Sunday 11 January 2009

Otisak Nedelje - 11.01.2009.

Shodno rezultatima glasanja - western movie se otisnuo najviše povodom dočeka Nove godine. Naravno i NTK-ganslingeri u paketu.
A ono "Oj Srbijo na istoku", gde se dede ... deda?

Predlog #1 - Blitzkrieg

U duhu sveopćega vjerskoga ushita, građanska udruga i blog joj Građanski Krug doživješe i osobno krštenje - promidžbeno.
Medijsko bre, da rečemo na srbskom.
Naravno, u beogradskom Blicu i na internetu, kad već ne može u Našoj Palanci koja ne bi da talasa.
Politikopaćenici & tattletelleri negotinski šuškaju okolo kako je puknut silan keš da do ovoga dođe. Šta će nam to, pored njih takvih nam je do ovde došlo.

Predlog #2 - Thunderstruck

A ne, ne radi se o turneji AC/DC! Ti aussies su na bezbednoj udaljenosti od nas - sa suprotne strane Globusa.
Radi se o ovima našima, ošinutim munjama i gromovima.
Munja se i na engleskom i na nemačkom kaže - blic (blitz, bliz). Grom je - thunder (često se koristi za grmljavinu), ili donner (nem.).
Dakle ošinuti.
Ošinuti Gromom.
Udari grom na Božić, usred zime kad mu vreme nije.
Ošinuti Blicem.
Dobro onda, i red je. Pod Šešeljevim bedžom su mandate dobili, red je i da ih vrate.
Pa kada krenu smene (k'o što piše, a i očekuje se) - biće bogami blood, guts & tears. Standardna srbska osveta, tradicionalno radikalno i domaćinski, do koske i korena. Nema talaca, nema zarobljenika, rasterajte stanovništvo i silujte stoku ... kao u stripovima.
Kada smo već kod stripova, Blek Stena ima običaj da kaže sto mu gromova. Rodi ima onu drugu, bolju - hiljadu mi tvorova.
Dakle, ukoliko radikali izrotiraju ex-radikale, biće samo ono o Kurti i Murti. Mada, ne samo i to - tražiće oni od Gerovke mnogo više nego čubrilosi, sve do njene glave ako ne sluša. Da li je Ona, poznata kao ne(po)slušna, spremna da to prihvati? Čisto sumnjam.
Nju ipak više interesuju izbori u DS Negotin nego građani opštine Negotin, što bi gubila vreme sa zemuncima.
Čijim parama je otkupljen tiraž Gromopuca (thundershot), pa su ga posle delili po Opštini svakome ko nije držao ruke u džepovima? Šta, besplatni primerci autoru?!
Narod neka prati i pamti, imaće narednih meseci podosta toga. Pa da vrati. Prema zaslugama, a ne kao do sad - socijalistički, prema potrebama.

Predlog #3 - Daj gas, Miško

Prva dva predloga su načini kako da dospete u novine. Evo jednog napetog i zapaljivog predloga.
Konačno, doživeli smo prvo poglavlje knjige koja se zove "Tradicionalno srbsko-rusko bratstvo i jedinstvo gasno".
Nije bilo gasa jer izdajnici pravoslavno-boljševičko-slavjanskoga mikrokozma, tzv. Ukrajinci, kradu gas. Pa? Ko nas ter'o da se gaziramo, i to još po ruski.
Šta je falilo Gadafiju i bratu mu Liliču? Odrekli smo se Nesvrstanih balija i bantu džunglaša zarad srboslavlja, pa sad ni kod babe nema više ... bez keša.
"Tržišno šinko, šta ši ti mišlio, kako šu da kupim nove žube ..."
Imam nekakav gadan utisak da je sav taj gas nebeski odavno bio potrošen na kampanje. Pa, kada je tako, onda neka ga pravi potrošači vrate da se narod ne smrzava.
Da, da, daj gas majstore! Do daske!
Lekari i nutricionisti nam lepo preporučuju da nije zdravo konzumirati gazirano, zbog gasova, i mi opet ne slušamo. Je li se to u ovom narodu naprasno pojavila epidemija kolektivnog mentalnog gastritisa? Gastritis colectivi rossi insuficientio acuta???
***
Evo jednog kompjuteraškog vica, za kraj ove nedelje (pokupio sam ga sa Sezama):
- Koja planina je 8 puta veća od Velebita?
- Velebajt.
btw. Da li je neko od vas dobio onaj čuveni SMS, koji kruži ovih dana, u kome kao Vlada poziva građane da jedu što više pasulja zbog nestašice gasa?
Hm, obzirom da u Negotinu postoji restoran internacionalne kuhinje, i imaju onaj čuveni Mex-pasulj-praskavac na jelovniku, neka skoknu aktuelni grejači&potpaljivači negotinski na po koju turu. Da sipaju do vrha, pa da voze.
Pa potom da počnu da grade krak gasovoda sa naše strane.

5 comments:

Nitogen said...

Glasam za brzi rat...mada i ova grmljavina kad udari ostavlja tragove,ALI...pozitivne stvari uvek imaju prednost.Kako kaze LDP: da svetlost( ne ova od grmaljavinU) pobedi tamu.

Sledi nam burna nedelja,puna pregovora,na relaciji svako sa svakim,ali o tome next week at this time.

Radmilo Kračunović said...

Hm, možda su koprive lek za ovu našu boljku?

Anonymous said...

Kako sam čuo, pregovori su okončani, i radikali su opet radikali i opet su u istom taboru. Ako neko zna više neka napiše da li je ovo tačna informacija?

Radmilo Kračunović said...

Pretpostavljam da je ovo glas za #2?
"Radikali su opet radikali"! Šta, kao išli negde pa se vratili!!!
A Tom&Jerry, oni kao nisu ... isti.
Ljige bez obraza.
Treba to sve kick in the ass, kompljet!
Bunt!!!

Peščanik said...

...ovog puta trica #3...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...