Sunday 2 August 2009

Otisak Nedelje - 02.08.2009.


Cela prethodna nedelja imala je imidž kulture. Hajde sad malo i o nekulturi.

Ili bolje reći - antikulturi.

Predlog #1 - Direktori

Hajde opet malo o onim našim, opštinskim. Na sajtu opštine Negotin, u četvrtak 30. jula, opcija "pitajte nadležne - direktor JKP Badnjevo" stoji ime Danijele Marković. Danas, u nedelju 2. avgusta piše ime Vladana Lazića. Čudo jedno, samo treba da pred proverenom i pocinkovanom fukarom izgovorite sledeći tekst:
Gle, idioti još nisu promenili ime direktora Komunala?! Razbiću ih u nedelju, na blogu!
Telegrafski dojavljeno - 100%.
Izgleda kao da su za vikend održali još jednu sednicu na kojoj su izabrali direktora JKP? Nisu, ne bojte se. Jedino, što ni jedno od to dvoje nije bilo niti će biti direktor JKP. Samo v.d. i ništa više. Prvo ime, bez neophodnog radnog staža, drugo ime četiri puta poništavano u paketu sa 8. sednicom na kojoj je izabrano. Da se zna.
Inače, ako vas neko pita, vreme je u Negotinu idealno, lepše nego na Tahitiju. Čuvenih konstantnih 28C i ni makac. Ako imate nekih pitanja ili primedbi, slobodno ih pošaljite na маил.

Predlog #2 - Negotin, grad iz novina

Da je Negotin grad hemije, to smo znali odavno. Ali da se kod nas falsifikuju ostaci mamuta - e pa toga nema ni u Novom Pazaru! Plus novonastali haos u jednosmernom centru grada.
Baš jednosmerno. I jednoumno.

Predlog #3 - Iš, sotone!

Naš El Presidente je stvarno smetnuo sa uma da je crkva odvojena od države. I sport od politike. Kao navija, a ono baca vradžbine na neprijateljske karakondžule, poznatije i kao članovi protivničkog tima. Umislio valjda da se oni boje krsta, pa hajde da proba. Slike nisu sa iste utakmice, ali provereno znam da se bajanje nastavilo i kod kuće. Vidi se po desnoj slici - onoj sa nekakvim morskim čudovištem koje izranja iz dubina, i samo što ne pokaže šipak ... sudijama.

Predlog #4 - Oglasi ludi nalaze se svudi

Čudo jedno šta sve narod oglašava ili reklamira. Na stranu ona simpatična majica sa pivskim stomakom, pa i taj "zgodni profesor Stojanović koji je smršao 31 kilo", ali - šta u stvari hoće ta "JA-SAM-RUMUNKA"?! Ovo je prvi put da sam video kako neko svoj oglas ne prilepljuje za drveće ili zidove - već zakucava. I to ekserom od 10cm! Traži da "ČUA" starce mesečno, i još ekser pride!
Je li to neka poruka:
na mesec + ekser = znate šta vas čeka
ako se javite na taj "MOBILNI-TELEON"?

Predlog #5 - Zbog principa

Mnoge stvari koje smo činili kao narod, bile su iz - principa. I još uvek to radimo. U pogrešna vremena, na pogrešnim mestima. Iz principa, ali i zbog Principa. Tako je i 29. jula 1914. bio principijelno zveknut Ferdinand. Mi sa tim, naravno, nismo imali ništa. Kao i sa principijelnom pobedom '99. Za sve je bila odgovorna neprincipijelna koalicija 4:2 neSCG YU-republika, desetak godina ranije.
Znao sam!

Predlog #6 - Od kolevke pa do groma ...

Sve je počelo sa tom varnicom u primordijalnoj supi, kolevci života. A završilo se, naravno u Gromu, čuvenoj šit-novini. Ono između svelo se na plemenske varijante obožavanja munje nebeske koja nam podari vatru, tog dobrog slugu a lošeg gospodara. Zevs, Tor, Perun, Sveti Ilija - svi gromovnici.

Predlog #7 - Topalovići

Sve svoje imanje ostavljam sebi.

Eeee, ne može bre to tako! Gde je moj deo, sunce li vam ...

Dooobro! Ajd' sad tu celu scenu ponovo, al' da zamenite uloge. I da se manete lažnog morala, to u Holivudu ne prolazi!

***
Grad hemije, a?!

Mrak, dečko.
Lokalpatriotski mrak ...

4 comments:

Reminder said...

predlog br.6 ili koji li je već

jbt da ova Borka nije imala Soabraćajku živela bi još 100 godina
:twisted:

Nitogen said...

Auuu,kakve slike Negotina..ccc...pomrčina!
Predlog broj 3,ne zbog preCednika,već zbog zlatnih vaterpolista!

Radmilo Kračunović said...

Jah, zaboravih na tu "sitnicu" od nekoliko zlatnih medalja za ovu kaljavu zemlju.
Naravno - sve čestitke majstorima. Očigledno da se naši sve bolje snalaze u vodi. Kao nekad.

Peščanik said...

#2....zalost i steta.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...