Sunday 9 June 2013

Otisak Nedelje - 09.06.2013.


Bojkotuj Utisak Nedelje. 
Ne gledaj. Ne komentariši. 
Pozovi prijatelje da i oni učine isto! 


Već dvadeset godina konstatujemo kako ovom zemljom vlada ista rotirajuća kasta političara na vlasti i u opoziciji.
Već dvadeset godina javni prostor oblikuju samozvani analitičari i jedni te isti političari bez iole ličnog i intelektualnog integriteta ili pak elementarnog poštenja i morala.
I jedni i drugi svoju javnu prisutnost i (političko) postojanje duguju činjenici da je u Srbiji eliminisana SVAKA alternativa - tačnije, da se alternativi u startu onemogućava pravo na javno postojanje i (političku) artikulaciju.
Formiranje novih političkih stranaka onemogućeno je zakonom, pojavljivanje vanstranačkih ličnosti koje ne pristaju na ovu vrstu mimikrijske demokratije onemogućeno je njihovom trajnom lustracijom iz Utiska nedelje i njima sličnih „otvorenih ekrana“. Emisija koju gledamo već dvadeset godina u svojoj suštini ima upravo „ideologiju“ zasnovanu na ideji da alternativi u Srbiji jednostavno ne sme da se omogući šansa za postojanje i bilo kakvo javno artikulisanje.
Zato su, sasvim smišljeno i proračunato, iz nedelje u nedelju i njeni gosti uvek jedni te isti političari, analitičari, i njima slični... među kojima se, šatro, simulira dijalog, glumi neslaganje - a sve u cilju održavanja postojećeg statusa quo koji jednako odgovara svima, pošto su ovde na vlasti zapravo svi: i vlast, i opozicija, i analitičari, i komentatori, i Olja Bećković.
Na jednoj strani postojimo mi koji ih uredno gledamo, pratimo i komentarišemo - na drugoj su oni koji se sjajno zabavljaju, svesni kako pristajemo da budemo marionete u igri koju plaćamo vlastitom budućnošću (izostankom iste), osećanjem poniženosti i gomilom govana koja nam se iz istih kuhinja svakodnevno uredno servira. 
Zato, za početak: 
Bojkotuj Utisak nedelje. Ne gledaj. Ne komentariši. Pozovi prijatelje da i oni učine isto!

Priključi se istoimenoj FaceBook grupi.

Nebojša Milenković
Novi Sad

***

U Negotinu su pre desetak dana otvorili nekakav megatrendoidni Fakultet ekološke poljoprivrede (ona, echtes Megatrend viša poljoprivredna škola oterana je odavde posle 5. oktobra 2000. godine, pod krajnje sumnjivim okolnostima i bukvalno preko noći - baš kako je i bila otvorena). Krajnje je vreme da se samozvani kalemarski Otac Nacije tu upiše, podseti nekadašnjih đačkih dana provedenih u srednjoj poljoprivrednoj školi "Bukovo", pa da već jedared i sam postane akademac poput ostalih akademika.
Da Olja Bećković-Ćosić konačno u Istisak Nedelje pozove i Tatu i Oca, red bi bio. 
I da ugasi svetlo.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...