Monday, 17 October 2016

Bluz za Čaušeskua


Pozdrav svima.
Danas, više ne možeš računati na zemlju u kojoj si se rodio. Doduše, ne možeš se više osloniti ni na onu koju si odabrao da u njoj živiš. Ne možeš se osloniti na krevet u kome ležiš noću, na sobu u kojoj boraviš preko dana niti na jastuk pod glavom. Ne možeš više računati ni na očekivanu tišinu u svojoj glavi kada sklopiš oči.
Ti, silovatelju beba i lažni ekonomisto - dođi onda u Englesku i proglasi se za kralja Čarlsa III. Niko neće primetiti niti će se zbog toga uznemiriti, ovde Ustav ne važi.
Hajde, kreni. Zbogom. Zbogom!
Eto, onaj tamo, toliko jarko sija da nema šanse da je čovek. To je taj čuveni Genije sa Karpata, što proverava čak i kevinu utrobu, jer zna da će se uskoro ponovo roditi. Hej, ćao Čaušesku! Zdravo, zdravo!Bože mili, sto mu muka! Pa ja ne bih nikad...
Znaš onu Reginu (da, tu, što trlja bedra), zamislila je tri želje i sve su joj se ispunile - srednja k'o makaze, prva započe poljupcima a poslednja se okonča pesnicom.
(umalo da zaboravim, san mi je preko potreban a nemam ga dovoljno)
U međuvremenu, u Londonu su stvari i dalje po starom - neodrživo se održava. Ko mi je razvalio stražnja vrata... o, to je opet onaj ćelavi buljavi matori kurvar.
U štrokavom irskom sirotištu znamo, strogo službena tajna je da Diki Mauntbaten liže alhemičaru kosku. O Bože, što volim život u demokratiji! Da, da, stvarno ga volim!
Ma volim sve vas!
A onaj tamo, što jarko sija - zaista, nema šanse da je samo čovek. Genije sa Karpata, koji proverava utrobu svoje majke... Hej, vi dole! Vodite računa, evo njega opet među nama. Ćao, ćao Čaušesku! Zdravo, zdravo!
Hvala na pažnji.


Rodio se genije, opet.
Samo sa pogrešne strane Karpata.
Bluz... stvarno, tuga jedna.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...