Sunday 2 February 2014

Super-Šilja


Šilja je stidljiv, nespretan, veliki sanjar, naivan, osećajan, nepredvidiv, brzoplet, duhovit, dobar. On je često iznenađen najobičnijm pojavama i stvarima, ali ako neko misli da je glup - grdno se vara. Stvar je u tome da on nije na istoj talasnoj dužini kao ostatak sveta. Zbog toga neizbežno bira najkomplikovaniji put da ostvari nešto, jer je za njega to nešto sasvim prirodno. Njegova kuća je u potpunom haosu, dvorište liči na džunglu stvari koje se tu nalaze godinama. Šilja voli nered, više zbog toga što je slobodnog duha i na sebi svojstven način čak i filozof. On nije lenj, i zato prihvata svaki posao. Voljan je da se upusti u svaku pustolovinu sa Mikijem. 
Šilja ima puno prijatelja. On je iskren i odan. Najčešće se druži sa miševima Mikijem i Mini (koja ga uvek štiti), sa konjem Horacijem i Mikijevim rođacima Tićom i Mićom. Oni ga doživljavaju kao veliko dete i razumeju njegovu bujnu maštu.


Međutim, kada pojede kikiriki, običan Šilja se pretvara u Super-Šilju
Super-Šilja je jedan nadasve neobičan junak: on je i dalje smotan, ali ume da leti i pomaže svojim sugrađanima u nevolji. Takođe, Super-Šilja vrlo dobro zna da je kikiriki pun arginina, a to je aminokiselina koja je poznata po tome da jača imunitet. Zbog toga on neštedimice troši kikiriki, baš poput Radničkog bataljona na Kadinjači. Neprijatelj nikada ne spava, ali pored njega proći neće!
Dakle, to je bio glavni razlog kratkog kaputića, nenošenja šubare i umotanosti u tanak crveni plašt po kijametu & smetovima, ali i te toliko jasno manifestovane sigurnosti u sopstveni imunitet i nedodirljivost prirodnim nepogodama.

Džaba bilo zlim jezicima da je to tako bilo kako bi se videlo da je u pitanju on a ne neko drugi. Nisu u pravu - kao i obično.
Mislim, stvarno...

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...