Wednesday 16 May 2012

Dueli


Ne, ne radi se o prašku za veš. Recimo da ovaj post predstavlja sudijsku nadoknadu, svojevrstan extra time onog prethodnog od ponedeljka.

Sreda, 16. maj 2012. godine u 20 sahata.
Dueli.

Slučaj Prvi:
Takozvano finale takozvanog fudbalskog Kupa Srbije. I Srbija klizi ubrzano ka takozvanom, da i to napomenem.
Elem, neki mozak u FSS je smutio pa prosuo ideju o popularizaciji nogometanja širom Srbistana, verovatno se teleportujući u dvadesete godine prošlog veka dok je gledao seriju "Monetvideo". Ladno su zaboravili da se u ovoj zemlji nekada igrao fudbal, i to svetski, i to baš Zvezda, i poput domaćih političara usred izbornog teranja rešio da finale bude u Kruševcu. Kaže, imaju nov stadion. Pa?
Zamislite da usred neke brđanske nedođije u Škotskoj, u nekom Badass pračetovskom selu naprave nov i moderan stadion. Šta, kao, igralo bi se finale engleskog FA kupa tamo? Badass my ass bi se igralo. But jbg, ovo je Srbija a ne Engleska. OK, da mi dalje ne zameraju čarapani, mesto hepeninga zapravo i nije bitno, dobili su igre a lebac ćemo svi malo morgen u ponedeljak 21. izjutra.
Čestitam Zvezdi osvojen Kup Maršala Tome Karadžića.

Napomena: Zvezda može da izgubi.

Slučaj drugi:
16. maj 2012. u 20:00h
BT: O Slobo na Nebesima, daj bre još samo ovaj put da pobedim pa da menjamo Ustav! Pa što da mogu samo Putin i Lukašenko, oću i ja!!
TN: Ne brini Srbijo, gubim sigurno! Svi u kladionice!
!

Priprema za finale tj. pregrevanje usijane javnosti i sluđenog biračkog tela Srbije pred konačni obračun u nedelju 20. maja, u organizaciji opsenarske tvrtke poznatije kao RTS, upravo se odvija na prvom kanalu TeVe Trovačnice. Ustanovljen je Protokol ponašanja u studiju, voditelj ima pravo da izbaci iz studija učesnika ukoliko ga ne poštuje. De da vidim ako sme, pa posle u nedelju zajeb...
Ne, u nedelju neće biti nikakvog zajeba jer se finale Kupa Maršala Miloševića uvek igra na spominjanu siguricu, tu poodavno više neizvesnosti nema, jer se zna svaki trk, pokret, faul, dribling, odbrana i namerno primljen (auto)gol.
Medijski magovi i mozgovi smislili su ovo nadgornjavanje kao duel dva gladijatora širokih pleća i veštačkog keza, koji će se pohrvati u osam rundi na isto toliko tema. Ovo je kruna medijske popularizacije nogopodmetanja, koje se u Srbiji još uvek naziva politikom.
"Vreme za o(d)govaranje meri sat kojim upravlja organizator debate." Jedini sat koji me u Srbiji danas interesuje je Peščanik, tek da se zna.
Jedan od njih dvojice već duže vreme u svojim rukama ima sat što meri vreme koje je preostalo Srbiji, štopericu koja po želji meri unapred - a u poslednje vreme bogami i unatrag.

20. maj 2012. u 20:00h
BT: Šta, opet sam pobedio, stvarno il me zezate?! Ijuuuuuuu!!!
TN: Adios glupanos, jesam li vam rekao da ću da izgubim! Vidimo se 2016. opet...

Pretpostavljam da neupošljena omladina obeju Stranaka Sa Posebnim Potrebama pomno prati ovo majmunisanje udvoje, hvata beleške i čeka da ih lokalne razredne starešine koliko sutra propitaju da li su razumeli predavanje pre nego im uruče radnu knjižicu za neku od ispolitizovanih firmi. Inače, problem PSPP je nepostojanje higijeničara u odeljenju. Prljavi nokti i vaške caruju!
Btw, na sajtu RTS piše "VEST NIJE MOGUĆE KOMENTARISATI", na stranici na kojoj prate Igru bez granica. Nije mi samo jasno zašto se deru. Hm, stislo, a?
Bednici.

Napomena: Nikolić ne želi da pobedi. A i ne sme...

Zaključak:

Od dve ponuđene budalaštine čiji se ishod poodavno zna, biram nijednu. Neću da gledam lošu predstavu od bljakse fudbala, još manje teatar apsurda za dve osobe.

Tekija, Đerdapsko more Srbije

Večeras gledam svoja posla. Radim Emmi pripremu za štampu etnološkog eseja o kultu vode, koji će biti uskoro objavljen u novom broju časopisa za književnost "Buktinja", čija je tema baš VODA.
Prvomajsku sliku stavljam da nas sve malo ogreje Sunce dok ne prestane ovo tmurno i sumanuto predizborno (ne)vreme
Nevera, kako to dalmatinci kažu u sridu.

3 comments:

RainDog said...

Eeee, ti znaš da radiš pripremu za štampu?

Radmilo Kračunović said...

I za farbanje! ;)

RainDog said...

Korisna znanja imaš, pročitaj mail :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...