Saturday 27 June 2020

Trash



Građani su krivi.
Narod je kriv.
Kada odbijete građane i narod, ostaje ovo sa slike. Zovite ih kako god hoćete, ali to će biti i ostati ono što su oduvek i bili: najgori talog ovog društva, koji je isplivao na površinu i nema nameru nikada više da se vrati na jedino mesto gde zaista pripada - na dno. U tu svrhu će podaviti i pobiti celu zemlju, bez trena premišljanja i trunke savesti. Jer, za njihovu decu.
Oni su uvek pozitivni.
Pripadnici državnopartijskog vrha će - ako su uopšte zaraženi koronavirusom, jer ne bi bilo prvi put da i to lažu - dobiti najkvalitetniju zdravstvenu pomoć u domaćim bolnicama, a možda i stranim. Ponovimo: ako su zaista zaraženi. "Građanima" i "narodu" ostaje da žulja pomoćne ležajeve po bolničkim hodnicima, trpi sadističke uvrede vlasti i nadrndano medicinsko osoblje koje ni samo više ne zna šta, kada i kome da radi jer im iz lokalnih kradikalskih komiteta stiže po nekoliko različitih dnevnih zapovesti na dan.
Ako su zaista zaraženi... jer, ako nisu opet će to iskoristiti da paranoju utrljaju svima u nos, zavedu novi policijski čas, kazne, zatvaranja i ko zna kakve sve još metode državnog silovanja stanovništva kad i gde god im se prohte. A prohte im se svaki čas, svakoga dana.
Nikada u istoriji Srbije nije bilo gore vlasti, većih lažova i lopova koji su u sebi objedinili sve takve pre njih. I nikada ova zemlja, upravo zbog toga što su takvi, nije imala veću šansu da ispoštuje ekološke zahteve primarne selekcije otpada na mestu zagađivanja. To se samoizolovalo od običnih ljudi, dalo šansu da ispunimo onu čuvenu Duška Radovića:
- Đubre ili mi, neko će morati da ode.


Šta je to Nebojša iz Beograda znao što drugi nisu, pa ga nigde nije bilo na kradikalskoj pobedničkoj proslavi poraza Srbije? Da nije slavio skromno, u krugu porodice... u svoja četiri zida? U skladištu oružja i municije? Pokušao da biografiju stavi na pretpranje?
Nebitna je to sudbina nebitnog lika, ne postoji razlog zbog koga bi smo ga izdvojili od ostalih.
Sve su to samo bedni trikovi očajnih glumaca u beskrajnoj predstavi koronadrame Teatra Apsurda i Mržnje.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...