Sunday 6 December 2009

Otisak ... svega do sada


U poslednje vreme se dosta vas zapitalo šta se to dešava sa ovim blogom, i zašto nema Otiska Nedelje. Nije ga bilo, kao ni drugih tekstova, doskora. "Vatru" je održavao Skala svojim artterorističkim delovanjem po palanačkim umovima, uz po koji Ogled o liberalizmu (inače, Ogledi su od ranije već pripremljeni i uneti kao radne verzije, spremni da budu objavljeni uz poneki eventualni aktuelan komentar - ali, i to sam već negde napisao).
Dakle, ovog puta neće biti klasičnog Otiska Nedelje "te-i-te", već ćemo pričati o celokupnom Otisku sveg ovog vremena koje je proteklo otkad postoji blog Građanski Krug. Pa sve do danas, nedelje 6. decembra 2009. godine.
Zapravo, naravno da neće biti reči odčetresprve, već o onome što je ovaj blog učinio da bi se dogodilo to što se dogodilo potom - počev od ponedeljka 9. novembra 2009. godine.
U negotinskom delu blogosfere.
Do toga dana je vođen gerilski rat, borba za razbijanje palanačkog mraka koji se konstantno navlači Negotincima na oči već godinama, decenijama. Uspešno ili ne, to vi sami znate. Do toga dana je u toj oblasti Građanski Krug bio sam, mada (iskreno rečeno, da ne grešim dušu) postoji još nekoliko negotinskih blogova, ali je njihova tematika drugačija. Umetnost, neka mala životna pitanja naoko apolitična, pesme i lični stavovi o životu - ma svaštanešto, rekli bi to i sami.
Neki blogovi postoje, tek u najavi.

Dakle, svoje mesto pred očima Negotinaca blog Građanski Krug izborio je stalnim pokušajima da javnosti predstavi neku drugačiju sliku lokalne političke stvarnosti od one koju su servirali i vlast i opozicija, svojim besomučnim KZN ("kazne za negotince") ili saopštenjima, intervjuima, plaćenim terminima ili TV sučeljavanjima. Svi su sebi najbolji, ostali su propast i nesreća ovog grada. I tako u krug, iz nedelje u nedelju.
Ovde su objavljivane presude, rešenja, mišljenja, komentari, stavovi - ma ne pitajte nas na kakve smo se sve načine dovijali ne bi li do njih došli. Opozicija (tadašnja) krije određena dokumenta, ne bi li ih ONI prvi zvanično objavili na KZN - uz sve moguće i nemoguće jezičke i mislene vratolomije. Neće da daju nikom, a opet im procurelo. Vlast nije bila ništa boljeg stila, tvdoglavo, uporno glavom kroz zid - nije istina, nemate pojma (ono, pošteno rečeno ... nije da nije bilo tako), mi najbolji - vi najsmešniji.
Mrsili smo po opštinskom sajtu nemilosrdno. Bez pardona. Ona nesreća od antigramatike i nepoznavanja sopstvenog jezika i pisma je bila za svaku osudu. O tome se pisalo čak i na jednom novosadskom blogu, od strane autorke koja jeste po profesiji lektor. Bitno je da su te greške naposletku ipak ispravljane, uz gunđanje, ali - ispravljane. Kao i ona oštećena podloga na igralištu. Pa i još poneka stvar, u nadležnosti drugih gradskih službi ili preduzeća. To JESTE jedan od ciljeva NVO Građanski Krug, da makar, ako već ne mogu sebe da nateraju da ne prave gluposti - onda neka to isprave.

Opoziciji smo sve vreme ukazivali da to, ne toliko ŠTA koliko KAKO rade, ne valja. Ne valja tako, jer nanose štetu i sebi i građanima. Priča o Četvrtku nije pala "sa Marsa", sama se od sebe pojavila. Stalnim abrovanjem o famoznim Vladinim četvrtcima (a ako ne ovaj onda sledeći) dojadili su Negotincima, pa se ne baš veliki broj njih i obradovao onoga dana kada je Vlada Srbije konačno raspustila lokalnu Skupštinu, jer se više nije moglo izdržati. Za svoje ponašanje krivicu snose PNTK i SRS, tadašnji nosioci lokalne vlasti. Ali, odgovornost što je do toga, u toliko dugom vremenskom periodu, uopšte i došlo, direktno snose DS i SPS kao nosioci republičke vlasti koja je to morala da razreši efikasno. Zbog građana, birača, pa i svojih političkih poena.
A nisu. I zato im se sada svi podsmevaju, a oni traže "đavla u detaljima i sitnim crevcima". I nikako da nađu sebe. Kada to kažem, prvenstveno mislim na Demokratsku stranku, koja mi je na žalost sve manje draga jer sve više liči na onu svoju drugu, Miloševićevsku particiju stvarnosti.
Ovoj zemlji nisu potrebni DS koji liči na SPS, ni LDP koji liči na DS, ni SNS koji bi da liči na DS+S, ni Velja koji ne liči ni na šta, ili radikali koji ne liče. Ovoj su zemlji svi oni potrebni (politika je muka ali i stvarnost), ili neminovni, ali samo ako liče na sebe. Svi oni. Da budu različiti, ne bi li sve to imalo ikakvog smisla. Ovako - ne znam šta da kažem ...
Ipak, reći ću i ovo: lokalni pokreti, partije, kojih u Srbiji ima podosta, nekako ne odaju imidž sopstvene posebnosti, nemaju iskren domaći miris. Kao da se jedino razlikuju po "tabli na ulazu u naseljeno mesto". Ne razumem potrebu postojanja zaječarskih lokalpatriota u Negotinu, ili obrnuto, pa još i da najave koaliciju - za postizbornu vlast. Kako se to bore za decentralizovan položaj Zaječara, Valjeva ili Kruševca - u Negotinu? Ili je ipak ona stara, kao u Titova vremena: Zajedno smo jači. Divergentni snop nekompatibilnih lokalinteresa, uvezanih centrifugalnim težnjama. Mislite da jednoga dana neće doći u sukob interesi Negotina sa Zaječarom. Npr. oko te regionalne deponije, ili vodovoda, ili ko zna čega? I šta tad?
I još, preko svega toga, postoje dve takve lokal-regionalne koalicije na republičkom nivou.
Njihovi politički programi se ne mogu toliko da razlikuju poput onih DS, SPS (da li je više to tako) ili SRS. Zašto onda? I da li je iskreno?

Čarls Tejlor, savremeni kanadski sociolog i filozof, tvrdio je da su lokalne stranke budućnost politike. Siromah čovek, tada je još uvek postojala SFRJ.

No, da se manemo onoga što smo svi videli i čuli, što znamo i preživljavamo. Da se vratimo u sadašnjost, u realnost.

Od kako je PNTK Radmile Gerov napravio sopstveni blog kao jedino mesto gde neće da doživi cenzuru sopstvenih stavova, stvari su u ovam gradu krenule u sasvim drugačijem pravcu. Zbog nepostojanja programa lokalne RTV Krajine (a oni, to što puštaju, mogu da zovu kako hoće), sav politički rat vođen informacijama prenet je na informatičko polje. Na internet.
Bitno je uočiti razliku između pojmova cyberwar i netwar. Ovo danas, u Negotinu je kombinacija oba pojma. Stran(k)e se ponašaju umreženo, partizanski, a deluju najsavremenijim sredstvima velike razorne moći. Informacijama i dezinformacijama.
Videli ste svi na šta liči zvanični sajt Opštine Negotin. Da je makar isti kao pre uvođenja privremenih mera u SO Negotin, nego je katastrofalan. Na nagovor neke usijane glave, sa tog sajta su obrisane sve vesti u kojima se pominje prethodna vlast. Pa čak i izveštaj o Svečanoj sednici SO Negotin u Domu Kulture, povodom Dana grada. Ako je to nekome normalno, onda taj sam nije normalan. Kakvo je to vređanje građana Negotina koji svojim dinarom plaćaju održavanje opštinskog sajta, da im se uskrate informacije. Da li se to u normalnim zemljama zove cenzura ili demokratija.
Sloboda
možda?

Radmilin blog vrvi od informacija sa sednica Privremenog opštinskog organa. Tu možete pročitati sve ono čega nema na opštinskom sajtu ili tzv. TVK. Zašto? Zašto sadašnja privremena vlast radi apsolutno sve isto, pa i gore, od sebi prethodne? Za čije babe maslo? Da bi PNTK opet došao na vlast?! Pa zašto su ih onda uopšte i sklanjali, ako jesu oni. Možda je Radmila opet (kao 2002.) sama otišla, da se vrati na velika vrata?
Blog PNTK je neko vreme vrveo od komentara, od kojih su neki prešli granice dobrog ukusa. Na žalost, najviše je onih anonimnih. Na Građanskom Krugu je uvedena administracija komentara onoga trena kada je pređena linija bljutavosti, ličnih uvreda, prozivanja članova porodica pa i pretnji. Nedugo potom, to je učinjeno i na blogu PNTK.
Moram da kažem, sam dizajn PNTK bloga je sasvim pristojno urađen. Potrudili su se da i vizuelno zadrže posetioca, da postane i čitaoc. E sad, ona anketa, o izvoru informisanja kome se veruje, naravno da ima dozu ... jelte, znate već čega. Ipak taj blog najviše posećuju oni koji su toj opciji naklonjeni. Ili oni koji se plaše ...

Posle PNTK, nedugo potom, otvoren je i blog negotinskog ogranka G17 Plus. Oni su malo drugačijeg stila, bez preteranih uvijanja, fantazija, pa čak i posebnih stavova. Ipak je to stranka, i to beogradska, da se ne zaboravi. Tako im je i blog - stranački, ne lični. No, i njima je jasno kako se predstaviti biračima na besplatan način. Dvadeset i kusur hiljada dinara za sat vremena na TV, i nije mala para, zar ne. Za sada nemaju mnogo tekstova, ali pišu. Postoje, imaju komentare. U početku greške, ali su se makar izvinili i obećali da neće više.


Pre nego pređem na najnoviji, ali i najteži slučaj, vratiću se još jednom na priču o administriranju bloga. Građanski Krug je jedno vreme bio zatrpan pres-klipinzima, tj. copy/paste nebulozama novinskih članaka koje je autor (anonimni, naravno) nazvao "komentarima". To je bio drugi autogol onih koji su trenutno okupirali opštinski sajt. Ona cenzura - podrazumeva se da je to bila prva lopta u sopstvenoj mreži. Ukoliko i nismo mogli da budemo sigurni u autora ovih mozgobaljezgarija, on se sam potrudio da se razotkrije.

Otvoren je preko noći blog negotinskog ogranka Demokratske stranke.
Ne, to nije bio treći autogol, da se razumemo. To je dobra namera, ideja. Ali apsolutno beskorisna. Zato što je opštinski sajt već pretvoren u promo panel, bilbord lokalnih lidera žutih, i ovo je sasvim nepotrebno. Sumnjam da iko u Negotinu ume da razdvoji trenutno Organ od DS, ili lidera jednog od lidera drugih. To je isto. A to smo već videli, i kao nije nam se sviđalo pa smo tražili promene.
Dobili smo.
To što smo tražili.
Ukoliko je uopšte neko sumnajo u idejnog tvorca cenzure, ili autora spamovanja blogova, sada to samo slepac ne može da vidi. Blog DS Negotin je sve samo ne to - blog DS NEGOTIN. Niti jedan stav lokalne stranačke organizacije, opet pres klipinzi do besvesti (oni isti), lični foto albumi, video snimci KZN (neee!!!!).
To je već 0 : 3.
Ali, ne lezi vraže - zašto samo tri u svojoj mreži! Malo je!!!
Evo i četvrtog:

Ukrali su celokupan post "A gde ti je markica" sa bloga Građanski Krug, i neautorizovanog ga objavili na svom blogu. Nema potrebe da kliknete na link - obrisali su ga. Ne postoji.

Prekršili su pravila lepog ponašanja, nisu poštovali smernice Creative Common License za tako nešto, jer ne čitaju stranicu bloga do kraja. To se zove krađa intelektualne svojine, i na Zapadu (na koji se toliko pozivaju) za to se plaćaju debele kazne. Zato ih na njihovom blogu lepo opomenete da to ne rade više, pa kada se i dalje prave blesavi onda ih prijavite na sajt "Prijavi lopova: Kradi mamu".

Kada neko, posle prijave, želi da dođe na sajt ili blog lopova, prvi link će biti usmeren ne ka tome, već na upozorenje da je to mesto gde postoji krađa nečeg tuđeg. Pa ko voli, neka tera dalje.
Ukoliko je neko slučajno pomislio da je 0 : 4 dosta, grdno se prevario.
Peti komad je pao jutros, u nedelju.
0 : 5
I to u više poteza, sitan vez: te neko ih vređa, te se nepristojno ponaša (kao da pa njima neko piše komentare, tj. da ima šta da se komentariše - prosto, srpski, čitaš novine i psuješ), te neke umotvorine (to Đinđić nije tako rekao, a još manje napisao), nekakvo glasanje "ko je bolji", kursna lista (ZAŠTO!!), himna DS (i TO postoji!), pusta gramatika serbska.
I ukinuše komentare.
A prvi prvcijasti post im se zove "Mesto za vaše komentare" ...
Pa vi sad komentarišite.

Sva besmislenost ovog bloga vidi se na ovoj stranici.
Namerno neću da zaokružim sve greške. Pronađite ih sami i komentarišite, neka to budu vaši Otisci ove nedelje. Ja nađoh deset komada, da vidim vas.
Da se razumemo, ovaj tekst apsolutno nije uperen protiv Demokratske stranke, a još manje u korist Radmile Gerov. Da se razumemo, jer usijane glave nekih članova DS sebi dopuštaju čak i takve besmislice. Pa i da kažu da "ako i izgube na izborima, to će bude zbog onog Laleta".
Ne zbog Laleta, ne!
Nego zbog AKO!!!
Ukoliko u nakraće vreme neko ne prekine nesreću kakvom se trenutno predstavlja DS u Negotinu, po njih je bolje da izbori i ne budu raspisani. Ne pomaže tu nikakvo "ako". Neko nov, mlad, voljan i željan da radi, da se ne krije iza priče "kako nema politike bez para", da zna da kaže dosta kada je vreme i mesto, a ne da ćuti, klima glavom i diže dva prstića umočena duboko u ... stav.
To je moj prvi savet demokratama. Drugi glasi: odmah, ali odmah povucite sve tekstove sa bloga koji ste napravili. Sve do poslednjeg. Redizajnirajte ga. To nije DS Negotin, nego kolaž isečaka iz novina. To nije vaš stav, nego tuđa pamet. Prekinite više da kradete (pozajmljujete...) Fokuse, postove, novinske tekstove i pokažite sopstvene ideje, sveže, totalno različite od svega dosadašnjeg u Negotinu, i od vas samih, trenutno kakvi ste, i od svih onih protiv kojih ste. Pokažite da zaista zaslužujete pažnju birača, i njihovo poverenje.
I napravite sasvim nov, pošten, vaš, blog negotinskih demokrata. Umesto papagajskog.
Prekinite da radite za opoziciju, ljudi. Šta napraviste to i od sebe i od te vaše stranke ...
Pa ko vam je zaista kriv što ste prošli gore od Rumuna na Marakani. Gore, jer sami sebi dajete golove, oni su se ljudi makar nešto i trudili.

A ako nećete, neka nam je i vama i nama, svima, Bog u pomoći.
Neka to bude volja birača.

Po hiljaditi put podsećam sve nas, stanovnike naše Unesrećene Palanke, na ovu večito aktuelnu akciju grupe Led-Art iz Novog Sada.
Zar je potrebna i hiljadu i prva priča, Šeherezade negotinske?

29 comments:

Radmilo Kračunović said...

Da ne pokvarim tekst posta, ovo dodajem kao komentar:

http://www.ds.org.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=8502&Itemid=424

Eto kako predstavljaju sopstveni rezultat na vanrednim lokalnim izborima u beogradskoj opštini Voždovac.

Radmilo Kračunović said...

Hej ljudi, majke mi ovo nisam ja napravio! Hahahahahaaha
Gledao sam kroz program Geovisite šta su sve ljudi kucali po pretraživačima da bi ih linkovali na ovaj blog, i pogledajte samo šta je neko kucao (sreenshot):

http://4.bp.blogspot.com/_NYrwodRDioo/SxyLTYfQUkI/AAAAAAAAD-4/RUBhlgaP1Zs/s1600-h/ds-blogstop.jpg

(pri dnu ekrana, zaokruženo)

www.ds-negotin blogstop

Aman, bre ...

Nitogen said...

Jučerašnji rezultati izbora na Voždovcu pokazali su pravu sliku trenutne političke situacije u Srbiji.Ovako će izgledati i rezultati sledećih parlamentarnih izbora,dakle 2 stranke koje vode glavnu reč,a ostali će biti onaj jezičak na vagi.

Što se naše palanke tiče,lepo je videti da postoji sve više blogova i interesovanja za ovakav vid promocije i informisanja. Neki to rade bolje,neki gore,a neki su tu da nas zasmeju.Sve u svemu,zanimljivo.

Anonymous said...

Moj komentar je kratak:

LALE, objasnio si neke stvari. Toliko. A oni, pa nek se zapitaju!

Anonymous said...

Jer cita ovo neko ili samo vi to radite i samo vi odgovarate na vasa pitanja,zajebite jebala vas politika

Tihomir said...

Lale, upućujem ti poziv da nas uvažiš svojim prisustvom na potpisivanju Koalicionog sporazuma opštinskih odbora Pokret Živim za Negotin i G17 Plus.
Biće nam zadovoljstvo da "građanski šeret", politički ikonopisac, hroničar Unesrećene Palanke i nosilac "čarobnjakovog šešira" sedmog dana bude naš gost!
Ako prihvatiš naš ljubazni poziv, ostali detalji stižu SMS porukom.
Tihomir & OO G17 Plus

Anonymous said...

Ma ne cita niko, samo mi to radimo i samo mi odgovaramo na nasa pitanja, j*bala nas politika!

Radmilo Kračunović said...

Kulturan, ljubazan i duhovit poziv uvek prihvatam.
Važi se za svakoga u ovom gradu.
Pretpostavljam da znate da neću biti jedini član Građanskog Kruga koji će doći.
I pazite šta pričate, da ne bude posle kuknjave "šta ovaj napisa!".
Naravno, zavitlavam se kao i obično, a vi proverite da li je to istina.

Anonymous said...

Bila sam adoznala i potrazila blog DS Negotin.Svasta sam tamo videla.Ne mogu da verujem da je g-din Djordjevic 28.novembra objavio svojeaktivnosti pod nazivom Aktivnosti predsednika opstine.Da li on sebe vec dozivljava predsednikom ili je to odraz osmorazrednog znanja.Istraga protiv Gerovke zauzima ynacajno mesto,dva puta objavljeno,a Glavni odbor DS samo jednom.Neverovatno.Najveca vrednost su Djordjeviceve fotgrafije,verovatno su gradjani fascinirani.Pozdrav.

Radmilo Kračunović said...

Narode, stvarno vas pitam još jednom:
Zašto bre ne potpisujete svoje komentare (bilo kako), naročito one dobre i kvalitetne? Pa nije valjda da se plašite nekog ili nečega još uvek, posle svega?!
Ma, ko vam bre šta može!
Ja ću sve da vas branim ako niko drugi neće. "Grdna stvar", ali ipak imate nekoga.
Hajde, dajte da ovaj grad izvučemo iz blata anonimnosti, podprosečnosti (ionako niske) i beznađa.
Upišite ime, da svi vide kako u ovom gradu žive živi ljudi, koji stoje iza svog stava. I brane ga argumentovano.
Anonimnost je samo privid, anomija (bezimenost) je ono što ubija Negotin.
Dajte da toga više ne bude.
Hajde.
Svi u napad.

Radmilo Kračunović said...

Opet ja (baš sam dosadan, zar ne).
Kad spomenuh hrabrost, evo vam novi post na Nitogenovom blogu, pa čitajte.

http://ziveti-slobodno.blogspot.com/2009/12/insajder.html

Eto.

Radmilo Kračunović said...

Kuku, ljudi, pa žuti su sad skinuli i onaj post sa svog bloga "Mesto za vaše komentare"!!
Pa kako su krenuli stvarno na kraju ima da obrišu čitav blog ...
Hajde:
SVI U NAPAD!

RainDog said...

Mislio sam da komentarišem samo cyberwar, ali moram malko i o zaječarskim patriotama u Negotinu.
Ko prati koliko - toliko borsku poltičku scenu, zna kako izgleda kad se Ničićeva ekipa negde zapati. To je obična banda pljačkaša, nema tačnije definicije za njih.
40 miliona iz borskog budžeta je dobar samo Beoton (u jednoj godini), preduzeće Saše Mirkovića i to je, poređenja radi, duplo više nego što je izdvojeno ukupno za sport u Boru. A verujte da je to kap u moru. U Domu zdravlja (gde je direktor Zaječarac iz Ničićevog pokreta) sve vrvi od zaječarskih medicinskih sestara dok na zavodu čami gomila Boranki. U studentskom centru je Ničićeva žena lično zamenik direktora. Sportski centar je likvidiran i radnici poslati kućama, pa je zatim odmah formiran novi u koji je vraćeno svega šestoro radnika a zaposleno tri puta više Zaječaraca. Stečajni upravnik je, naravno, iz Zaječara. TV Bor je dužan 30 miliona dinara, od toga više od 2/3 preduzećima Saše Mirkovića (ima ih 5 preko kojih posluje u Boru). Njegovi ljudi drže Toplanu i nekoliko sezona naručuju ugalj preko VI-BO iz Zaječara koji drži ujka Saše Mirkovića. Vodovod takođe drže oni.
Javno komunalno su držali do skoro.
Ušli su kao karcinom u sve delove javnog sektora i uništavaju ga dok kažeš keks.
Mada, verujem da je džaba ovo što pišem. Dok se ne doživi, teško je poverovati. Veće zlo se nije pojavilo u Timočkoj krajini.

RainDog said...

Što se cyberwara tiče, za bilo kakvu priču bi bilo, pre svega, važno znati kolika je posećenost svake od lokacija.
Ono što odmah može da se kaže je da su stranke pokazale neverovatnu neozbiljnost u celoj priči.
Sama činjenica da su postavili prezentacije na besplatnom blog servisu već govori dovoljno.
Ovakve rugobe od prezentacija ja ne videh u životu.
Na stranu šta se piše tamo, ali kad čovek samo pogleda kako to izgleda vizuelno, izgubi volju da čita.
Građanski krug može to sebi da dozvoli jer je Građanski krug blog (a i ne kandiduje se na izborima), mada je i njemu krajnje vreme za ozbiljan redizajn i zakup domena, ali stranke - ne.
Preko interneta se obraćaju ciljnoj grupi koja manje ili više zna kako bi trebalo da izgleda sajt ozbiljne organizacije a na ovaj način ih gube u startu.
Biće da ipak sve ovo rade više iz fazona nego što računaju na dodatne poene jer u protivnom bi se malo raspitali, videli bi da za nekoliko stotina evra mogu da dobiju nešto što bi bilo beskrajno ozbiljnije i imali bi realne koristi.
Lepo je to što su se svi pojavili na internetu, ali su, brate, napravili običnu parodiju internet kampanje. Valjda su čuli da je Obama izbore dobio zahvaljujući internetu pa sad da probaju i oni.
Deset godina se profesionalno bavim internetom na razne načine.
Ono što slobodno mogu da kažem je da rade direktno "u korist svoje štete".

... said...

"Čarls Tejlor, savremeni kanadski sociolog i filozof, tvrdio je da su lokalne stranke budućnost politike. Siromah čovek, tada je još uvek postojala SFRJ."

Mislim da ovo nikako nije primenljivo u Stradiji. Nismo mi zemlja za takav tip političkog organizovanja. Vidi samo šta nam se desilo od kada su nam omogućili višepartijski sistem :) ...i još nam se dešava... ALO BRE DRUGARI, BLOGERI I OSTALI ovo je zvanični podatak sa Wikiped(er)ije : Population - 2009 estimate 7,334,935[1] (excl. Kosovo)
TOLKO' NAS IMA U SRBIJI, sedam miliončića, a vi izračunajte koliko ima mladih, radno sposobnih ljudi u ovom broju. Pa nam ni to nije dovoljno, nego 'ajde malo da se igramo, delimo! Danas i mali Mikica može da ima stranku...Stranka, kako ta reš užasno zvuči, kao nekakav tuđin koji nije naš nego stran, više radi protiv naroda nego za narod. Vidite da nismo uspeli ni da nazovemo te grupacije odgovarajućim nazivom.
Veliki pozdrav mojim frendovima sa bloga i Laletu!

+++Quod te non occidit, te certe fortiorem reddere poterit+++

Nitogen said...

Lale,koliko evrića dobijam ako ti dam sajt na kome možeš opet da uživaš u tekstovima Ljubomira Živkova?Da,da,ponovo radi Retrovizor.

Radmilo Kračunović said...

Ovo?

http://istinomer.rs/sr/bonus/Retrovizor.html

Nitogen said...

klikćeš po banerima na mom blogu,klikćeš,a ćutiš i nećeš da to podeliš sa ostalim blogerima negotinskim...KraĆune,nuješ bun!

Anonymous said...

Jeste Lale, pa da prodjemo ko Brankica Stankovic sa B92, vidis da sve vrvi od huligana, svuda ih ima u opstini u komunalu, svuda, normalni i posteni ljudi ne mogu da dodju do izrazaja jer ih ovi saplicu u startu, satro mangupi, ali na taj nacin pokusavaju da zamaskiraju svoju nadotupavost i neumesnost u poslu, pa zjbvju pametne i postene ljude!!!

Radmilo Kračunović said...

Ja mogu da pričam i pišem šta hoću, i to opet nikada ne može da bude glasnije od ćutanja.
Da ćutimo onda?
Ako vi to tako kažete, onda ovaj blog gubi svaki dalji smisao.

Neće biti narednog posta dok ne čujem odgovor na ovo pitanje.

Nitogen said...

"Da ćutimo onda?"

e ne može...mi da ćutimo,a oni da priĆaju,sa sve osmim padežom...ne može!!!

Anonymous said...

dok pametni cute budale vladaju.Tako je bilo od vajkada i bice zanavekDusica.

Tihomir said...

"Silentium videtur confessio".
(Ćutanje se smatra kao priznanje)
Prevod je samo za one koji su malo bežali sa časova latinskog, bez ljutnje.
Mani se, Lale, anonimnih dopisivača.
"Teraj kera", daleko je demokratija.

Anonymous said...

ferari al kapone

Izabran za presednika MZ ,nesudjeni odbornikDS,Ljubisa ponovo vratio u sedlo.Strahinja zapretio vecu:Ili srednja skola za direktora Doma kulture ili ja protiv svih i protiv samog sebe>Tacka o izmeni povucena do dfaljnjeg da vide sta ce sa Strahinjom.
Samarinovac dobio auto put
asvaltiran put ka groblju ,skocila cena parcela ,auto put u jednom smeru,primaju se uplate unapred za pomane i delidbe kod Genija (drugi ucenik iz Laznice).

Nitogen said...

Radmila,vrati se,sve ti je oprošteno!!!

drjackas said...

Cuo sam da organ pevusi Djuletovu...nisi ti dobra kol'ko los sam ja....
Spisak je na negotinskim blogovima.

Anonymous said...

koliko cujem i tvoj dir.je zavrsio Mega trend u Negotinu

Toliko poznaje poslovanje da je na vecu pogresio i koliko ima parking radnika,a kamo li dali se isplati.Onaj crveni barjaktar u komunalu,sto je savetnik ceo zivot posta najzad i on dir.

Ljudi dali znate da u Inex uzoru radnik prima 9.5oo platu.U takvom gradu sa takvim politicarima i moralnim gromadama koji nas vode u svetlu buducnost jedino vidim izlaz u 19 decembru.Samo da nam ponovo ne uvedu vize gud baj, nikad vise Negotina cao.

Anonymous said...

19 je sati, kisovito vece u Negotinu. Uporno piljim u Laletov blog u iscekivanju svezih vesti... Jedna muva stalno oblece oko mene i taman da je spljostim ona odleti... ali evo uspeo sam, brzim pokretom desne ruke, smozdio sam je i napravio od nje pastetu...bljak, zaista ljigavo! Hm, nesto mi i ovi komentari malo ljigavi, sve se svodi na prepucavanje ciji fax je bolji, a za to vreme oni bez skole grabe li grabe! Tu su dzipovi, mercedesi, korvete, pa 202 ke, Ajduk Veljkovi rajevi idt itd, a sujetni i samouvereni intelektualci nek se pljuju i brisu :)
Zena vice iz kuhinje :" Skini se sa kompjutera idi kupi deci nesto da jedu "! Ustajem , uzimam jaknu i po probusenim dzepovima pokusavam da nadjem neki zalutali dinar. Stizem do Barbarosa gde sam nasao dobru Lovacku salamu oko 150 dinara kilogram, koja tu i tamo lepo izgleda onako crveno, sa malo masnoce. Uzimam 200 grama i krecem prema kasi. Tamo pri izlazu stoji stara gazdarica i onako setno gleda u ljude koji placaju na kasi. Tihim glasom me pita :"Jel bre ka ce otvore onaj market, budale, bolje da su zadrzali onu prodavnicu od pre, za ovo da se napuni treba 200000 evra"! Uzimam kesu sa salamom i izlazim, tu odmah ispred , gde su nekad bili kontejneri, okupilo se nekoliko dzukaca oko jedne keruse, koju je najveci zajahao i onako opijen mirisom Gigijevih i Blagojevih pljeskavica , poceo da mrda napred nazad, a oni ostali podvili repove i u ofsajd. Sta ti je zivot, pomislih, samo glad, zudnja, strast, strah, ljubav i mrznja. Ulazim u kucu, sa polumasnom salamom, deca vec zaspala onako gladna, nesto mi se steglo u grlu. Krisom ukljucujem komp i razmisljam da li da piljim u negotinske blogove ili da trazim posao preko neta po belom svetu,... ma daj u googleu polako ukucavam rec sextube... 8), nemojte mi zameriti, molim vas !

Anonymous said...

Ljubisa pise memoare,bešeler(tako kaze da ce da se zove).Verovatno glavna uloga Pajta i Uruk,a sporedne dir.arhiva komunala,doma kulture.Epizodna uloga Strahinja.Mozda se i napravi dramsko delo tragi komedija posle izbora.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...