Saturday 29 April 2017

Lica sa poternica


Republika Srbija je po osnovu brojnih optužbi za organizaciju i počinjene zločine i kriminalne radnje izdala Interpolovu "crvenu" poternicu za Ramušem Haradinajem, po kojoj je on bio hapšen dva puta: u Sloveniji (2015) i Francuskoj (2017). Oba puta, država odašnja se obrušila na pomenute dve države ondašnje u potpunosti se pravivši blesava na činjenicu da su ga oslobodili sudovi a ne države. Nije bre isto, koliko god bili sluđeni životom u Srbiji.
Republika Srbija je po osnovu brojnih optužbi za organizaciju i počinjene zločine i kriminalne radnje izdala Interpolovu "crvenu" poternicu za Mirjanom Marković, koja već šesnaest godina uživa punu zaštitu bratske države Rusije, u kojoj se - za razliku od fašističkog imeprijalističkog srbomrzačkog prošiptarskoustaškog Zapada - zna ko je i gazda i kadija. A pošto se "zna", onda se zna i zašto Srbija ne reaguje isto zbog neizručenja MM prema Rusiji kao što to radi zbog RH prema Francuskoj.


Stvarno, braćo domo&rodoljuBci, koja je razlika između ova dva lica sa poternica, pa da imate bilo kakvo opravdanje za selektivno ludovanje ili radovanje? Nikakva. Oba lica su svojim delima dokazala da su kriminalci dostojni "crvene" poternice Interpola.
Patridiotskim rečnikom kazano - oboje su "pljačkali i ubijali Srbe".
Normalnim rečnikom - organizovali su pljačke i ubistva ljudi.
Oboje i jesu i nisu državljani Srbije, i oboje ne priznaju njene zakone.
Ali...
"Jeste, ali... ova je naša" - glasi omiljena fraza pripadnika ovdašnje Ali-Kaide, kada ih pitaš zašto im smeta ondašnji zločin/zločinac a ovdašnji ne. A upravo takav stav nanosi štetu celom narodu i služi kao izgovor za kriminalno-genocidne etikete. Dakle, rad na sopstvenu štetu je visokopatriotski čin, dok pozivanje na poštovanje zakona i normi ponašanja, ili pravnu pismenost pre nego što nešto ili nekoga poćerate pred sudom koji je svakako ozbiljniji od domaćeg, predstavlja izdajničko-plaćenički i špijunski čin? Ajdebre...
Problem je što, kada kreneš u bilo kakvu raspravu sa patridiotima, na početku bude samo jedna budala a na kraju dve. Patridiotizam za to i postoji, da se iza njega kriju kriminalci kojima ni na kraj pameti nije da hapse svoje biznis-partnere. I gde to još ima da Vulin, Dačić i Vučić hapse svoju Ma Bejker? Nigde, pa tako ni u Rusrbiji.
Stvarno, da li ispadamo budale što sa takvima po ovom pitanju vodimo polemiku ili zato što je uopšte vodimo? Za ovo drugo se ipak ne bih složio sa takvim tvrdnjama, ali...
Sve bi ovde bilo daleko drugačije da su onomad, kada je za to bilo vreme, radili katran i perje.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...