Sunday, 3 February 2013

Čiča-Tomin kolač za 4 Twitter profila


Kako spraviti Čiča-Tomin slatko-kiseli kolač za četiri virtuelne osobe, taj čuveni specijalitet domaće letnje & zimske kujne, od koga momentalno proradi n.facialis tako da zaličite na omiljenog državnika? Veoma prosto.
Potrebno je sledeće:


Patišpanj
Fundamentalan sastojak kolača. U tu svrhu poslužiće tabla stiropora - što deblja, to je bolje. Stiropor se koristi zbog svoje penaste hrapavosti, usled koje dobro prianja za tlo u kliznim situacijama; takođe, odličan je izolator. Loše provodi toplotu, termičke zrake smrti, strano uplitanje u unutrašnje organe i nedoumice, pokvarene misli i tuđe ideje. Dobro podnosi sve elemente fila.


Fil
Za fil su nam potrebni sledeći sastojci:
- 9 uskršnjih jaja Amphilochius Vulgaris, domaće sorte kukumavke
- 1 crna dlaka Bulovića
- pola čaše fiziološkog rastvora za infuziju
- 1 nosila sa 6 amalina
- 1 kačica cavtatskog masla, marke NDI (zemlja porekla: USofA)
- sitno tucana kokarda (dodati komada po ukusu gostiju)
- malo vodice na dlanu, marke "Sv. Rosa Šumadinka"
- 1 treće oko
- 1 poza, model "OTPOR! i ja tebi"
Sve ove sastojke smutiti 2008. godine i ostaviti da se krčkaju do 2012. Potom prosuti preko patišpanja, i sačekati da sazri.


Glazura
Kada patišpanj i fil nabubre skoro do pucanja, to je znak da Zrelo je. Trenutak je da se doda čudesni sastojak bez koga celo ovo kuvanje ne bi imalo svrhe, kolač bi propao a mnogi elementi ostali uskraćeni za užitak. Ova mirođija daje esenciju i smisao, delujući kao kohezivni faktor kako između komponenti kolača, tako i između kolača i nervnih receptora za ukus kod konzumenata istog.
Žuti sirup od isceđenog cveta Borisa razblažiti u mlakoj kafi i proliti preko svega dosad spremljenog. Sačekati da se stvrdne, ili još bolje - zapeče. 
Rendane mitinge i štrajkove glađu dodati troprstohvat, povrh i uz blagoslov.
Servirati hladno.
Jesti kašičicom (može i zarđalom).


Preporuka
Uz kolač gostima ponuditi i džak glasačkih listića sveže navatanog kupusa sa pijace u Zaječaru. Nema veze sa samim kolačem i njegovim ukusom, ali list kupusa uvek dobro dođe na uboje, reumu i umorne noge. 
Izvlači.

***
Gledano iz perspektive jednog običnog Curiosity rovera na Marsu, ovaj domaći specijalitet izgleda baš ovako:


Koji je od četiri ponuđena Twitter profila pravi?
Predsednici Srbije i Kosova, Tomislav Nikolić i Atifeta Jahjaga, sastaće se 6. februara u Briselu, potvrdio je Nikolić na svom zvaničnom nalogu na Twitteru.
Dragi moji, ne nasedajte na suvisle reči koje na tviteru potpisuje @predsednikrs. To nema veze sa mojom malenkošću. Tek da se zna.
Uh, što je lepo biti ušuškan u fotelju.
Ljudi koji veruju u Boga su dobri ljudi. Ne, ovo sam stvarno rekao.
Jel postiš?
"Aleksandar Vučić ima moju punu podršku u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala", napisao je Nikolić na Twitter nalogu. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, ovu poruku je odmah "retweetovao". Predsednika Nikolića preko Twittera prati 2,538 ljudi, a on sam prati 106 tviteraša.
...
"a on sam prati 106 tviteraša"
Nije to ništa. Vučić prati sve, Vjerice mi Radete.
Stvarno, da li neko može da poveruje kako je Čiča-Toma u životu otkucao makar jedan jedini karakter na Twitteru? Čak i da su mu admini Oliver Dulić & Vuk Jeremić zajedno...
Teško.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je na svom profilu na društvenoj mreži Facebook još jednom javno uputio podršku prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću u borbi protiv korupcije. “Aleksandar Vučić ima moju punu podršku u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala u Srbiji“, napisao je predsednik Srbije.

U sledećem broju "Napredne Domaćice" objavljujemo recept za Čiča-Tomine Facebook krofne, i to one američke - sa rupom za sliku na profilu, u sredini. A posle toga, sledi Čiča-Tomin pokondireni tikvenjak posoljen društvenom paučinom u prahu.

"napisao je... na svom profilu"
Čvrstom rukom, kako i priliči.
Profilu.

povezani tekstovi:

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...