Wednesday 24 February 2010

Posetioci IV


(Najveći deo ovog teksta objavljen je na E-Stavu u ponedeljak 22. februara; zapravo, sve ovo je trebalo da bude samo jedan od predloga u nekom od Otisaka nedelje. U međuvremenu, došlo je do manjih dodatnih izmena scenarija, pa hajde da i to ubacimo u sinopsis...)


Sećate se, garantujem, one simpatične francuske komedije “Les Visiteurs” (Posetioci), sa dva originalna nastavka i onom holivudskom šitverzijom u kojoj su samo originalni glavni likovi i u kojoj, političke korektnosti radi, srednjevekovni francuski vitez i njegov smrad od sluge ne smeju da vijaju nijednog afroamerikanca urličući “Saracen!”
Sećate se.
Ali se ne sećate, naravno, da ste ikada čuli da postoji i još jedna verzija ovog filma, četvrta. Pa i kako bi kada ne postoji. A opet – postoji. Mislim, snima se. I, gle čuda, ne mogu da verujem, snima se u Negotinu! Naravno, ko bi to drugi radio nego čuveni Idiotwood Studio Productions, širom sveta proslavljena filmska kuća po nastavcima blockbustera.
Ovoga puta snimaju nastavak pomenute komendije, koja se kao i američka šitverzija dešava u današnje doba. Pošto su gospoda Reno i Klavije preskupa riba za domaća alava usta, a čuveni Beoslon još uvek nije preuzeo i ovu produkcijsku kuću, gazde su rešile da angažuju domaće glumce odveć nam poznate iz pastoralno-mamutskih TV serijala sa prefarbane TV Bastilje (sic! eto nam i veze sa Francuskom).
Za snimanje kadrova izabrani su Trg Štampanog Betona & Klizišta u centru Negotina, Rajačke pivnice/pimnice (dagabem, ko bre zna kako se to tačno zove…), granični prelaz Đerdap 2 na mestu gde je 2000. sleteo Onaj-što-je-sad-pod-Lipom (međunarodni jednosmerni autoput koji vodi od Negotina do prvog rumunskog salaša biće kasnije otvoren, za neke nove vanredne lokalne izbore), sve škole i školice, domaćinstva i gazdinstva gastarbajtpeMzionera (da se neko slučajno ne zajebe pa mu padne na pamet da sam mislio na tzv. poljoprivrednike, koji inače besnim džipovima dolaze u grad da pazare mleko i jajca) … i naravno – kafane. Naročito one gde se serviraju i vare vešalice na metar-metar i po. Po želji ili mogućnostima, zavisno od toga koji je dan čuvene “UN dijete”. Ako je mesni – metar i po, ako je bilo koji drugi (voda, voće, testenina, povrće etc.) – ondak metar.

scena#1:
Eto, baš neki dan, potrefi se Crème de la Crème srbskoga političkoga glumišta na jednom mestu. Baš u Centru Vasione, tj. Rajcu. Jeste da svaka tačka može da bude centar vasione, ali Rajčani znaju zašto to tvrde. Videlo se 14. februara da su bili u pravu sve vreme. Pametan je naš narod, eee…

Dakle, producenti su rešili da spoje korisno i lepo, vino i ljubav, svece Trifuna i Valentina, i to bez glupog vremenskog pomeraja od trinaest dana. Svaka poslanička grupa u Srbskom Teatru Apsurda, poznatom i kao Parlament, imala je svoju pivmnicu (aman, ne mogu bre da stalno dupliram, od sad ću ovako da pišem). Kakva praktičnost! Glumište se okrepi, po alkovama, proveseli, kamere snimaju, beleže istoriju, filmski kadrovi (i politički, podrazumeva se) klize ko po loju, ovčetina bato! Najbolji lubrikant kada treba podmazivati da klizi … Skupili se crveni, žuti, plavi, šareni. Precednica održala baš lep govor, ko bombonica (ako je neko nešto tu ukapirao), crveni levo, žuti malo desno pozadi, plavi skroz pozadi i dobacuju, šareni ko bez glave. Beše izvedena plesna tačka “pipajleba”, u pozadini se čula pop-muzika, bruj. Bend u mantijama, naravno. Ćemane&frulica, pa kolce, skockaše čak i nekakvog Viteza od Vinske Komore (nije jurio Saracene, da se odmah razumemo!), ali bez hladnog i toplog oružja. Buzdovani se ne računaju.
OK, vino i ostale prerađevine kao korisno, a svako u svojoj pivmnici – recimo da je to ono lepo tj. ljubav. E pa nije. Ljubav je iskazivana svesabornim potpišivanjem u snegu oko pivmnica. U mraku se ne vidi ko je koje boje, svi znaju da pišu, ne pitaju ko je ko, knjiga utisaka puna ko epruveta. Kako su navalili u buljucima na to potpišivanje, umalo se ne uhvatiše u Kozaračko. Rukakruci, priđikčici … Ojha! Ruke na loj mirišljave, i još ponešto.
Kakva ljubav, i to doneta direktno iz Velikog Teatra u samo srce Svemira.
Srećom, ne beše Velikog Praska, temperatura nije bila dovoljno visoka. A beše i klizavo, ne baš zgodno za futing.
Pitate se verovatno, zašto je onaj grupnjak od fotke sa posetiocima u negativu. Nije zbog cenzure ili aktuelne neosrbske artiljerije poznatije kao tužba, nego su svi likovi sa slike došli u Negotin i tu poprimili lokalnu nijansu, postali negativci. Mada, ne bih da ih baš sve nazovem pozitivcima ni u pređašnjem stanju.

scena#2:
Eto, u Palanku je dojahao i Boža St. Đelić. Ono St. od "stipsa". Delio narodu upaljače iz čuvenog gasnog aranžmana sa Rusijom, pa onda pazario pljeskavicu kod Antića Borskog, u najeksluzivnijem lokalu koji postoji u Negotinu, nasuprot Banove apoteke. Ko im dade da roštiljaju u najstrožem centru Palanke, u najskupljem lokalu? Pa mi, Bata Šurdo.

Neka, Boža tu zveknu nešto-s-lukom, pa malo na slatko u prvu poslastičaru, i onda kod Odiseja. GRAFČE NA TAVČE direkt iz Božine prapostojbine, lepo piše. A beše četvrtak … Zna bre Boža kako to ide, svetski čovek je to. Ne znam samo šta traži ovde. Upaljač možda?

scena#3:

Danas je u Negotinu bio i Drug Mrka. Predvodio protestnu kolonu skojevaca, penzionera razdruženog nerada i studenata Gigatrenda. Buni se narod, oće mostove, a Tončew zabetonirao sve kanale po gradu i pokrio ih! I što je najgore, zamislite, bio Boža i zveknuo pljesku kod Ante u Centru - pre Druga Mrke!!! Lele kaki brezobrazluk!

- Аман бре не може то тако, има да буде пљескавица за сваког! Божи у четвртак, нама у среду! Доле више ланч пакети, ладне виршле и буђав лебац!!!
- Долееее!!!
- Живео мост по глави становника!
- (прво се сви мисле на шта би то могло да личи, али онда пада директива) Живео Друг Мост по глави становника!!!
- Другови и другарице, оћемо једно Kозарачко?!!!
- Јок. Није ти ово Рајац, то се само тамо плете, и то ноћу енд по снегу. Кој ти крив што касниш негдеокоцирка три дана.

Btw, Drug Mrka nije bio da osmatra teren za izgradnju monumentalnog mosta na Kusjaku u spomen na onog Požarevca, i koji bi počinjao sa naše strane Dunava i bio urađen do pola, a Rumuni ako imaju mozga neka ga dovrše sa svoje, inače nikada neće moći da dođu ovamo.
More bre, ima da pate...

scena#4:
Napomena: ova scena postoji samo u osnovnim crtama, više kao kroki, da prostite na izrazu. Zaista nije izvesno da li će biti obezbeđena sredstva obzirom na monumetalnost scene, da li će se ona uklopiti u celokupni sadržaj samog filma, da li je neki sponzor zainteresovan da mune reklamu u kadar i tako pomogne, pa čak i da li sve uopšte ima nekog smisla.

Radi se o završnoj sceni koja obuhvata vojnu vežbu pa potom i paradu svih učesnika na Trgu Štampanog Betona&Klizišta. Predviđeno je da Džordž Buš Jr. lično odglumi sam sebe. Pa ako to baš i ne bude bilo moguće - nema veze. Puljec Okružni dobrovoljno se prijavio kao kaskader, da ga zameni. Ume taj da Buši.
A ja? I ja sam se spremio za tu scenu, vidi se po slici. Maskata na facata. Plinska obrazina JNA M-82.

***
Pa na šta uopšte liči “fabula radnje” tog četvrtog, domaćeg, nastavka “Les Visiteurs”?! Smuti pa prospi, idimidođimi, ide maca oko tebe, i dole i gore i još gore, svakog gosta do 7. marta dosta u sred posta …
Što reče Minimaks: “Učiteljice, nećete mi verovati, ali nemam pojma”.
Stvarno, što su se bre toliki velikaši sjatili u taj jadni desni korner Srbije, na Divlji Istok, u ovu našu Velepalanku Negotinsku? Zašto su im naprasno toliko bitni ovdašnji lokalni izbori, zar im je toliko gusto&tesno, tamo gore?

Bre, gledam nešto ovu sliku pa mi je sve jasnije o čemu se radi. Sjatile se ptice serice gore, na vrh. Pa merkaju prolaznike. Nova naučna disciplina: politička ornitologija.
A Mali Čovek, ako mu to smeta, slobodno neka pređe na drugu stranu ulice. Mada, i tamo ga čeka neko drugo jato …

p.s.
Radnja ovog filma se dešava na svakom koraku, svakoga sekunda. I neće se završiti proslavom Osmog marta. Svi Negotinci su, naravno a šta bi drugo pa bili, statisti. Osnovica za onaj stručnjački statistički region, nazvan i “Desno od autoputa Bratstva i Jedinstva”.
Pa da se jednog dana hvale unucima kako su i oni u nečemu učestvovali.

p.p.s.
Ne razmišljajte o svim onim kombinacijama postizbornih koalicija, koje kruže ovim gradom poslednjih dana.
Razmišljajte o tome šta ćemo raditi i jesti 8. marta 2010., šta smo radili i jeli 8. marta 2000., a šta 8. marta 1990. godine. I kada nam je to bilo najbolje, od ponuđenih datuma.
Ako ne znate odgovor, pitajte Antu Markovića.

27 comments:

Anonymous said...

E moj Lale
KONAČNO SI SHVATIO DA JE OVO TVOJ PRAVI BLOG HA KOME TERBA DA DAŠ PRILIKU, prvenstveno anonimnim, da daju "oduške" i olakakšaju svoje muke.
Neka mi oprosti RajinDog ali njegov blog je pravi blog za vas blogere. TO JE BLOG ZA VAS BLOGERE GDE MOŽE TE DA "JAŠE TE" I DA SE "ISPUCAVA TE" U VAMA SAMO ZNANOM ŽARGONU.
RainDogu - drago mi je što sam imao priliku da te upoznam. A da li će mi prijati pšiće 8.3.2010.g. vide će mo?!
T.........
P.s. da li možeš da predpostaviš koja su slova zamena za tačkice?

Radmilo Kračunović said...

Nikada ja i nisam imao problema sa bilo kime ko želi da na blogu olakša dušu. Problem je uvek bio sa onima koji su želeli da olakšaju nešto drugo.
Ne može ovde. Ionako plaćaju komunalije kod kuće.

Anonymous said...

RAZMIŠLJANJE JEDNOG STARCA
ILI STROGO ČUVANA “TAJNA”
Ovih dana našu opštinu Negotin obilaze mnogi ministri u vladi države Srbije
To bi trebala da bude prilika da običan gradjanin može da bude u prilici da
Ih pita o onome šta ga svakodnevno muči, a za njega je životno pitanje.
Tako bi vinogradar iz Rećke mogao da pita: Da li Srbija moze da stimuliše
Vinogradarstvo, kao što to čini Hrvatska, koja stimuliše svakog vinogradara
Sa 40.000 po hektaru pod vinogradarskom proizvodnjom?
Stočar iz bilo kog sela u brdsko-planinskom području /jedna polovina naše
Opštine/ : Da li može da država obezbedi sredstva da značajnije stimuliše
Stočarsku proizvodnju, imajući u vidu da Srbija nije iskoristila da izveze stoku
U odobrenoj kvoti za izvoz stoke u Evropsku zajednicu – jer država nije obezbe
Dila uslove da se ova proizvodnja ostvari kako bi se odobrena kvota proizvela?
A kapaciteta ima, jer je nekada naša opština bila glavni izvoznik za Grčku, a
Stoke nema.
Tako bi poljoprivrednik iz Urovice mogao da pita: Kada će doći na red
Rekonstrukcija regionalnog puta Štubik-Slatinski most, koji je do te mere izlokan
Da nikom ne bi palo na pamet da dodje do sela duž ovog puta, kada bi I imali
Za prodaju ozbiljniju proizvodnju u stočarstvu ili nešto drugo?
To bi isto mogli da pitaju I meštani pored Timoka I prema Rečkoj.
Naravno da bi mogli da pitaju jer to su ministri svih gradjana Srbije ali kada bi im dozvolili
Stranaćki “ prvaci “ u opštini Negotin.
Dolazak ministra je bila strogo stranačka tajna I njima su mogli da pridju samo “odabrani”
Običan čovek ostaje u dilemi: da li je on ravnopravni gradjanin Srbije I da li su to I njegovi
Ministri, ili su to neki drugi ljudi kojima je svoj glas dao na poslednjim izborima.-
Šta misli te vi građani Opštine Negotin da li su to naši ministry ili su to ministry stranaka
O kojima će mo odlucivati kada izađemo na glasanje 7.3.2010.g.
Ja znam da je to bila prilika koja je nepovratno ostala samo kao prilika za običnog građanina
Ne samo za navedena pitanja već I za mnoga druga.
Pitanje za ministre: Čiji ste vi ministri, kog naroda I da li znate da postoji običan čovek koji
Nije član vaše partije?
Potpisao bih se ali nemam hrabrosti.

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=nQ0eAUGYPx0

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=iS1Cz-9Yt7o

RainDog said...

@T....: E-stav.rs i nije blog u pravom smislu te reči i sasvim je normalno da ti je lakše i zanimljivije da komentarišeš ovde.
Lale piše za E-stav da bi sa negotinskom palankom upoznao palančane iz drugih gradova jer e-stav ima nešto širi krug posetilaca (zato što se bavi većim brojem tema).
Nemam pojma šta znače tačkice u tvom potpisu, rećićeš mi valjda kad sednemo da popijemo dogovoreno piće. :)
Inače, Laletu je krajnje vreme da zakupi domen i postavi ljudski blog, užasno me nervira više ovaj skin.
Majstor Lale, javi se kad primiš platu da to sredimo, molim te. :)

... said...

"Amin ćiste radosti"...

Radmilo Kračunović said...

btw, Snakeeye tu u stvari kaže:
"A, min čćiste radosti ..."
Nije bre rekao "amin", koja će crkva pa ovo da primi u svoje redove?????

... said...

Razmišljao sam o ovoj rečenici dosta...izuzetan slogan! Veoma primenjiv na razne stvari. Razmišljam da napravim i jedan fake viral marketing od ovoga da malo dignem hajp. Čak sam razmišljao da tako nazovem i svoj novi band: "Amin Čiste Radosti". Ja sviram gitaru, a S.S.S. će da peva, sviramo old school black-trash metal. Tematika pesama čisto socijalno-politički (a i versko) orijentisana. Konkurs otvoren za basistu i bubnjara. Poz LALE!

p.s.
Zamisli, juče su mi verifikaciona slova za objavu komentara bila izvedenica - "turdish"!!!
(1.Turd: A log-shaped piece of shit.)...i to baš za verifikaciju amina čiste radosti...

Radmilo Kračunović said...

Uzmite neku od aktuelno-političkih, angažovanih, npr. onu lovačku "Ima jedan rčma u planini" ...

Anonymous said...

Ovo što se ovde piše je "beda filozofije" Zar ne shvatate da je reč naroda pobeda. Socijalizam se ponovo vraća, na zapadu, ovde na divljem istoku još nije dopro.
Marksov "Kapital" je ponovo u modi. Mislite li da je to slučajno?Pa on je naučno raskrinkao kapitalizam. Danas se to na delu pokazuje.
Demokratija, ova ovdašnja, je obmana. Samoupravljanje je najveći domet demokratije u istoriji.
Samo socijalizam, socijalne revolucije mogu da spasu svet.
Zar ne vidite da ste robovi tajkuna, kriminalaca, gazda, lidera.
"Proleteri svih zemalja, ujedinite se" I pokajte se, hrišćanski.
Hrist nije bio kapitalista.

Radmilo Kračunović said...

ЖИВЕО ДРУГ ИСУС ЈУЛИН!
ЖИВЕО СВЕТИ ПЕТАР САМОУПРАВЉАЧ И ЈОСИП РАДЕНИК!!
ЖИВЕО ДРУГ СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ, ОН НАС НИЈЕ ТЕРАО ДА КОРИСТИМО МОЗАК!!!
САМИ НИСМО ХТЕЛИ...

Marx je napisao suštinu kapitalizma i kako ga treba razviti, baš na način kako je opisano u njegovoj knjizi. Ta teorija "Kapitala" je jedino i bila primenjiva - u kapitalizmu, u industrijskom Mančesteru, a ne u pustojebinama Rusije i Turske odakle je potom i poniklo svo to sranje koje je upropastilo Marksovu misao. Zato ga Zapad danas i primenjuje, jer je jedino tamo to moguće.
Kolhozi, sovhozi i gulazi. Ruske bitange i nemački anarhisti. I Srbi, da ne zaboravim. (btw Svetozar Marković je siromah bio sam pametniji nego svi ovdašnji komunisti, socijalisti i komunjare posle njega zajedno)
Drugovi volovi sami najbolje znaju da oru njive, za koj će im gazda/seljak/izrabljivač?
Socijalizam nikada nije ni otišao sa Zapada, eno vam ga sto godina u monarhijama Skandinavije, Finskoj, Holandiji, pa čak pomalo i u Belgiji i Nemačkoj.

proleteri, Hrist, socijalizam ...

Evo gde sam ako sad popovi nemaju neke noćne more.
Dosta bre više s tim saborno-kolektivističkim trabunjanjem, na spavanje.

drjackas said...

Oči moje (a i palančana) ne videše "prljaviju" kampanju, u pravom smislu te reči. Deponije pocepanih plakata koje vetar raznosi po ulicama, svakodnevno i svakonoćno ažuriranje istih. Bahato ponašanje aktivista i kultura odgovora na primedbe savesnijih građana, kao i rečnik anonimnih i ovih drugih blogera. Okupacija državnih činovnika i pusta obećanja, učiniše da mi pripadne muka i da jedva sprečim vomitus.
Sorry for offtipic! Nekako mi došlo, pa ne mogadoh da se suzdržim.
Btw
Mislim da je Hanocri bio anarhista.

Anonymous said...

SUDBINA-ILI ŠTA OČEKUJE MNAŠU PALANKU.
TRILER I TRI DELA.
PRVI.
Šetajuči centrom grada uočih, da posle otapanja snega, centralna zona grada je puna blata koje gradjani raznose svojim cipelama. Pa se nešto mislim. Zar nikom ne pade na pamet da izda nalog JKP Badnjevo da opere centar grada. Koliko znam imamo cisternu za pranje ulica!? Verovatno ovi iz DS i SPS imaju preča posla, da se slikaju sa decom koja odoše za Wien ili misle, pa to mogu gradjani da sami uarade svojim cipelama. Eh šta ti je kad čovek nema druga posla nego da razmišlja". A blato SPRA ĆE GA JEDNOG DANA KIŠA. ZAR NE?!
Drugi dogadjaj sledi.

Radmilo Kračunović said...

Ha-Nocri je bio revolucionar za svoje doba.

Kad spomenu plakate, u JKP je dat nalog da se plakati poskidaju sa stabala drveća u gradu, jer ih ne lepe nego kače velikim klamericama i buše koru. Juče je jedna grupa "aktivista" sprečavala komunalce da to rade sve dok im nije predočeno da će njihova stranka dobiti prijavu zbog štete koju nanose javnom dobru.
Nešto slično se dešavalo pre nekoliko godina u Novom Sadu ali su tamo gradske vlasti odmah podnele prijave protiv više stranaka pa su se "aktivisti" vrlo brzo doveli u red.
O gomilama pocepanih plakata koje raznosi vetar po gradu, svi sve znamo. Skoro je nemoguće pokupiti ih jer se odmah prave druge. U sred bela dana, više to ne rade ni noću. Cepaju pa cepaju!
Prave političke mini deponije.

Anonymous said...

http://www.srbija.gov.rs/vesti/vest.php?id=127482

a nas predsednik u becu.

Anonymous said...

DRUGI DOGAĐAJ.
Sretog jednog školskog druga iz osnovne škole u Prahovu i onako iz radoznalosti pitah ga šta ima novo u Prahovu.
A on sa nekom sumornom tugom odgovori: Šta da ti kazem. PRAHOVO JE SELO STARACA.
Svake godine se zaključa 30-40 kuča. Odoše nam deca u inostranstvo i niko od njih ne misli da se vrati DA ŽIVI U PRAHOVU.
A kad ja bejah učenik osnovne škole u tom istom selu - selom se pširila graja i smeh učenika za vreme svakog odmora izmedju dva školska časa i čula se na daleko.
Pitam školskog da li se iz škole čuju oni isti zvuci koje nekada,kada smo mi bili deca, širi-čuje u sela, on mi odgovori: NE SEĆAM SE KADA SAM JE POSLEDNJI PUT ČUO. Proveravam da nije možda ogluveo, ali jok brate. Dobro čuje!?
Idem dalje ulicom i pitam se da li je neko pročitao deo programa koji govori o razvoju Opštine Negotin, koji je neko objavio na PNTK blogu u delu koji govori o povratku na selo.
I sve mi se čini da će to ostati pusta želja nekog "zamlate"

Anonymous said...

TREĆI DEO

Šetajući dalje srestoh jednu našu sugradjanku i pitah je kako joj je sin. Ona trčkarajući za unukom odgovori mi da je na sajmu. Ja znam da je njen sin fakultetski obrazovan, pun energije i entuzijazma DA OSTANE I ŽIVI U NEGOTINU i da se pored ostalog opredelio da uzgaja vinovu lozu i da pravi dobra vina, za koja je vbeć osvajao medalje na sajmovima zemlje Srbije, upitah je :pa kako prolazi. Ona mi opet, kao i moj školski drug, odgovori SLABO - LJUDI NEMAJU PARA. Ja idem dalje i nešto se mislim: Zašto nije pretočeno u stvarnost saznanje do koga je došao gospodin Prvulović /direktor Zavoda za poljoprivredu u Negotinu/ kada je pre par godina b io član delegacije poljoprivrednih stručnjaka koja imala za zadatak da se upozna kako se to radi na zapadu.? Zašto smo prepušteni sami sebi? I sa setom konstatujem imamo JEDINSTVENI U SVETU LOKALITET na kome može da se uzgaja SVETSKI BREND vina:Tamnjanika,bagrina i začinak!?
Ostaje samo seta i žal da za sve drugo nadjemo po neku crkaviocu, ali nema je za ono što može da nas proslavi.
P.s. u svim francuskim udžbenicima poljoprivrednih škola ovo se izučava, kao i činjenica da su sveštenici manastira Bukovo prvi u svetu pobedili FILOKSERU koja je davne 1884.g. uništila sve vinograde.
T.........

Anonymous said...

Nas,hvala Bogu,PRIVREMENI predsednik je u Becu,a ne zna da mu opstinska uprava,na celu sa nacelnikom,gospodjom Milanovic,nije preduzela sve mere da se od ponedeljka mgu izdavati novi izvodi iz maticnih knjiga,to im je najmanja briga.Tako funkcionise demokratska i socijalisticka vlast.Dragi gradjani,01. i 02. marta,sigurno necete moci da izvadite nijedan izvod iz maticnih knjiga,a sta ce biti 03.marta videcemo,mozda ce se probuditi SPS i DS.Pozdrav.

Anonymous said...

Zašto vi vrli "filozofi", spremni na dijalog, cenzurišete komentare u kojima se iznose uspesi SPS-a, ignorišete njegov povratak, stavljajući, kao nojevi, glavu u pesak?
Danas je u Domu kulture održana završna predizborna promocija, konvencija, SPS-a, Partije ujedinjenih penzionera i Jedinstvene Srbije. Govorili su Ivica Dačić, Jovan Krkobabić, Dragan Marković Palma i Slavica Djukić-Dejanović. Prisutan je bio i Žarko Obradović i drugi visoki funkcioneri Republike Srbije.
Sjatilo se i staro i mlado, bilo je preko 1000 ljudi. Ponovo se dogadja narod. Budi se istok.

Radmilo Kračunović said...

Ne lupetaj. Najlakše je da ne napišeš ništa pa onda kukaš kako te ne objavljuju. Stara udbaška fora.
Poslednji put kada je SPS "događao narod" izbio je rat, koliko se sećam.
Samo napred drugovi, niste odavno bili u svom elementu.
A i kod vas je aktuelna cifra "hiljadu", jelte - 1000 steonih junica, 1000 radnih mesta, 1000 evra, 1000 slonova ...
Hiljadu mi dabrova Ontarija!
Hiljadu mi tvorova!
Hiljadu mi retorti!

Što reče Boris Dežulović: "Jebo sad hiljadu dinara".

SSSkala said...

Ja bih (dodao nešto malo)o cepanju;
Priča mi komšija o nekom svom komšiji,slinavom klincu,koji se ovih dana učlanio u Tomine kradikale.Elem,prva zadaća mu je bila da po tamnoj i studenoj noći a bogamu i po kiši,ode i pocepa sve protivničke plakate oblepljene oko bivšeg Varteksa...Baš im je fora!Svi politički takmaci čine Ekoterorizam,praveći i ostavljajući(poput senke,masnog traga)smeće za sobom.
Dovoljni bi bilo okrenuti komunalnu inspekciju i tužiti po imence, po listi,sve partije.
Takođe istina da je ovo jedna od najljigavijih i najbolesnijih izbora koje Nitogen pamti od početka višeS(t)rančenja...U NG poput crnih hijena,strvinara,u svojim limuzinama sjatili su se svi ministri,ministrice i ministrići...sad i ni Bog ne zna više kad...Čujem da i probuđeni pisac,zaboravljeni političar,bivši kralj trgova,osrednji min.spoljnih poslova,dolazi u danima koji su pred nama i to ne zbog Dr.Arona...
Neka ne zaborave da su naši spermatozoidi brži od njihovih crnih limuzina...

Anonymous said...

Anonimnom u 00,34
Nameču se dva pitanja.
PRVO: DA LI JE NEKO OD PRISUTNIH MOGAO DA POSTAVI PITANJE UVAŽENIM GOSTIMA?
DRUGO: KOLIKO JE BILO PRISTALICA SPS.
Na prvo nadam se možeš da mi odgovoriš?!
A na drugo dobi će mo odgovor 7.3.2010.g. Nemoj da se izbnenadiš ako bude 5.

Anonymous said...

Zaboravio si i:
Hiljadu žirava...

Anonymous said...

Sutra Bosko dovodi na zavrsnu konvenciju u hali pevacice, a pored njih u njihovoj pratnji i desetak autobusa sa simpatizerima iz Zajecara, otprilike oko 500, da bi mogao da ispuni halu

Anonymous said...

Za radoznale.
Uključi te TV Salaš u 20,30 možda čujete nešto što do sada niste čuli?
U hali sportova, koliko čujem, treba da peva Marija Šerifović.
Da li to beše ona koja je "do juče" nosila na prsima lik Šešelja?
Ili je to neki novi imidž G17+

Anonymous said...

Ma super su ovi iz Zajecara, na konvenciji u Negotinu, doslo je 23 autobusa iz cele T.Krajine, da se vidi na RTZ kako su ispunili halu, ali 80% prisutnih nije bilo iz Negotina, pa zar misle tako da pobede



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...