Wednesday 21 October 2020

P.P.P.

 

Dokle god neprestano rade i razmnožavaju se, sve njihove ostale aktivnosti su u potpunosti bez ikakvog značaja. Prepušteni sami sebi, poput izgubljene stoke koja bez kontrole luta ravnicama Argentine, oni su se vratili životnom stilu koji im se učinio prirodnim, poput nekakvog drevnog obrasca ponašanja njihovih predaka: težak fizički rad, briga za dom i decu, sitne svađe sa komšijama, filmovi, fudbal, pivo i iznad svega kocka, ispunjavali su horizont njihovih umova.
Držati ih na uzdi uopšte nije bilo teško.
Sve što se od njih zahtevalo bio je primitivni patriotizam na koji ste se mogli pozvati svaki put kada je bilo potrebno naterati ih da prihvate duže radno vreme ili smanjene obroke. A kada postanu nezadovoljni, što ponekad rade, njihovo nezadovoljstvo nije vodilo nikuda i ničemu, jer su oni - uskraćeni za opšte ideje - umeli to nezadovoljstvo da usmere jedino na sitničavu i uskogrudu kuknjavu.


Sedamdeset i kusur godina kasnije, na listu ubojnih sredstava za masovno odvraćanje pažnje od opštih ideja kod pripadnika krda dvonožaca, pored prethodno (od strane Orvel Džordža) navedenih, slobodno možete dodati i ona koja su se - zbog masovne histerije u praksi potvrđene - pokazala kao efikasna: toalet papir koga nikad dovoljno čak i kod opstipanata, jednokratne maske iz neke štrokave šupe u bespućima azijskih Nedođija, alkoholni antiseptik koji se u pojedinim zemljama više koristi kao piće za forsiranje zaborava nego kao sredstvo za dezinfekciju ruku, jednokratne lateks rukavice koje u Srbistanu imaju svi osim nekih "javnih službenika" po srbistanskim domovima zdravlja koji od pacijenata zahtevaju da iste kupe i donesu im kada dođu na pregled.
Plus - izbori.
Na to dodajte i šlag od pinkovski organizovane "onlajn nastave" i neautorizovani beskonačni serijal novih epizoda Letećeg cirkusa Montija Pajtona koje svakodnevno upriličuje nešto što se samoprozvalo "Krizni štab", naređujući i preteći bez ikakve zakonske ili ustavne podloge.
Na kraju, ništa od toga neće imati željenog efekta ukoliko se na vrh ove torte ludila (besnila?) ne nabode ona čuvena kandirana trešnjica u vidu Velikog Brata, Firera, Vođe, Predsednika, Poglavice ili kako god već zvali Vrhovnu Bitangu, poludelog trovača svih i svega oko sebe. 
Upropastitelja.
Reform-torta panike, pretnji i pljačke. Partijska piramida propasti. Kakva torta, takve im i reforme.
Prosto je zanimljivo kako se krdo provlači kao glavni opis za ljudski rod, od Orvela do danas.
Neodoljivo zanimljivo.
Prolovski.

Ovaj tekst nije kritika niti ismevanje sredstava za zaštitu od zaraze, naravno, već njihove zloupotrebe od strane stvarne dvonožne stoke koja bi da utera i utori ljude u Životinjsku farmu. Pa niste valjda prolovi, da vam baš to prvo padne na (uskraćenu) pamet?!
Niste, ne nasedajte na tu njihovu - omiljenu - podmetačinu.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...