Sunday 15 March 2009

Otisak Nedelje - 15.03.2009.

Sudeći po Vašim komentarima na prošlonedeljne predloge, stiče se utisak da Dejvid Koperfild ne bi bio dobrodošao u Negotin. Jer ne puši.
Priča se i da je otvoren novi PC-servis, kod Patrijaršije u Beogradu. Zovu se PAHOM, bave se striktno hardverom. Treba proveriti da slučajno nemaju fiskalnu kasu.

Predlog #1 - Gore
Vlada više neće pregovarati sa verskim zajednicama oko antidiskriminacijskog zakona. Za manje ne rekoše ništa. Ispovedio se premijer, i tačka. Pored toga, Vlada nema nameru da se saginje pred ekonomskom krizom. Dok ceo Svet puca po ekonomskim šavovima mi ne samo da ne priznajemo i potiremo, već i pobeđujemo krizu terapijskom upotrebom koridora 7 i 10. Pobeda!!!
Mart je bre, oće to, vata Nas u ovo doba godine, i drži neko vreme.
U Požarevac došlo poštovalaca kulta taman koliko je Onaj imao ukupno prstiju na rukama i nogama. Valjda je tesno dvorište, a i trava ne sme da se gazi. Ivica je tada imao preča posla, morao je da skokne do Marice - u Bugarskoj, naravno. Hm, ta Bugarska ...
U Beogradu ih je zato bilo onoliko koliko je i Zoran Đinđić imao pametnih ideja - hiljade.
Negde oko 9. marta Vuk, sa sve pripadajućom mu Danicom, izjavi da će njegovi da napuste Vlast "zbog jerbo radi toga" što koalicioni Mrkonjić veliča Pokojnogmu.
Stvarno, Čiča?!!!

Predlog #2 - Dole

Velika Sestra Negotinska već dva vikenda zaredom šeta naočare po Austrougarskoj i obilazi zavičajne disko-klubove. Igra tamo pipirevku? Traži podršku, pardon - pare. Za šta? Za evrointegracije, podrazumeva se.
Za to vreme, Bata Bane zaseo pa ne pušća. Još nije počeo da deluje po živoj sili - čeka sistematizaciju i rešenje o plati. Vidi se, bloger se odma' primio na negotinske fazone. Pućka, ne uvlači.
Lokalna kvaziopozicija je i dalje u šoku. Prave Privremeno veće, sabiraju se i oduzimaju, ne daju izbore u DS, igraju se unije i preseka skupova sa naprednjacima, u SPS stigao poziv da 11. marta idu u Braćevac, spremaju se za okrugle stolove, boje se mangupa u sopstvenim redovima, licitiraju mandatima.
I opet će se ćude.
Sve kancelarije na levoj strani prvog sprata zgrade negotinske opštine imaju klima uređaje. I svi prozori otvoreni. I na Njenoj (levo) i Njegovoj (desno) kancelariji, da budem precizniji. Hajde da razumemo razlog za mušku stranu priče, već je počelo da se puši, mora se.
Ali, toga dana kada je ova slika napravljena, Ona nije bila uopšte tu već u Austrougarskoj. Pa zašto su onda prozori bili otvoreni? Da li Njoj to neko radi iza leđa - polako se sprema za promenu vlasti, pa da izvetri njen miris iz kancelarije? Da slučajno ne pripadne muka Nasledniku?

Predlog #3 - Mikrotalasna

Kada smo već kod okruglih stolova, u toku prethodne nedelje je došlo do ničim izazvanog slučaja izliva istraživačkog novinarstva u Negotinu. "Neko" je na lokalprivatizovanoj RTVK (rotarijanska televizija Krajina) uradio prilog u kome poziva Veliku Sestru da javno građanima objasni kako smo došli do toga da uvozimo kadrove za lokalnu samoupravu i to baš iz Bora, kakvo je to radno mesto, ima li ga u postojećoj sistematizaciji i organizaciji opštinske uprave, kolika će mu biti plata.
I koliki će biti troškovi za kubanske tompuse.
U upotrebi je Uputstvo za talasanje, sakriveno u Nobelovoj knjizi.
Kada već ne smeju da talasaju, onda dobro dođu i mikrotalasi na ivici mreškanja. Sada samo još da se "uvuku" RRA pa dobiju dozvolu za mikrotalasnu frekvencu, za teritoriju na domet praćke od studija RTK (ovaj uslov su inače ispunili, teško da još iko može da ih gleda bez "rumunske antene za Pink" - ako hoće).
Pošto su već mikrozatalasali stvar, hajde da ćeraju do kraja: trebalo bi da se ove nedelje (najverovatnije u četvrtak) upriliči emisija "Okrugli sto", u koju će biti pozvani predstavnici lokalne Bećarske kvazivlasti i Katalonske (žutocrvene) kvaziopozicije. Naravno, i Big Sister. Ovi iz kvaziopozicije se već oštre da je razbiju. Ukoliko nisu znali, takve TV emisije uvek služe da inteligentniji i vulgarniji (kod nas prečesto zajedno) raskupusaju one koje zateknu u detelini, one koji tu pretovare stomake pa su im onda za sve krivi drugi. U Negotinu se zna ko je inteligentniji+vulgarniji, a koga stalno boli burag.
Za to vreme, narod boli glava od njih.
Ako je Radmili Gerov trebalo omogućiti da kvaziopoziciji lupa čvrge javno - onda nema boljeg načina od pomenutog. Odavno nije, da se ne zapusti.
U tu emisiju biće pozvani predstavnici vlasti koju čine PNTK i SRS, i opozicije koju čine DS i SPS. Šta će tu još i SNS (kojima su oduzeti mandati maznuti radikalima), niko ne zna. Doduše, niko ne zna ni da li su oni vlast ili opozicija. Po funkcijama koje drže i dalje su u vlasti, ali stranački gledano šutnuti su u opoziciju. Okruglo pa na ćoše.
Dakle - okrugli sto, a od viteštva ni trunke. Možda neko leči Arturijanski kompleks? Mislim, zbog nepostojanja institucije ćoškova u korelaciji sa traumama iz škole ...
Za neku od narednih takvih emisija, najavljuju da će pozvati i druge stranke ali i NVO i udruženja građana. Nemojte slučajno da preskočite SUBNOR, AFŽ, vatrogasce, rezervne oficire, izviđače, ravnogorce i naročito sindikate!
A penzosi? Imaju oni stranku - SPS (sojuz penzionera socijalizma).

Predlog #4 - Izbori!!!!

Konačno izbori! Dalje se više nije moglo izdržati, aktuelna vladajuća garnitura je prešla sve granice trpeljivosti biračkog tela. Krši pa cepa Statute, ne uvažava propise i opravdane zahteve za poštovanje nekog reda. Uveli su grdne namete i takse narodu, zabrane. Dozvole za rad, zamislite?!! Kontrolišu čak i veličinu ...
Aman, ko bre to? Kakvi izbori?!
Pa, ribolovački, bata Šurdo.
Jedva čekam izbore u Udruženju pčelara. Što se tek tamo vodi teška politika!
Izbori. Daj šta daš.
***
U vezi sa pčelarima, da li znate šta znači ono rozenkrojcersko "dat rosa mel apibus"?
Ruža pčeli med daje.
... hrišćanstvo, tajni red rozenkrojcera (Rosa Crvx, Rosy Cross, Rosenkreuz) ...
Ruža: Srce, Vera, bezgrešnost, mučeništvo, Devica Marija.
Pčela: Rad, harmonija, red.
Trn: Prvobitni Greh.
Med: Sakupljena mudrost, Hrist, duša, melem.
Pauk (mreža): Đavo.
... masonerija ...
Košnica: Bratstvo.
Pčela: Brat, član zajednice.
Med: Cilj, znanje.
... komšiluk ...
Ruža: Nekadašnja NR Bugarska je bila najveći proizvođač ruža u Evropi. Za parfeme i ratluk.
...
Izaberite sami šta vas od navedenog interesuje.

5 comments:

Nitogen said...

Dvoumio sam se između drugog i trećeg predloga.Ipak,neka bude broj 3,mislim da ćemo uživati u još jednom šou programu.Uostalom,to mi je omiljeni film,baš kao što piše u mom profilu.

Anonymous said...

Perverznjaku jedan, da bi perverznjaku! Kako te bre nije sramota da gledaš detinju pornografiju ...
;)

Nitogen said...

Bice to dobar pornic, tri na tri! Ima da prsti na sve strane,nece se znati ko koga...

P.S. mali,mogao bi nekad da procitas elektronsku postu!

Anonymous said...

Sad sam tek seo za kompjuter.
OK za "ono".

Peščanik said...

Bas je zanimljivo ovo trgovinsko umece Uvoz-Izvoz u voljenom nam gradu.
UVOZ---Netrajni "proizvodi" za siroku "potrosnju".Uz napomenu da je ovo jako kvarljiva roba.
IZVOZ--- Trajni "proizvodi" za siroku "potrosnju".Sve sto nije KVARLJIVO....nije bas ni potrebno.
....Ako neko razume matematiku, onda nista....

#Trica



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...