Tuesday, 18 July 2017

Ista Politika, drugo pakovanje


Najstarija javna kuća informisanja na Balkanu, poznata pod službenim nazivom "Politika", danas je ponovo uspela da dosegne najviše vrhove dna novinarstva kojih se ne bi postideli ni u Orvelovom Ministarstvu istine (Ministin), koje se bavi prekrajanjem prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.


U svom izdanju za utorak, 18. jul 2017. godine Napredne, objavili su "članak" pod lažnim imenom i sa lažnom slikom autora. Neki njihov Vinston Smit je lepo seo, po nečijoj naredbi načukao gomilu mizogino-fašističkih budalaština, pronašao nečije ime i mesto boravka i potpisao ga, izmislio zvanje, ukrao sliku nekog trećeg, i objavio u štampanom i elektronskom izdanju. Naravno, tu su i dežurni Simovi, O'Brajeni, Parsonsi i ostali botovi koji su odmah požurili da odrade sendvič-šihte u komentarima, ne razmišljajući o tome da li će ih neko provaliti u ovom falsifikovanju svega.
Upravo su tako provalili sami sebe.

Politika offline (štampano izdanje)

Politika online (elektronsko izdanje, sa komentarima)

Kao autora ovog teksta, potpisali su izvesnog "Petra Veličkovića, forenzičkog psihijatra i sudskog eksperta za poveravanje dece, iz Montreala u Kanadi" pa okačili fotografiju Andreasa Kaufmana, nemačkog glumca, režisera, pisca scenarija za TV, film i pozorište, autora knjiga za decu.


Pretragom po internetu, pronađen je i Petar Veličković iz Montreala koji nema blage veze sa onim što mu se pripisuje kao zvanje, a sa fotografijom još i manje od toga. Takođe, Google izbacuje samo jednu referencu prilikom pretrage, i to upravo onu sa Politike.
Naravno, shodno praksi Ministina, moguće je da u Montrealu postoji taj i takav Petar Veličković i da izgleda upravo kao na slici iz Politike. Drug Vinston Smit se, posle tretmana u sobi 101, slaže sa tim i apsolutno je u to uveren - zar ne, Vinstone?


Shodno pomenutoj praksi Ministina, kada su uhvaćeni u laži, mozgovi iz Poitike su sa svog sajta obrisali ovo đubre od teksta, u kome fantomski autor doslovce sve žene naziva ubicama svojih beba (čedomorkama) jer "ne treba zaboraviti da praktično sva čedomorstva svuda u svetu čine isključivo žene, a gotovo nikada muškarci". Ne samo da "autor" nije normalan, kada je mogao ovako nešto da napiše, već je pokazao i da je nepismen - on prvo ženama prilepi "praktično sva" i "isključivo" pa onda muškarcima doda "gotovo nikada" koje ne može tu da stoji upravo zbog one "ženske isključivosti", ekskluzive čedomorstva tj. abortusa. Na standardno ćirilolatinično brljanje ne vredi ni trošiti vreme, jer su u latiničnoj verziji teksta napisali "cudski ekspert"...
Idioti u domaćim medijima, koji obožavaju da se kite svojim onlajn piši-briši verzijama, nikako da nauče da je "gotovo nemoguće" obrisati sve tragove nečega što je bilo na internetu pa potom odatle uklonjeno. Internet i cache memorija su noćna mora onih koji bi svom snagom hteli da jednoga dana zaista ustanove Ministarstvo istine i slične mu ustanove državnog terora nad telom i dušom pojedinca.
Nažalost, ovo nije ni prvi ni jedini slučaj da Politika objavljuje "tekstove" autora koji uopšte ne postoje. Ove godine su 5. maja objavili tekst slične sadržine i potpisali ga kao "dr Milovan B. Vučić, profesor univerziteta, psihoanalitički psihoterapeut i psihoanalitički supervizor, specijalista za dečju psihoanalizu, iz Los Anđelesa u Kaliforniji". Psihoovo, psihoono... jbt! A na slici, opet švaba - Herman Derneman (1893-2005), najstariji muškarac koji je živeo u Nemačkoj.
Aman bre više.

Politika u ofsajdu

Sa ovim se otišlo daleko&duboko u tolikoj meri da se večeras oglasilo i Udruženje novinara Srbije, tekstom "Politikini fantomski komentatori" na svom zvaničnom sajtu, povodom budalaština koje priređuje "najstarija javna kuća informisanja na Balkanu". Njihov tekst je potpisao neki "UNS", ali nisam uspeo da izguglam njegovu sliku i reference.
Tamara Skrozza je za Cenzolovku takođe napisala nešto detaljniji tekst na istu temu, pod naslovom "Blam Politike za sva vremena".
Konačno, da udarimo pored dva lažna autora i treći, crkveni sloj:


Naravno, ne ide da u sve prste ne umeša i Ministarstvo Ljubavi.
I tako, kao ultimativni dokaz palanačkog bezumlja i gluposti, svima nam ostaje štampano izdanje Politike od utorka. Ne kao uteha, već kao još jedna opomena da je Politika to već radila, danas radi ponovo i radiće u budućnosti sve dok se tom kvazinovinarskom čudovištu ne stane za vrat.

***
Danas se na kioscima pojavila "Troslojna Politika", nova vrsta tariguza na domaćem tržištu brisača pameti i istine. Naravno, uz standardni prateći slogan "Lakše se briše" i sa praktičnom onlajn vežbom.
Problem je u tome što ovaj tariguz puca pa cepa prilikom upotrebe, u šta smo se danas iznova uverili. Ako ste blesavi, nasednete na propagandu i kupite Troslojnu Politiku pa se potom umažete, niko vam nije kriv - bili ste blagovremeno upozoreni na kvalitet papira. Naravno, elektronsko izdanje nećete moći da koristite kao tariguz jer je ono već obrisano. Čak je i botovima postalo jasno da se onlajn izdanje lakše briše od oflajn verzije. Ostaje pitanje njihovim gazdama da li će im u šihte priznati obrisane komentare, ali to nije stvar kojom bi trebalo da se bavi niko normalan.
Lakše se briše...
Kako da ne.
Da zaborav ne proguta i ovu, poslednju u nizu srbistanskih idiotarija, potrudili su se danas tviteraši Branka Vookovic, AstroG, Infidel, Chivijashitza i mnogi drugi.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...