", а ја вас уверавам о савршеном трансфер стратегију која ће бити постављена у име легално, тако да нико неће сумњати своје тврдње.
За вашег учешћа у овом послу, имате право на 40% од укупног износа пребачен на ваш банковни рачун, а ја ћу рачунати на смислу тајности, како би се избегло излагање ризичан овог договора. Након разматрања понуде, Љубазно ми достави своје пуно име, адресу и контакт директног телефона / факса, да би ми поново профил фонд за ваше име, као наследнице корисника и усмерава своју комуникацију са Банком за пуштање на слободу и даљег пренос фонда на ваш банковни рачун. Слободно ме позове за даље разговоре. С обзиром на осетљивост природу и величину овог пројекта, ја питам свој одговор на мој приватни одговор на мој приватни е-маил: паулвилсон011@ливе.цо.ук

Захваљујући вама у очекивању на брзом одговору.
Срдачан поздрав,
Паул Вилсон,
НатВест Банк Плц.
Директор Комерцијално банкарство,
Челмсфорт & Ромфорд.

Poslato (stvarno) sa mejla: paulwilson38@libero.it


Propast.
Nisam mislio na GoogleTranslator.

***
Tzv. Naš Čovek, ovako lakoveran, lakomislen, prečesto lakom na easy money, vazda zna da ti "stranci" uvek kuju nekakve zavere protivu Njega. Međutim, to ga uopšte ne sprečava da redovno nasedne na domaće šeme, svake četiri godine (ponekad i češće), koje mu domaći šibicari i ostali spasioci serviraju preko medija, bilborda, plakata, od vrata do vrata, trpanjem SMS-a i mejlova, silovanjem poštanskih sandučića. Eeee, al' to su "naši".
Kupujmo domaće. 
Smislili smo novu religiju za domaće potrebe, zove se Crkva Stranih Investicija Spasa (CSIS).
Zbogzato kirilica u najnovijem scamu.
Pardon, шеми.

CSI:S?
Crime Scene Investigators: Serbia
Zaista postoji grana forenzike koja se bavi istraživanjem prevara poput ove u gornjem mejlu.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...