Monday 21 November 2016

Horor: Fakt-rezistentan soj ugrožava Planetu


Naučnici su otkrili novi soj ljudskih bića, vrlo jak i otporan na činjenice (fakt-rezistentan), koji preti da u potpunosti ugrozi opstanak živog sveta na Zemlji - stoji u najnovijoj studiji koja je nedavno objavljena.


Istraživači sa Univerziteta u Minesoti su identifikovali virulentan soj ljudi, praktično imunih na bilo koju formu znanja koje se može dokazati i proveriti, što je naučnike ostavilo bespomoćnim jer ne mogu da iznađu sredstvo kojim bi se borili protiv ove pošasti.
"Spolja, oni u potpunosti izgledaju kao neko ko ima razvijene sve funkcije neophodne za prijem i razumevanje informacija iz okoline", kaže Dejvid Logsdon, jedan od naučnika koji je učestvovao u ovom istraživanju. "Međutim, i pored toga, kod njih se razvio nekakav odbrambeni sistem koji, bez obzira na nameru ili svrhu, sve te pomenute funkcije ostavlja u potpunosti neaktivnim. Posebno zabrinjava sledeće - što je više određenih činjenica, to je taj odbrambeni sistem protiv njih sve snažniji."
Iako naučnici još uvek nemaju jasnu predstavu o mehanizmu koji sprečava fakt-rezistentne jedinke da prihvate činjenice, postoji jedna teorija po kojoj su pripadnici ovog soja možda razvili sposobnost presretanja i odbacivanja informacija na njihovom putu od slušnog nerva do mozga. "Normalno funkcionisanje ljudske svesti je kod njih u potpunosti anulirano", kaže Logsdon.
Iako su sumorne procene rezultata ovog istraživanja do sada bile potvrđene nekoliko puta, Logsdon i dalje gaji nadu da bi ova pretnja usled postojanja fakt-rezistentnog soja ljudi mogla u budućnosti biti obuzdana i ublažena. "Iako je naše istraživanje bilo visoko preliminarno, možda je ipak moguće da oni postanu prijemčiviji za činjenice ukoliko ih smestimo u okruženje bez hrane, vode i kiseonika" kaže on.

Andy Borowitz (The New Yorker, 12.05.2015)
- Scientists: Earth еndangered by new strain of fact-resistant humans

Novi soj?
Pre bi se reklo da takvi caruju od kako je sveta i veka, dok su oni prijemčivi na spoljašnje nadražaje zapravo mutanti odbegli od tog drevnog soja zatucanosti. Srbistan je živ primer toga, bez američkih laboratorijskih vežbi.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...