Sunday 27 May 2012

Otisak Nedelje 27.05.2012.


Brzo, kuso i naopako...

Predlog #1 - PP


Provala oblaka nad Beogradom, potop izazvan krokodilskim suzama koje je pustio predsednik jer odlazi sa funkcije predsednika. Kišna kanalizacija angažovana punim kapacitetom.

Predlog #2 - Kozara


Čuveni bioskop "Kozara" u srcu Beograda, u plamenu. Palikuća izveštava za RTS. Ni nemcima nije uspelo da spale Kozaru u III ofanzivi 1942. kao što se to desilo 70 godina kasnije. Jbg, ode Partizan, ode i Kozara... Mislim, beogradski bioskopi, jelte.

Predlog #3 - Predstava


Predstava Olivera Frljića u Ateljeu 212 izazvala je veću buru u medijima nego u samoj publici tokom njenog izvođenja. Oni koji su očekivali pljuvanje samo po ubicama i nalogodavcima atentata na Zorana Đinđića grdno su se zajebali. Po nosu su dobili svi.
Mirko Đorđević je posle predstave zapisao:
"Ljubazna dama koja mi pomaže da nađem štap kako bismo izašli na ulicu mrmlja nešto da je režiser hrvatski i poznat po scenskim provokacijama. Ono njeno "hrvatski" nisam dobro ni čuo, ali sam počeo da mrmljam nešto o tome da sam u dvorani video sen pokojnog Radomira Konstantinovića, autora Filosofije palanke." 
Svuda profesore, ima ga svuda. Niko ne želi da ga vidi ali zato svi okreću glavu. Od samih sebe.
Stvarno, da li Koštunica sme da pogleda u oči Đinđićevu decu?

Predlog #4 - Biljana ili Vesna?


Pitanje je ko je u pravu - Biljana Srbljanović ili Vesna Pešić?
Odgovor: obe. Nema nas dovoljno da bi smo se delili ili svađali zbog budala i bitangi.
Zagovornici "belih listića" iz prvog kruga, u drugom su se podelili u 3-4 kolone. O čemu se tu radi? Čućemo na tribini o belim listićima. Zato u sredu 30. maja, ko može, pravac Medija Centar na Terazijama br.3 (II sprat), tačno u 12:30 po srednjedemokratskom vremenu.

Predlog #5 - Lepak


Kada se sve zalihe lepka potroše na plakate, onda na kraju neko neizostavno mora da odlepi. Pitanje je samo ko - narod ili vođe. Dao Bog, ovih drugih imamo za izvoz, više nego pameti.
Dakle, lepak se sasušio ali neki se i dalje drže plota ko mutavi, ne pušćaju.
Danas je u sutrašnjem Blicu objavljena blagovest kako su žuti istovremeno i odlepili i prelomili.
U Srbiji se obraz definiše kao udruženje građana, nikako kao deo lica ili nešto još gore... potkožno.

Predlog #6 - Boršč


U boršč-državi, u kojoj caruje boršč-politika, moguće je ispunjenje ovog proročanstva sa Vukajlije od 8. maja. A sve je trebalo da bude samo zajebancija. Pa, zar nije?
Boršč se polako ali sigurno pretvara u Frankenštajna, od papazjanije postaje čudovište skrpljeno od delova mrtvaca.

***
U svojim tekstovima pred drugi krug predsedničkih izbora, Vesna je zagovarala glas Nikoliću kao vid otpora nadirućem autoritarizmu mediokriteta pod nadimkom Boris Tadić. Biljana je smatrala da ipak treba dati glas Borisu zbog uspomena na devedesete u kojima je Nikolić sa Šešeljem divljao širom SFRJ, a sve u strahu od konačnog veličanstvenog kambeka malog Slobodačića u sam vrh tzv. srbijanske politike.


Vesna me ni na koji način nije mogla ubediti da glasam za Nikolića, ni u ludilu. Kao ni Srbljanovićkin razlog, za onog drugog. Ako se Biljana uplašila sigurnog dolaska Dačića na vlast 2016. i da će mu to omogućiti Tomislav Nikolić, onda je previdela najmanje jednu činjenicu:
Tadić Prejaki je pripremio teren da Nikolić Nejaki omogući tu pobedu Dačiću. Eto šta su budale uradile, a za to krive narod koji je morao da bira između njih dvojice jer drugačije nikako nije smelo da se desi. I da je pobedio Tadić opet bi na sledećim izborima bilo isto - za taj miloševićevski politički AIDS niko nije iskazao ni makar elementarnu dozu želje za istrebljenjem. Naravno, ne pojedinaca-članova SPS već politike zla personifikovane u vrhu te ekipe. Neću da amnestiram one koji bi da vaskrsnu skota iz Požarevca, načine od njega Boljševičkog Golema i osvete se svima za 5. oktobar i stravu koji su te noći zasluženo preživeli, kao makar malu satisfakciju za sve ono što su u prethodnoj deceniji činili. Nikada se oni neće zapitati zašto im se to desilo, takvi žive samo za osvetu i ništa drugo.
Oni koji u tri sata po ponoći mrtvi pijani po ulicama urlaju da su carevi Negotina jer su pobednici i da im ne može niko ništa - jači su i od policije i od šintera.
Zato je Tadić kriv, i svi oni koji kao slepci utrčavaju u koalicije sa crvenom bandom, "interesa građana" radi.
Interes, malo morgen!

3 comments:

Anonymous said...

Pa valjda ce do 2016. da izumru te Dzoane Kolins,da ne kazem babuskere, ili im to Gicko podmece Snickerse pre izbora :)

Anonymous said...

Skotova ima raznih ali u Srbiji pominjanje imena Z.Djindjica u negativnom kontekstu je ravno jeresi.To je onaj sto je od supruge napravio najbogatiju zenu u bivsoj SFRJ,onaj koji je zatvorio mnoge firme i otpustio na stotine hiljada radnika.Prvi deo neodoljivo podseca naS.M.a drugi...

Radmilo Kračunović said...

Bullshit.
Bora Pekić je znao šta nedostaje Srbiji. Glogov kolac.
Da bi pamet konačno došla na red.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...