Monday 4 May 2020

Kolektivna prokuženost


Od odgovornosti i discipline svakog pojedinca definitivno zavisi broj novoinficiranih nakon ukidanja restriktivnih mera koje su bile na snazi. Idealno bi bilo da se što bezbolnije postigne kolektivni imunitet, a to je preležana infekcija kod bar 60 odsto populacije, a moguće i više, čime bi oslabila snaga virusa i mogućnost da on dalje cirkuliše. Dok ne dostignemo taj procenat prokuženosti, očekujem da virus bude tu među nama.


Prava osoba na pravom mestu, predizbono (samo)kandidovana za mesto budućeg Lončara umesto Zlatibora, ni za pedalj ne odstupa od retorike tako omiljene ekipi koja vlada Srbijom danas tj. tih istih kada su vladali Srbijom tokom devedesetih godina.
Podsetimo se: tada je zbog virusa nacionalsocijalizma (nastalog u domaćim i stranim laboratorijama mešanjem SPS, JUL, SRS, policije, navijača i kriminalnih paravojski, uz povremenu podršku SPO ili Nove demokratije) koji je na Balkanu pobio i osakatio više ljudi nego što će koronavirus ikada moći, kao i patridiotizma iza koga se krila pljačka neviđenih razmera koju su Turci mogli samo da sanjaju za onih (navodno) pet vekova svoje vladavine, srpskom narodu od tih istih poturena i nametnuta kolektivna krivica zbog koje je prokuženost svakog Srbistanca pojedinačno dostigla bezmalo 100% kod skoro svih naroda širom kugle zemaljske. Bilo je vremena - i prilika - gde god da odeš, gledali su te kao da imaš kugu (odatle i potiče pojam "prokuženost") čim čuju da si iz Srbije.
Danas je u Srbiji na vlasti opet virus nacionalsocijalizma, neznatno i samo kozmetički mutiran: tu je i dalje SPS, SRS i JUL su kroz DSS intermutaciju postali SNS sa receptorima otvorenim za genetski otpad iz DS, LDP, DHSS, autonomaša, nacionalnih manjina, građanista, populista, rusofila, klerofašista, sepeovaca, uz nezaobilaznu policiju, navijače i sada legalizovane & uniformisane paravojske). Pljačka ne prestaje nesmanjenom žestinom, mada je još više histerična nego u devedesetim; jbg. Milošević je bio ubeđen da će večno da vlada, Vučić je odmah zakukao da "zna kako će da okonča" pa mu se stalno žuri. Sada, kada su videli da im je onomad prošla kolektivna krivica i nacionalna prokuženost, što to ne bi ponovili još jednom? Eto, krivicu smo uvalili migranitima, gastosima, penzosima, kerovođama, političkim oponentima i novinarima imunim na mutavost; red je da sada proglasimo bitku za kolektivni imunitet na sve prethodno pobrojane tako što ćemo jedne pustiti iz kaveza u koje smo ih prethodno zaključali, ali samo da bi glasali za nas, druge ćemo oblatiti i omlatiti, a neke ćemo bogumi i podaviti. Po formuli iz '98, onoj ministarsko-ćuranskoj.
Kako to pevcu Sofroniju, u crtanom filmu, reče Kobac-pripravnik "Nema veze: pevac ili krelac - biće dobro pečenje!"
Nema veze: stado ili krdo, krivica ili imunitet - biće dobra prokuženost.
Prihvatili su krivicu, prihvatiće i imunitet. To će zavisiti od odgovornosti i discipline svakog pojedinca.
Definitivno.
Samo nek' je kolektivno.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...