Sunday 1 November 2009

Otisak Nedelje - 01.11.2009.


Bogami, što bi to rekli sportski komentatori, u fotofinišu je pobedio prošlonedeljni predlog #3 ispred predloga #1, za prsa.

Pileća.
Dakle - Stari Stil, najstariji.
Pa dobro. To znači da moramo da nastavimo dalje, punom parom.

Predlog #1 - Rođendan

29. oktobra 1969. godine rodilo se Njegovo Veličanstvo Internet. Gospodar savremenih komunikacija. Medij nad medijima. Bre, po datumu rođenja bi se reklo da je u horoskopu Škorpija?!
Isto k'o ja ...

Internet pokriva ceo savremeni svet, bar se tako priča.
Da li je baš tako? Neki tvrde da nije.
A neki bi hteli da ima više tih crnih rupa na internetu, zar ne drugovi?

Predlog #2 - Organska tastatura

U tekstu koji je objavio londonski Guardian, po istraživanju Which? Computing magazina, kažu da je na mnogim kompjuterskim tastaturama otkriven alarmantan nivo opasnih bakterija. U nekoj firmi su ispitivali 33 tastature, i da je jedna od njih bila pet puta prljavija od poklopca na WC-u (u istoj firmi)! I kod preostalih uzoraka je situacija bila blizu katastrofe, a na još dve su nađene i koliformne bakterije, koje najčešće povezuju za fekalno poreklo ...
Ždranje na radnom mestu, nad tastaturom, kao i loša lična higijena označeni su za glavni razlog ovakvog rezultata istraživanja. Smatraju da treba porazmisliti o investiranju u neko sredstvo za čišćenje tastatura. Postoji i predlog da se iste mogu prati u standardnim mašinama za pranje posuđa, ali sve dok se ne istope na "sušenju". Kako da ne.

Zato su u našoj opštini rešili da zamene sve tastature, i to iz strane donacije. Uradili projekat, i u njega uključili i TV Krajinu, da budu kompatibilni. Sad svi imaju iste tastature, miševe i pedove. Da ne bude posle nekih razlika u tekstovima, saopštenjima i slično. Ima sve da bude uniformno. Ako jedan pogreši - ima svi da pogreše! A ne tu da mi se neki prave pametni, i da znaju gramatiku, pa posle ...
Univerzalna tastatura, za sve jezike i sve gramatike.
Za svaku vlast.
Organska.

Predlog #3 - Opet ... isto

Taman smo Radmilu uterali u red, počela je da koriguje greške i cirkuse koje smo na blogu spominjali, kad - ulete Organ sa pričom kako će od sad da bude drugačije. Šta to?

Barbarošovo đubre i u kontejnerima, i u prikolici, i u kombiju?

Auto-pijaca u vreme kada nema naplate parkinga, sa strane kolovoza na kojoj se ne plaća parkplac, i na kojoj je zabranjeno parkiranje ali - nigde nema znaka. A ni saobraćajaca.

U pešačku zonu, zabranjenu za saobraćaj, i dalje se ulazi, i to sa strane sa koje je zabranjen ulaz i dostavnim vozilima. Po centru jurcanje kolima i mopedima. Nedelja je, ima se - može se.

Greši se i dalje na opštinskom sajtu, poneki put i ispravi (uglavnom ako to neko spomene između dve nedelje, kroz komentare - kao ono sa "31. oktobrom u subotu"). Šta ćete, ljucki je grešiti.
Ljudski.

Naravno, tu su i nezaobilazne rupe na dečijem igralištu u parku. Oni pre su, po prozivci, u roku od četiri dana zakrpili igralište. Ovi posle čekaju da sve to prekriju snegovi, ruzmarin i šaš. K'o mačke, a peska nigde ...
Dakle, evo pet domaćih zadataka Organu za narednu nedelju. Za svaki dan po jedan.

Predlog #4 - Evo banke ...

Hm, beše li to ona banka što je uvalila komunalcima kreditplate pre neki mesec?
Ne bre, ovo je neka druga. Lepo piše na zidu koji su: AIK BORSKA BANKA.
U stvari, što bi oni krečili taj zid? Pa AIK banka jeste dole, a na spratu i dalje ostaju prostorije Banke Bor koja ne postoji, kao neki duh. Baš se lepo poklopilo ...

Predlog #5 - Uzorna ponuda

Kao prvo, ova slika nije iz Negotina.
Kao drugo, sve drugo jeste.

Interesantan komplet kineskih čaša. Al su mu nadenuli zaista interesantno ime ...

Proklet bio onaj ko izmisli gravče na tavče, zajedno sa onima koji izmisliše grejpfrut, sendvič ili almdudler sodu!
... grafče, grepljut, sendvić, abdula ...
... 'bem ti ta stranska imena!

Zato ćemo uskoro da dobijemo nov Market18 INEX Uzora, firme preprodate same sebi.
Hajde da ih ne reklamiramo za džabe. Neka prvo počnu da rade.

Predlog #6 - Đoka

Negotinci, definitivno, mrze svoje spomenike. Inače ne bi radili sa njima to što inače rade.
Neko je Đoka, a neko je i dalje stoka.
Zaista smešno.
Strašno.
Eto, mogli bi Organi da nabave nova slova za spomenik Đorđu Stanojeviću. Da ne beše njega, ne bi bilo električnih centrala, pa ni struje za RTV Krajinu ili opštinski sajt. Gde bi se onda slikali?

Predlog #7 - Eto ti sad ...

Dopis Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.
I šta sad?
Bolje da ne komentarišem, nekako mi se čini da ovde sve piše.

Predlog #8 - Pun Mesec

Juče, na Noć Veštaca, bio je pun Mesec. Za kraj oktobra.
U mitologiji severnoameričkih indijanaca poznat i kao Lovčev Mesec (Hunter's Moon) ili Krvavi Mesec (Blood Moon, Sanguine Moon).
Za njim sledi onaj novembarski, škorpijski, moj - Snežni Mesec (Snow Moon) ili Dabrov Mesec (Beaver Moon).
Pun, jakako.

***
A i taj Facebook je čudo jedno neviđeno ...

11 comments:

Anonymous said...

Kazu da u Negotinu ima novinara i dopisnika dnevnih listova. Nisu to novinari, oni pišu samo o onome gde niko neće ni za sta da ih prozove,u njihovim tekstovima nema kritickog misljenja, vec samo puko izvestavanje, ali samo sa jedne strane. Nikad neće smeti da objave ista sto se tiče pirvremenog organčića i njegove skolice,a programska shema u kojoj učestvuju na RTK neka im služi na čast, zabeležiće to neko i pisati o tome.

Parking's Lot said...

Izgleda da je i ove nedelje predlog broj #3 favorit. Napraviš parking servis, zaposliš ljude a ne obezbediš sredstvo za sankcionisanje nepoštovanja lokalnih saobraćajnih propisa. O saobraćajnoj policiji neću ni da govorim. Međutim, ne mogu da verujem da nemamo "pauka"! Jutros na putu do posla vidm jedno 20-ak automobila načičkanih na zelenu površinu u mom naselju, što ću predpostavljam viđati sve više, a zelene površine sve manje! Takve postupke valjda neko treba da razbuca! Da ih valjda odnese neki pauk, i odere po džepu ko' svuda što se radi u Srbiji gde ima GPS-a, zar ne? Ovako, izgleda da je ovo, kako stvari stoje, još jedna velika prevara lokalne politike i udar po džepu građana.

Peščanik said...

Ne zna covek sta mu vise bode oci i para um, da li NASLEDJENO "BRIZNO" uradjeno decije igraliste(ako ima slicnih u Srbiji volela bih da znam, ja ne videh ni jedan propali nakon 2god. ovaj propade posle 5 dana)...ili sve greske koje neko drugi mora da ispravlja nakon sto je neko pokupio kajmak, lopatom.
#3
...a i ovi anonimni su mi bas "slatki"

MarkoNitogeИ said...

Ха! Опет гласам за тројку! Поздрав!

Mirko i Slavko said...

HEHEHE,
i meni bi smetalo sto pisu o meni, a ne o drugima!
http://www.blic.rs/srbija.php
Kako se samo setise da pokupe pare pre odlaska!
predlog br 3

Lady Justice said...
This comment has been removed by the author.
SPS po drugi put među ovcama... said...

Pa šta je bre ovo?! Pogledah tekst iz današnjeg blica online i kao, ono sad Uruković juri neke nepravilnosti u bivšoj vlasti! Jedan smrad espeesovski član partije koja nas je i dovela dovde gde smo.

Peščanik said...

Ma jok , samo su pravilno trpali u dzepove, finim belim rukavicama.
Strasno.. i vise od toga.

Nobelovac said...

Po svemu sudeci nema nevinih kao sto je i Karadjoz iz Proklete avlije rekao:" у Авлији „нема невиних. Нико овде није случајно. Је ли прешао праг ове Авлије, није он невин. Скривио је нешто, па ма то било у сну. Ако ништа друго, мајка му је, кад га је носила, помислила нешто рђаво (...) Ко овде дође ор је крив, или се макар очешао о кривца. (...) овде невиног човека нема (...) Ја људе знам, криви су сви, само није сваком писано да овде хлеб једе". На тврдње појединца да је невин, он одговара чудовишно:

Да еи рекао да си крив, још сам могао да те пустим, јер кривих овде има много. Сви су криви. Али баш нам један невин треба. И зпгпо те не могу пуститп."
Prema tome i ova nasa situacija je potpuno beznadezna!

Radmilo Kračunović said...

E pa Nobelovcu Ivo, sad nešto da priznaš: ovaj deo si bacio na OCR skeniranje direktno iz knjige pa su ti slova ispala sva pobrkana? Samo tako može to da se desi.
Prokleta Avlija, Prokleta Palanka.
Prokleto seme.

Ništa nije beznadežno, upamtite to. Uvek samo tako izgleda. A i dobro dođe kao izgovor da se ne mrdne dupetom, i baci kamenom na Golijata, naduvanog, prepumpanog.
Smrada.

Lorenzo said...

Predlog br.3. Parkiranje preko puta, gde nije obelezen parking, a deca ne mogu ici trotoarom u skolu. Negde nema ni znakova, milicija ne reaguje.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...