Sunday 28 June 2020

Motka2020 ili Kolac2022?



Sin Radomir reče da je ovom narodu potrebno naređenje, potrebna je motka.
Ajde...
Kada dr Smrt i dr-a Štrumfeta kažu da će građani/narod sami biti krivi ako zbog sopstvene neodgovornosti Šizoje bude morao, potpuno van svojih nadležnosti, ponovo da im uvede apsanu kao vid postizborne kontrole biračkog tela i uma, obavezno mora da se nađe neko iz donjeg ešalona ko će, uplašen za svoju lokalnu palanačku guzicu, istrčati pred rudu i požuriti da uvede isto pre Vrhovnika. Pokušati da uvede pre, bolje reći, jer...
Niko, pa ni članovi klana Nikolić, nije iznad Vrhovnika inače se on ne bi tako zvao. Zna to Sin Radomir, jer u nastavku jučerašnje izjave reterira, revidira stav pa veli da neće moći ništa da "zavede" po Kragujevcu ako Vrhovnik prvo ne uvede stanje vanredno koje bi poslužilo kao pravni osnov, pokriće za uvođenja stanja redovnog palanačkog. Čaršijski abrovi vele da će uskoro biti uvedena zabrana mrdanja od 6 sabajle do 6 u sumrak, ali i da se Sinu Radomiru klima KG-fotelja pa bi, po ugledu na Vrhovnika, i on da zavede nešto ne bi li sprečio postizborni inženjering na svoju štetu - a bez odgovarajuće nadoknade, po ugledu na Tatka mu.


Problem sa ovom izjavom je, baš kao i sa Vučićevim "lazmišljanjem" naglas, isti:
Sin Radomir U Nemilosti i njegov Vrhovnik, morali bi da znaju da svako, ali ama baš svako ko je narodu pretio motkom, istorijski bez izuzetaka, na kraju doživeo da mu taj isti narod jednog dana na kućni prag donese glogov kolac. Ponekad i neokresan.
Bez obzira gde mu se, u tom trenutku, nalazio kućni prag.
Doduše, postoji i opcija poput one iz "Sabirnog centra" Gorana Markovića. Da parafraziramo - "Sine Radomire, razboli se i podnesi ostavku". Isto važi i za Vrhovnika, čisto da se ne bi posle "sabirali" po raznim centrima.
Rumunski scenario u Srbiji i ne mora da bude baš poput onog koji je sebi upriličio bračni par Čaušesku. Dovoljno je da Srbija, kao članica ili makar kao država u započetom postupku ulaska u EU, padne u nadležnost glavnog tužioca EU, zaduženog za korupciju i zloupotrebu EU fondova - za sada, a za neku godinu i sa dodatno proširenim nadležnostima.
Da, naravno da mislim na Lauru Kodrucu Koveši, nekadašnju rumunsku a danas EU tužiteljicu. Kod nje nema mnogo vrdanja i besnih glisti. Ona je glogov kolac za takve. Samo ova činjenica već predstavlja dovoljan razlog da posumnjate u Vučićeve namere glede evropskog puta Srbije.
Provereno.

***
Radomirova Motka2020 ili Cepešov Kolac2022, pitanje je sad.
Ovaj narod ne treba da glumi Buridanovog magarca, umre od gladi premišljajući se koji od ta dva plasta sena da izabere. Nema tu šta da se bira, sled događaja je neminovan - ko 2020. izabere motku neće 2022. izbeći kolac.
Takvog predsedničkog protivkandidata srpska opozicija danas nema. Debelo bi trebalo porazmisliti, tokom naredne dve godine, do predsedničkih izbora, da li će iznaći snage i pameti da pronađu nekoga ko će imati pameti i hrabrosti da upokoji vampira.
Konačno.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...