Thursday 30 May 2019

Nije im ništa


- Šta im je?


Blic, 07.11.2014.

Vladimir Putin izjavio je da ne misli da je pakt Sovjetskog Saveza sa nacistima, takozvani Ribentrop-Molotov sporazum, bio pogrešan potez već da je bio sasvim u redu. On smatra i da su Britanija i Francuska krivci za to što je Hitler ušao u Evropu, a ne ovaj ugovor koji je potom doveo do podele Poljske. "Bile su to metode spoljne politike tog vremena. Sovjetski Savez potpisao je sporazum sa Nemačkom, a ljudi su mislili da je to loše. Šta je loše u tome što SSSR nije želeo da ratuje?" rekao je Putin na sastanku sa mladim istoričarima u Moskvi. Tajni protokoli ovog pakta odnosili su se na to da su nacisti i komunisti dogovorili da podele Finsku, Estoniju, Litvaniju, Letoniju, Rumuniju i Poljsku kao teritorije na koje žele da utiču. Kremlj je ovo negirao sve do 1989. godine. Putin smatra da su tajni protokoli i dalje predmet rasprave i da se i dalje vode rasprave o Ribentrop-Molotovom paktu gde se Sovjetski Savez navodi kao krivac za rasparčavanje Poljske.


Gerila, 29.05.2019.

"Da nije bilo 27. marta, ne bi nikad bilo Nezavisne države Hrvatske, ne bi nikad bilo Kraljeva, ne bi nikad bilo Kragujevca, ne bi nikad bilo streljanja našeg naroda u Mačvi, ne bi bilo šiptarskih zločina na Kosovu i Metohiji. Na tu vrstu avanturizma, na tu vrstu herojstva, a kada unapred znate da je stvar izgubljena, mi Srbi danas više nemamo pravo. Trebalo je da Srbija stane uz Hitlera. Mi smo izgubili II svetski rat." izjavio je šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije, Aleksandar Martinović. On je podsetio i da je "svaki sedmi Srbin izgubio život u Drugom svetskom ratu, a svaki 49. Englez."

***
Da li bi Aleksandar Martinović, na zapovest Aleksandra Vučića, izjavio sve to što je izjavio, da nije bilo one prethodne izjave Vladimira Putina? Da li Martinović u Skupštini uopšte sme da diše bez naredbe (ili dozvole) Vučića? Da li Vučić pušta svoje dobošare i pseta sa lanca ponovo na Englesku, kao što je to radio njegov politički praotac Nikola Pašić, po nalogu ruske carske obaveštajne službe tj. njegov duhovni vođa Šešelj po nalogu ovdašnje filijale istih i Slobodana Miloševića? Ili kao što je sve to, do u reč, mlađani "Ministar Istine" i sam 1999. radio, na Šešeljevu komandu?
Dokle više otrcana boljševička hajka na Englesku, ta stara Staljinova hladnoratovska rak-rana što od svih Zapadnih saveznika koje je varao, jedino Čerčila i Veliku Britaniju nije uspeo da na kraju prevari? (za šta je dobrim delom bio zaslužan i Džordž Orvel) Onu istu Britaniju koja je na dan 27. marta 1941. sama vodila rat protiv Nemačke, Italije i Japana - u Evropi, Africi i Aziji - dok je tog istog dana SSSR bio uljuljkan u savezničku uspavanku koju je Staljinu na uvo do juna iste godine pevao Hitler.
Ne, bolje je i dalje bukariti pašićevštinu i crnorukaško-udbašku politiku Vojislava Šešelja. Od mozga i pameti evidentno jeste, ali Šešelja se ova stoka nikada nije odrekla. Njegovi "očinski" saveti u Skupštini pre neki dan, bili su isuviše providni da sakriju tu notornu činjenicu.
Što bi vojvođani rekli - u očin, svi.


Na kraju, odgovorimo na pitanje s početka:
- Nije im ništa, takvi su sve vreme.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...