Sunday 20 May 2012

Drugi krug


Stvarno, nisam mogao da smislim gluplji naziv posta, ali kakav povod takav i naslov.
Danas neću mnogo da pišem jer je sve napisano, rečeno i viđeno. Kačim ovde hronološki budalaštine na koje u toku dana naiđem, jer se sa tim krenulo od ranog jutra.
Ovo je prvi put da sam ostavio dostupnim otvoren nedovršen tekst. Konačno je zaključen večeras, kada i sudbina Srbije "za narednih pet godina".

***
Predizborna tišina je krenula gromoglasno u četvrtak od ponoći, ali to niko od njih nije ispoštovao niti je imao nameru. Veličanstveni uspesi aktuelne (ne)vlasti emitovani su na svim mogućim medijima Zemlje Blagostanja i Magle (ZBM), žuti JULovci i JULčići obišli su svaki budžak i u njemu pocepali svako parče papira koje je mirisalo na Toma&Džerija, Srbija je poplavela od Žute Demokratije (bolje reći - pomodrela), nadureni T&Dž su samo kačili skupe bilborde po vertikalama Srbije, Borisovi borci zaglavljivali SMS servere i internet.
I tako, sve vreme do u nedogled.

TT sindrom

Cepali su i lepili jedni preko drugih kao besomuci. Pored njih takvih PhotoShop više nije potreban, sve su sami namestili i sebi smestili. Gornja slika govori pravu istinu o ovom provizorijumu od izbora na koji se pale još samo partijski pešadinci i oni što je im dupe zinulo za dve hiljade dinara o trošku svih. Daleko je to od smešnog, oni se svojom sumanutošću podsmevaju Malom Čoveku, glumataju demokratiju, svađaju komšije, kolege sa posla, decu i roditelje.


U četvrtak, poslednjeg dana predizborne dreke, Žuti JUL organizovao je solo koncert svog Kandidata na kome je on nastupio na plej bek, rafalno i teatralno iz sebe istresao sve ono što je naučio napamet i što ga je tištilo od datuma zakazivanja Cirkuske predstave. Konačno, da isprazni taj kontejner gluposti kojima su ga opteretili njegovi medijski savetnici i moleri stvarnosti. Toga dana se masovno odsustvovalo sa radnih mesta širom Palanki, puni autobusi se kao u najbolja Slobina vremena slivali do Arene dopelajući barjaktareviće i ostale kojima duša smrdi na lepak za plakate, i nikome - ponavljam NIKOME - nije odbijena dnevnica od zarade. Živi bili pa videli na platnoj listi za maj 2012. Aha, kako da ne, sve je to neupošljena omladina željna posla, investicija i izvesnosti. Plus telad, prasad i salata.
Pitam se samo, zašto li se krenulo sa isplatom naknada za članove biračkih odbora (iz prvog kruga) tek u četvrtak 17. maja, prvog dana predizbornog muka? I nije se završilo tog dana... Gužva neka beše, šta li je već u pitanju.


Onaj drugi politikopaćenik, antikandidat i doživotna luzer-pijavica, uvideo je koliki je klen ispao u TV duelu pa je mučio ova tri dana i svoje pione terao da namerno lepe svoje plakate na istaknuta mesta kako bi bili što pre pocepani i prelepljeni. Bilborde je kačio u najsvetlijoj tradiciji i stilu poteklom iz BK šupe. Poručio je da će biti predsednik građana a ne partije. Ha, pa ako pobedi ionako će većina dupeuvlakačkog "biračkog tela Srbije" sprintom jurnuti iz DS u SNS po članske knjižice, tako da mastervojvodi neće biti teško da ispuni obećanje o predsedniku građana/članova. Kada bi se zajebavali i bili naivni, poverovali kako Šešeljčedo ima i trun namere da pobedi. Nije taj blesav, nego je narod sluđen.

OK, dosta predizbornog uvoda, bilo - i ponoviće se. Da krenemo na tzv. izborni dan.

00:00 - Na internetu je prethodnih dana za 20. maj najavljivan trostruki astronomski hepening, koji neki smatraju za uvod u smak sveta:
1. danas je prvo ovogodišnje pomračenje Sunca na tzv. zapadnoj hemisferi;
2. danas se Zemlja, Mesec, Sunce i centar Mlečnog puta poklapaju u pravoj liniji;
3. počev od danas pa narednih 16 dana planeta Venera nalaziće se ispred Sunca i biće vidljiva teleskopom sa zatamnjenim staklom (i ovo je svojevrsno mikropomračenje) prvi put u poslednje 122 godine.

 Današnje pomračenje DSunca, posmatrano kroz zatamnjeno žuto staklo.

Katastrofičari za današnju Nedelju najavljuju i kataklizmičan zemljotres uzrokovan ovim pojavama, sa epicentrom negde u Severnom Pacifiku. Zemljotresa jutros jeste bilo, ali u Bolonji, ima i žrtava.
Pomračenje Sunca vidljivo na zapadnoj obali USA, zemljotres u Italiji, drugi krug predsedničkih izbora u Srbiji... sve su to svojevrsni smakovi mikrosvetova za naivne i sujeverne. Nema ništa od toga, svet i Zemlju najpre ćemo uništiti mi sami, i baš nas je dobro krenulo.
00:30 - Počelo je sumanuto poslednje iživljavanje SMS porukama i internet spamovanjem, koje će potrajati sve do 20:00h.


Ima još: 

Ne dozvolite da neko drugi odluči o vašoj sudbini. Ovog puta neće biti gužve na biračkim mestima. Ovog puta postoji samo jedan listić sa dva imena. Potrebno vam je 5 minuta da glasate, a od tih 5 minuta zavisiće sledećih 5 godina vašeg života. 
Ne dozvolite da naša zemlja uđe u petogodišnji period rizika, nestabilnosti, neodgovornosti i da se u naše živote opet vrate pretnje, nasilje i strah. 
Osmeh na lice i olovku u šake.! Tako mi pobeđujemo!
S poštovanjem, 
Boris Tadić 

I još:

Једноставно не можете победити особу која се никада не предаје.
Бејб Рут
Ваша Демократска странка

A može i ovako:

SNS

Pitam se odakle naprednjacima moj broj mobilnog telefona. Hm, 062Telenor. Da nije neki Karići tu umešao svoje prstiće, ili je ipak u pitanju neka lokalna bitanga koja glumi finoću po dnevnom svetlu...

09:00 - Ustaneš lepo malo ranije, spremiš se da doručkuješ i ispratiš Emmu na posao, kreneš da zvekneš đubre u kontejner, kad na vratima imaš šta da vidiš. Onaj marker, kao u hotelu, na kome piše "Ne uznemiravaj", samo što je ovaj namenjen baš za suprotno. Da uznemirava.

Do disturb umesto No disturb
Nije ovo hotel pa da se žalim. Ovo je Srbija, bre.

Besposleni podmladak žutog JULa je nakačio ovo sranje na vrata svakog stana u Negotinu, pretpostavljam noćas ili rano jutros. Naravno, to mi se samo priviđa, kao što mi se priviđa i da je Srbija normalna zemlja u kojoj bi neko zbog ovakvog ponašanja najebao. Neko, ko sedi u bilo kojoj pacovskoj rupi lokalnog komiteta i pljuje na zakone koji su njegovi doneli. Aha, zaboravio sam, direktiva odozgo. Baš lepo, to već može.

14:00 - Izlaznost građana na birališta manja nego pre dve nedelje, negde oko frtalj ukupne biračke mase, bez kostiju. Taman koliko su oba magareta zajedno osvojila pre dve nedelje. Tako bar kaže herr Blagojević iz CESiD-a, a njemu se ne sme neverovati.

16:20 - Pre dve nedelje stigao mi je SMS, tačno u ovaj sat i minut.

SMS

Danas ništa. Dve hiljade rajhsdinara čuda čine, sve mi se čini. I jedan SDO obrok u četvrtak: žuti sok i sendvič sa žumancetom, da mitingaši-namernici ne pretovare stomake pa posle rigoleto po autobusu. Jbg, u cenu aranžmana nije uračunat trošak ribanja autobusa posle, mora da se pazi.

17:38 - Zagrebački "Večernji list" objavljuje gaf EU dostojan administratora sajta opštine Negotin.



EU čestita pobedu Tomislavu Nikoliću, pa posle par minuta povlači ovu vest i izvinjava se... E to su bre prevremeni rezultati, carevi!
Kakve budale.

18:38 - Ooooo, evo i rezervne lake konjice! Jurriiiiš drugovi četnoliberali, na TV "Bitka na Neretvi" u telefonu SMS kuknjava i frka!!!


Izađi! Glasaj! Podrži Tadiđilasa da bi mi prešli Bg-cenzus!
Probudilo se i to, nemoj slučajno da im gazde zamere. Mada, sve mi se čini da ih manje interesuje Evropski put, a više Beogradput, apoteke i brašno. Imam obećanje jednog svog GSSLDPrijatelja da će za Tadića glasati samo još danas i nikad više, a od sutra kreće u juriš na njega. Daj još samo danas da ne pobedi Toma, kao što nije i kod usvajanja zakona o informisanju i pravosuđu, a posle ćemo lako.
Aha, lako ćemo.
E pa ta fora "Nije svejedno" više ne pali. Al' stvarno.
Neka me ovakvi više nikada u životu ne brane ni od koga, kamo li od Nikolića. LDP nije osnovan kao stranka da me brani od Tome već od Tadića. Ako to više nije tako onda Adios glupanos!

19:41 - Idem prema biračkom mestu br.9. Ulice Negotina pune pocepanih plakata SNS, na zidovima samo Tadić.



Naprednjaci su ih više nego očigledno navukli da prave cirkus po ulicama i budale od sebe. Sve mi se čini biće ono "čistićete ulice", samo na neočekivanu adresu.

19:49 - Porodično ispunjeno pravo na građanski protest.


Hm, stvarno - em oba nevažni, em kuka & motika nadiru... E moj Crni Grujo, pravo veliš.

20:00 - Gotovo nadgornjavanje.

21:00 - Svi su digli ruke od projekcija rezultata autopsije Srbije. Rezultat je sve više jasan. I konačan.



U prethodnih 40 dana bilo je na silu nametnuto pitanje za koga glasati: za Sarumana iz Izengarda ili Saurona iz Mordora? Ispalo je da je poraz donela ljigava kampanja koju su vodili oni kojima je bilo više stalo da ne izgube nego onom koji voli da gubi. Inat je čudo, posebno kada se smučiš onima od kojih tražiš glas za još jedan nezakonit mandat.


Kao krajnji rezultat, popušio ga je Bing Bong. Konačno. Dosta je bilo više tog farbanja u žuto i prenemaganja do besvesti. Nekada se sa RTS Bastilje orilo "Slobo srbine", danas se sa svih televizija čuje "Tomo srbine". Za to direktno snosi odgovornost DS sama sebi i građanima Srbije koji su joj naivno poverovali kako ume da donese boljitak, posao, investicije, sigurnost i ostale parole izgovorene ljigavim tonom po štalama i njivama Srbije.

22:00 - (Sada samo) Predsednik DS (a videćemo još koliko) priznaje svoju nepobedu, i ima poriv da posle jedva proceđene čestitke Thomasu objasni "nešto" i na brzinu još malo popljuje intelektualce, pre nego počnu da mu naplaćuju TV sekunde i izbace ga iz vile na Dedinju.
Evo, priznajem da sam se oko rezultata ovih "izbora" zeznuo, ali i da nisam. Predvideo sam rezultat u odnosu koji bi bio oko 60:40 u korist Tadića. Zeznuh se na kraju, ali ne i za negotinski zbir: ovde je Tadić osvojio 59%, Nikolić 38% a nevažećih je bilo oko 3%, barem po prvim nezvaničnim rezultatima.
Eto, opet su ti bojkotaši, žvrljatori, ludaci, neodgovorne ženturače, strani i penzioni uhlebljenici i ostala izdajnička ekipa sa Peščanika krivi za sve. Ama baš sve isto, kao i kada su naprednjaci pobedili na Voždovcu pre neku godinu.

Nema svrhe dalje komentarisati današnji dan. Sve je rečeno i već viđeno. Isto, pa opet ne baš sasvim.
Ukoliko demokrate ne shvate šta se danas desilo i koliko godina unazad se ovo veče spremalo, nema im spasa. Za sada ne ispoljavaju neki oblik samosvesti, a Gubtnik dopušta sebi da odvali kako "ne oseća odgovornost za ovo što se desilo". Tako je, teraj do kraja - ali sopstvenog, ne našeg.
Boris Tadić, i Demokratska Stranka u njegovoj senci, sve su učinili da liče na Slobodana Miloševića i njegov SPS. I u tome su konačno uspeli - zaključno sa gubitničkim potezom skraćivanja mandata i današnjim porazom u drugom krugu predsedničkih izbora.
Tadić je katastrofalnom rečenicom o danu kada građani odlučuju o "svojih narednih pet godina" zapravo poslao poruku da ga zabole za Skupštinu i Vladu, kojima je mandat godinu dana kraći od predsedničkog, i koje zapravo treba da budu prava vlast u ovoj zemlji. On je sopstveni izborni rezultat vezao za sudbinu građana, i to mu oni nisu hteli da oproste.
Apsolutno se ponovila situacija iz septembra 2000. godine, kada SPS i nije (baš) izgubio ali Glavonja jeste. Danas su demokratama na naplatu došli svi oni silni prebezi i krpelji iz DSS, JUL, SPS, SRS... koji su se ne samo uhlebili već i preuzeli itekako važne stranačke funkcije po svim opštinama širom Srbije, svojom alavošću i divljanjem oterali birače; plus, prvo kohabitacija sa Koštunicom dok se Zmijin snajper još uvek pušio, pa potom i koalicija sa Dačićem. Sve je to moralo kad tad da slomi prividnu kristalnu kuglu koju su oko Tadića podigli njegovi savetnici i supozitorije, uglačali je iznutra da mu služi kao ogledalo da se slučajno ne bi uznemirio i shvatio koliko je loš. Posledni je trenutak da se nešto unutar DS prelomi, ili zbogom. To im ionako večeras poručuju neki doletači koji već merkaju Tomu, i uzimaju mu odoka meru za odelo po sopstvenom kalupu. Isto kao Tadiću pre dva mandata, od kojih je oba tumačio kao prvi.
Ukoliko se žuti ozbiljno ne uzmu u pamet (kako bi to babe rekle) može se desiti da Tom Nikolić zaista jednoga dana građane Srbije, jednog po jednog, za uvo, uvede u Evropsku Uniju. Pa?

Btw, pitam se samo kako i kome li se omače ona "greška" sa čestitkom EU Tomi Nikoliću, danas popodne?

***
Srbija je pod konstantnim pseudovišestranačkim pomračenjem uma već 22 godine, pa se skoro niko ne buni. Mi ovde odavno živimo smak sveta i očigledno da to narodu ne smeta.


Nebitno je ko je večeras osvojio veći broj važećih listića, jasno je ko je pobednik izbora na svim nivoima. Red je da se posle 12 godina više ne lažemo. Ovi kurtoni što su se danas zajebavali sa narodom to sigurno nisu, koliko god da lažu na sva usta.

Ispade ovo Otisak Postdosovskog Vremena, i to kakav.


2 comments:

Anonymous said...

Koja je glava odlika Pakla...Ponavljanje.I tako vrtimo se u krug,iako sve mučnije i mučnije nam je.
Kiša

Radmilo Kračunović said...

Zato i treba svaki put, čim osetimo mučninu, načiniti iskorak i reći DOSTA.
Dosta bre više smradovi nijedni!
Korak po korak, iskorak po iskorak, periodično i skokovito kroz istoriju, to je ono što je uvek vodilo napretku ljudskog društva.
Džaba ajkulama što isto izgledaju već milion godina, savršeni su predatori prilagođeni sredini, kada su pred istrebljenjem. Jednostavno, neprilagođeni vremenu uvek na kraju završe kao dinosaurusi - na izložbi kostura u muzeju. To je neminovnost prirodnog zakona.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...