Sunday 25 January 2009

Otisak Nedelje - 25.01.2009.

Pretpostavljam da su prošlonedeljni predlozi za Otisak bili interesantni, ali samo su #1 (pozitivan) i #4 (negativan) zadobili po komentar. OK, verovatno ste bili očarani časom marksizma ili ste sažaljevali sirotu Očajnicu kojoj kompjuter stalno pravi neke probleme po kuhinji.

Predlog #1 - Drug Tito je bio Veliki Beli Lovac (Bwana)

Eh, šta bi rek'o JBT da je živ, pa da vidi ovakav skup Nesvrstanih i Svrstanih na jednome mjestu?
Ne bre narode, daleko bilo da je neko od nas ovdašnjih pobrozljavio. A i gornji NeoCounter nije sa sajta za online Riziko. Pominjani JBT (bez bezobraznih asocijacija, molim), je bio pogolem lovac. Lovio je po šumama i gorama naše zemlje ponosne, lovio je i grčke operske dive podjednako kao i partizanke Mare, lovio je i kandidate za ZOO vrtove. Priča se, i nekakve pljizavce po Africi, ali za to nema dokaza.
A šta je na svoj blog stavio naš drugar Redneck iz Sao Paola (to je ta brazilska zastavica sa mape) po pitanju lova?
Što bi rekli našinci iz Donju Dubravu (bez Mišini kamenčiki) - ete link za taj video:
(napomena: Bolje ne pokušavajte da koristite onaj glupi page translator, iako je tekst na portugalskom. Lakše se tako razume nego ono "čudovište" od prevoda koje dobijete kada prevede na hrvatski - na srpski ne prevodi, isto mu je to)
Mislim, Randy Goodman ...
Dakle, podržavamo zahteve širom kugle Zemaljske za apsolutnu zabranu lova sporta ili zabave radi. U razvijenim i srednje razvijenim zemljama Sveta ne postoji više niti jedno opravdanje za ovakav vid sadizma i nehumanog ponašanja. Ne samo zbog životinja, nego prvenstveno zbog ljudi.
Evo nekoliko linkova:
Potpišite peticiju za zabranu lova u Hrvatskoj
Britanija: Stupa na snagu zabrana lova na lisice
Moguća zabrana lova na tune
Zabrana lova iz sporta i zabave
Pesma "Ban The Hunt" (na muziku dečje pesmice "Kad si srećan")
Ban trophy hunt of grizzly bears
Cuba Ends Turtle Hunt-WWF
WWF Japan Supports Limited Hunt
ORCA - radna verzija nacrta Zakona o zaštiti životinja Republike Srbije
Kada samo pogledamo šta se sve tamani zabave radi širom Planete, u glavi nam se zavrti. A najmanje je to zbog hrane. Eto, naši lovci kažu da oni shoot to kill samo stare, bolesne i besne primerke. A u skoro svim Palankama Srbskim i dalje u političkim lokalelitama caruju lovački lobiji (uvek ih ima najmanje dva, u stalnom sukobu).
Sećate se čuvene rečenice iz "Balkanskog špijuna":
... U mom selu, kada mrziš nekoga, samo ga pozoveš u lov ...
(Allan Quatermain Balkanski, tj. Ilija Čvorović)

Predlog #2 - Glasolovka

Pa, kada smo već došli do lokalne politike, kako da ne spomenemo čuvenu 7. sednicu SO Negotin, koja je eto preskočila nedovršenu 6. sednicu i njenih "do 101 i nazad" tačaka Dnevnog reda. Izgleda da 6. neće nikada da završe jer se neko zabrojao oko "tabli" pa sad ne mogu da se dogovore hoće li iz početka ili je pata-karta. Zato su prešli na novu-staru partiju.
SRS - SNS - SRS.
Natezali se čitavo pre podne oko Dnevnog reda, usvojili ga, posmenjivaše se, poimenovaše takođe, preskočiše JKP, raspisaše eksperimantalne izbore za jednu mesnu zajednicu.
Ovoga puta niko nije zakasnio na voz.
A kud se dede drvce iz XXI veka iz bunara iz XIX veka? U centru iz XXI veka.
Ovde neko igra brojke i slova, ili tetris ... poznatu partiju. Fazoni iz "Eureke".
XXI - XIX - XXI
Ostavili su pomenuti bunar otkriven. Obzirom na fantastično urađenu kišnu kanalizaciju u gradu, ali i aktuelni mini potop, baš me interesuje koliko će dana da im treba da pozovu komunalce da isprazne ovu jamu?
Trebalo bi o tome da povedu računa, može neki odbornik pijan od vlasti da obnevidi, pa upadne. I obori vladajuću većinu.
Još nešto:
Na poslednjoj sednici SO Negotin, reč "izdajnik" pomenuta je barem 172.964,538 puta. Izgovorio je jedan od prepametnih kradikala na račun S.Vidanovića, lidera lokalnih naprednjaka. Da li se još ko seća kada je reč "izdajnik" poslednji put izgovorena u toj sali?
Ne mučite se, podsetiću Vas: Bilo je to 2002. godine, kada je Odbornik-Specijalac iz DSS (dolazio na sednice u nekakvoj maskirnoj uniformi, "direktno sa fronta" kako je sam izjavio - 2002!!!) tako nazvao Zorana Đinđića i sve njegove jatake u Negotinu. Onda kada su i Domaćica ali i kradikalski izgovornik M-2009 bili u toj istoj, da prostite, partiji.

Predlog #3 - Kazandžije

Naša Domaćica baš mnogo voli da kuva NTČ (Negotinsku i Timočku Čorbu). Ali ne u velikom kazanu, da ne bude posle prevelikih zalogaja. Zato od posuđa ima samo male ... kazančiće. Posebno voli jedno kazanče.
Ovo što vidite - to je jedno posebno kazanče, perpetuum moglo bi se reći. Ovde tekuće stranke (pardon, partije) cirkulišu u zatvorenom sistemu - ništa se ne baca. Smuti pa prospi, i za pojas zadeni. Pa zatim natoči do vrha. Odlično rešenje za zatvorene habitate kao što su svemirske stanice, baze na Mesecu i Marsu, konačno i Srbske Palanke.
Inače, otkrili smo i zašto nije izabran novi v.d. direktora JKP "Badnjevo". Iako se pričalo da umesto dosadašnjeg Devojčeta iz SNS, dolazi novi Štampač iz SRS - ćorak!
Svi koji su pomislili da će do ove smene doći trebalo je da malo porazmisle o sledećem: Koliko puta je samo Domaćica rekla da će naprednjaci u njenom jelovniku igrati na komunalnim stranama? Bezbroj, samo je trebalo slušati i sabirati.
Pa zašto baš oni?
Rešenje tajne leži u kriptosimbolici sa donjih slika:
Oni su ta spona, taj religio sadašnje i buduće vlasti u kojoj će i dalje da lavira, lobira i caruje Očajna Domaćica. Ukoliko to još nisu shvatili - zadnje je vreme da se probude. Ukoliko jesu ukapirali - jeftino su se p(r)odali.
Zaista strašna stvar, ta religija, komunalna.

Predlog #4 - Predložnik

Eto, i ovaj se probudio iako nije još Sretenje ili Dan Mrmota. Ustade u sred nedelje/sedmice, pa pravo na - pričest. Vidi se na slici. Mada, izgleda kao da mu je neko umesto bevande uvalio nešto drugo, bistrije, nešto što još više učvršćuje i betonira njegovo vjeruju.
Skoči k'o sova i odmah podnese predlog da se "Naša Crkva i ostale verske zajednice oslobode plaćanja svih državnih dažbina"!
'Ajde bre, domaćine! A što ti ne bi dao svaki mesec prilog za "Tvoju Crkvu" u vidu plaćanja računa za struju koju su potrošili na sve one megavat-lustere po hramovima. Baš sam se pitao ko više troši struje - Las Vegas ili "Njegova Crkva"?
Odgovor se sigurno vidi sa Meseca. Neka javi ko tamo stigne
prvi.

€€€.€€€.€€€

Opet čudo od nedelje, zar ne?
Za kraj, evo jedne priče sa pomenute nedavne sednice SO Negotin:
Tokom pišpuš pauze, inače zadane "da se smire duhovi", prilazi jedan odbornik devojčetu sa poslužavnikom.
- Jel' bre, šta ti je taj "hibiskus"?
- Pa ... čaj.
- Dobro, onda daj jedan hibiskus od kamilice.

$$$.$$$.$$$

Sneg i led su nestali ovih dana sa ulica Negotina.
Da li ste primetili da se blato vratilo u naš grad?

4 comments:

Anonymous said...

Ajoj, predloga!
Glasam za predlog broj 1 ne zbog nasega Druga Tite nego zato sto lov treba zabraniti kao i oruzje.
Bas me briga sto amerikanci obozavaju Lenjinovu teoriju naoruzanog naroda i primenjuju je u praksi.
Doslo je vreme da se bira. Ili cemo da budemo ljudi ili cete da budete lovci.

RainDog said...

Moj glas Voji, mada sam se dugo troumio. :)

Anonymous said...

Ja bih glasala za vic:-)
Sto i nije tako losa ideja,,,ali ako se to ne moze onda...
#3

Nitogen said...

Glasam za kazance...vazno je da voda protice :)))



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...