Friday 8 May 2020

Odgovornost građana je lična


Jedini način da se spremi masovna zaraza je da se spreči kontakt.
- 28.03.2020.

Slovna greška, tako standardna za b92 već poduži niz godina, zapravo je ogolila pravu istinu oko uvođenja/ukidanja vanrednog stanja u Srbiji:
Masovnu zarazu izborne podrške Vučićima Uveocima spremićemo tako što ćemo sprečiti kontakte među građanima - svim, kako onima koji su protiv nas, tako i onima koji su za nas (njima naročito). Kako? Tako što ćemo ih sve proglasiti pandama, neko vreme držati usrane od straha po kavezima, potom ih nezasite počastiti sa po sto stabljika bambusa, pa ih onda pustiti tako smrdljive i crno/belo obeućene na biračka mesta.
Eto.


Javni prevoz mogu da koriste svi građani, a ne samo zaposleni. Za korišćenje javnog prevoza mogu da se koriste sve postojeće karte kao i pre Odluke o ukidanju javnog prevoza u vanrednom stanju. Pošto javni prevoz mogu da koriste svi građani, ukidaju se redari koji su uvedeni na osnovu instrukcije Republičkog kriznog štaba radi kontrolisanja ko koristi javni prevoz. Građani treba da poštuju preporuke epidemiologa, da koriste maske i rukavice, kao i da drže socijalnu distancu. To će biti lična odgovornost građana, a ne odgovornost prevoznika.
Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio od premijerke Ane Brnabić da se ukine odluka da se od sutra u GSP može samo sa personalizovanim kartama za zaposlene, i predložio da se ukine plaćanje 3.000 dinara po personalizovanoj kartici. Premijerka je to prihvatila.
- 07.05.2020.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je vanredno stanje zbog epidemije korona virusa ukinuto na tačno na vreme, kao i da je ukidanje bilo nedelju dana kasnije, to bi bilo suviše kasno.
- 08.05.2020.

***
Struka je preporučila.
Predsednik je zatražio.
Premijerka je prihvatila.
Odgovornost građana je lična.
Nemaš ti šta da pitaš za struku, predsednika, premijerku, gradske oce i ostale prevoznike.
I tačka.

Da je vanredno stanje ukinuto/uvedeno nedelju dana kasnije, bilo bi prekasno.
Da je vanredno stanje ukinuto/uvedeno nedelju dana ranije, bilo bi prerano.
Za barona Minhauzena znamo, ali kada smo to Grunfa izabrali za predsednika države?

Odgovornost građana je lična.

Istinitiju tvrdnju od ove odavno nismo čuli.
Pa, šta čekamo - Banbus ili bambus?

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...