Thursday 17 May 2012

Ko pisne...


Sada je 23:55, čuvenih pet do dvanaest. Za pet minuta počinje takozvana predizborna ćutnja. Tišina. Nemam pojma dokle će potrajati, možda naredne 4-5 godine. Ko bi to mogao znati.


This is Serbia, ovde se sve unapred zna, jer kod nas nikada i ni sa kim nema neizvesnosti. Zato se već sada zna da će u nedelju 20. maja u takozvanom drugom krugu takozvanih predsedničkih izbora trijumfovati Beloglavi sa flekom na glavi i bez mrlje na prošlosti. Pobediće Belozubog, večitog luzera po profesiji, čoveka od zadatka, jednog od onih čiji je posao da ometa nastanak ozbiljne opozicije žutom JUL-u i njegovim satelitima, isto kao što je to zajedno sa Šešeljem radio tokom devedesetih. Da neko slučajno ne pokvari sreću svima njima, a baš su se lepo ugnezdili.
Kukavičji mućak, eto njihovog sistema i vlasti. Žuto a bez žumanceta, samo belo.


Jbg, lepo naš narod kaže:

Živi bili, pa već viđeno.

Ili, kako to Nebojša Milenković reče na Peščaniku, u nedelju su izbori za belog predsednika Srbije. Izašli na izbore ili ne, glasali za jednog ili drugog "kandidata", učinili glasački listić nevažećim ili ga poneli kući, isto nam se svima hvata. On je već pobedio jer je ova trka zakazana, održana i pre samog početka okončana po njegovim pravilima.

- Ma, ko je bre taj "on"?
- Pa on, poBednik, kako ko Bata Šurdo?!


Srbija je ovih dana u ogledalu, merka se i premerava kao da će se dobro udati. Gleda a zapravo ništa ne vidi, već sebe zamišlja. Nije to krivo ogledalo, nije ni pokriveno pa da se ne vidi dobro. Srbija žmuri, u tome je stvar.
Izaberimo jednu od ponuđenih nedeljnih opcija, shodno sopstvenim afinitetima i potrebama. To ionako nije bitno, žabe su se već poređale i samo čekaju da zinemo.

6 comments:

Anonymous said...

Mi smo besmrtni narod.
Koga god izabrali - preživet će mo.
Znam samo da beli listić nije rešenje.
Miša

Radmilo Kračunović said...

Niko nije besmrtan. Milošević je bio ubeđen u to, eto mu gde je sad, pod lipom. Ovi njegovi klončići neka nauče nešto od toga.
Beli listić nikada nije ni trebalo da bude rešenje naših problema, već jasna i glasna poruka da postoji ogrooman problem i da se zove "političari", pobesneli od laganja i divljanja po leđima naroda. To je poslednja linija otpora skotovima na čiju igru ne pristajemo. Beli listići kažu DOSTA svima njima, promenite se ili se gubite jer ste upropastili državu. Svi do jednog, jer ste svi isti.
Rešenje je u odlasku loših u septičku jamu, gde im je i mesto.
Rešenje je u novim, mladim i sposobnim ljudima kojima je stalo do svoje zemlje a ne džepa.

Anonymous said...

Slažem se sa "rešenjem".
Samo postoji "mali" problem: Niko nije voljan da sam sebi seće granu na kojoj sedi.
Mnogi misle da ima mladih koji mogu, ali NIKO ne vidi miran put i način.
Kada sam svojevremeno postavio pitanje na ovom blogu: Koga vidite kao mogućeg kandidata za predsednika opštine, NIKO, ama baš NIKO, nije imao predlog.
Zato sam protiv takvog razmišljanja da svi ne valjaju, a da se pri tome ne nudi konkretan predlog.
Miša

Radmilo Kračunović said...

Majmuni sede na grani pa neka rade s njom šta hoće.
Živi ljudi hodaju po zemlji i ne blenu u nebesa, nego rade na tome da im bude bolje.
Ti mogući a neimenovani kandidati neka se sami potrude da budu različiti i bolji od "svih istih", i to će ih izbaciti u prvi plan. Ako kažu da to nije moguće onda ili neka se bore protiv toga ili neka beže odatle.
Imena ne želim da spominjem, razočarao sam se u apsolutno svakog za koga sam poverovao da je bolji od ovih idiota.

Anonymous said...

Neki od naslova u novinama:

Nikolić: Tadić da odluči da li će biti premijer!
Nikolić i Tadić pregovaraju o formiranju nove vlade!
Dačić: Ne znam što bi bili deo vlade SNS i DS!
Nikolić i Tadić u ponedeljak o vladi!
Zapad hoće vladu DS-SNS i SPS!
Đilas čeka četvrto dete!
Kampanja je bila površna i vašarska!

E jbg sad, ajd sad, a Zajecar, ko sklopio koaliciju, da nece mozda i u... svuda... JBG (nije JMBG)

Radmilo Kračunović said...

Sve je to smuti pa prospi, iz šupljeg u prazno, okruglo pa na ćoše. Dokaz da su svi isti i da je poništavanje glasačkih listića bilo ispravan potez.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...