Tuesday 3 August 2021

Detektor lažova


Things are going great, and they're only getting better
I'm doing all right, getting good grades
The future's so bright, I gotta wear shades
I gotta wear shades


Nakon samoprijavljivanja osoba organima teranja poznatim pod inicijalima AV & AV glede saučestvovanja u kriminalnim aktivnostima klana Belivučić&Belivulin, te pripadajućem poligrafološkom samoispitivanju koje sledi na sokoćalu u našem selu poznatom i kao "detektor laži", AVlast je morala da digne silnu prašinu ne bi li sluđenom pučanstvu olakšala muke oko odlučivanja ko je veći lažov tj. ko laže a ko krade.

Hronologija aktuelnog besnila izgleda otprilike ovako:

08.06.2021.


01.08.2021.
- 02.08.2021.
Posebna budalaština je ponašanje Kurira, koji oko 20:00 objavljuje tekst pod naslovom "SAOPŠTENJE AMBASADE SAD STAVLJA TAČKU NA POLEMIKU: FBI nije učestvovao u hapšenju Veljinog klana", Google isti članak stavlja na vrh stranice za pretragu po određenim pojmovima, da bi klikom na ponuđeni link iskočilo obaveštenje "stranica nije pronađena".
Neko im je obrisao tekst... neka opozicija, garant.


03.08.2021.

U saopštenju Ambasade SAD u Beogradu decidirano ne piše da FBI ima veze sa hapšenjem Velje Nevolje, ali ne piše ni da nema. Ako ima, teško da će Ambasada objaviti tako nešto, jer ta priča još uvek nije gotova. Takve stvari se ionako objavljuju tek po okončanju istrage. (sic!)
Ako nema, zašto bi se onda oni o tome izjašnjavali ili odgovarali na prozivke lokalnih besnih medijskih pseta? Svaki domaćin na selu zna da gazda, kad mu pas ima teranje, ili kera veže lancem ili širom otvori kapiju i otkači ga. Obično je ovo drugo praksa - zbog nesnosnog lajanja i zavijanja.
Kako stoje stvari, kod nas uskoro počinje snimanje nove tranše popularne američke krimi-serije. Ovoga puta biće CSI:Jovanjica. Odatle kreće prva epizoda, ko zna gde će se završiti. Na poligrafu - sigurno neće.
Uvodna špica, i dalje ista: Won't get fooled again.


Budućnost (u koju veruju) je toliko sjajna, da moraju da nose tamne naočare.
Zaslepljujuća.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...