Friday 29 November 2019

Megatrend u Zemlji čuda


Bend Tweedledee & Tweedledum je objavio novi singl, pod nazivom "Megatrend u Zemlji čuda".


A-strana
Vlasnik Univerziteta Megatrend Mića Jovanović je izjavio da je, posle 30 godina postojanja, taj univerzitet prodat za 56,1 milion evra i da je potpisan ugovor o potpunom prenosu vlasništva tog univerziteta na Dejana Đorđevića, koji je na čelu konzorcijuma nemačkih fondova. Jovanović je naveo da je ugovor o prenosu vlasništva potpisan juče i da to smatra još jednom nemačkom investicijom u Srbiju. Jovanović je kao razlog za prodaju univerziteta naveo medijski linč i kampanju, a epilog je to što je, posle negativne hajke koja traje već pet godina, upis studenata opao za 400 odsto i dodao da mu je "preko glave" i optužbi predstavnika Saveza za Srbiju, za čije vreme je, kako kaže, Megatrend cvetao. Jovanović je izjavio i da mu je nuđena finansijska i moralna pomoć i podrška države, ali da nije pristao jer bi to, kako je naveo, "puklo ko bomba" i "pljuvanje bi bilo još žešće". On je istakao da nije član Srpske napredne stranke, već je socijalista i "crven od glave do pete". "Odlazim sa fakulteta i biću tu samo u svojstvu savetnika. Povlačim se, neću ni da živim ovde, 19 godina imam dom na jugu Francuske, u Kanu. Ubrzo ću se preseliti u taj drugi dom, nadam se van dometa nekih finih novinara i televizijskih stanica", rekao je Jovanović.

B-strana
Ne ložite se. Mića je već napuštao Srbiju kada je uhvaćen da je lagao da je doktorirao na London School of Economics. Pa je promenio ime fakulteta u John Naisbitt. Pa posle vratio ime u Megatrend i vratio se iz Kana. Vratiće se opet. Mića izgleda voli ovakvu dramu. Kao deca u vrtiću kada odu od kuće.

Tvidldi i Tvidldam su likovi iz romana o avanturama Alise u Zemlji čuda i Zemlji iza ogledala. Njihova imena u savremenoj popularnoj kulturi predstavljaju sinonim za dve osobe koje u potpunosti izgledaju i ponašaju se isto, i koristi se uglavnom u pogrdnom kontekstu. Iako je opšte mišljenje da su ova dvojica iz priče Luisa Kerola braća blizanci, postoje književni kritičari koji imaju nešto "napredniji" stav: oni uopšte nisu braća, već predstavljaju međusobni trodimenzionalni odraz u ogledalu, koji se u tolikoj meri poklapa da se više ne zna ko je od te dvojice original.
Ili, bolje rečeno - ko je prodavac a ko kupac Megatrenda.

***
Ne znam zašto ćemo pre da poverujemo Raši Karapandži, ali valjda je i "Francuzu" Mići Jovanoviću jasno da je čak i onom "Nemcu" Dejanu Đorđeviću jasno da je "Srbin" Mića Jovanović opet prodao Megatrend - sam sebi. I opet po naređenju onih čiji je "od glave do pete". Malo da propere biografiju, dok se slegne postizborna prašina nakon predstojećih izbora, pa čim SPS opet povrati neuništivi koalicioni megakapacitet - eto nama Miće Božinovog u Ferariju opet nazad.
Ova zajebancija sa "prodajom" je istovremeno i opomena nekima u opoziciji da se ne zanose mnogo proverama diploma i doktorata, ako se kojim slučajem uskoro dokopaju vlasti. Čisto da ne nalete na same sebe. Mada, bolje bi im bilo - tim nekima - da se ne zanose mogućom (opet) koalicijom sa SPS, ako se kojim slučajem uskoro dokopaju vlasti.
Jer ovo je Zemlja čuda, baš kao i Zemlja ispred i iza ogledala - zar ne?

A sve je počelo padom u zečiju rupu... onomad.


appendix 29.11.2019. u 22:51


Bivši vlasnik Univerziteta Megatrend Mića Jovanović kazao je danas za televiziju N1 da "nije siguran" da li kupci tog univerziteta postoje ili su "izmišljene ličnosti", ali da to on "ne bi mogao da tvrdi". Jovanović je, povodom jučerašnje objave da je taj univerzitet prodao nemačkoj kompaniji, kazao da ljude iz te kompanije ne poznaje, kao i da je sve vreme razgovarao samo sa Dejanom Đorđevićem. On je istakao da je imao dileme u vezi sa Đorđevićevom ulogom u poslu, ali ga nije zanimalo da proveri da li je kupac zaista investicioni fond. "Ja to nisam proveravao, jer me nije zanimalo. Mi smo imali čvrst dogovor, napravili smo ozbiljan ugovor koji je overen kod notara, sa svim garancijama", naglasio je Jovanović.

Mića Jovanović kazao da nije siguran da li kupci univerziteta Megatrend postoje (Danas, 29.11.2019)

Prodaja Univerziteta Megatrend, bukvalno preko noći, samo dan nakon emitovanja dokumentarnog filma na N1 o fakultetskoj diplomi koju je tamo stekao ministar policije, iz dana u dan deluje sve bizarnije. Kako je pokazalo istraživanje N1, rukovodstvo kompanije koja je navodno preuzela Megatrend teško da je moglo da isplati novac za kupovinu, iz prostog razloga jer ti ljudi - ne postoje. Osobe koje su na sajtu EFAS-a predstavljene kao rukovodstvo fonda - ne postoje. U pitanju su slike modela kupljene sa sajtova za prodaju fotografija, a iste slike, pod drugim imenima, mogu se, kako je utvrdio N1, naći i na još nekim sajtovima. Osim lažnog rukovodstva, ispostavilo se da ni konzorcijum investicionih fondova koji je kupio Megatrend, niti je konzorcijum, niti je investicioni, niti je fond. Novi v.d. rektora Megatrenda Dejan Đorđević, naime, registrovao ga je kao običnu firmu, sa minimalnim osnivačkim kapitalom. Društvo sa ograničenom odgovornošću na čijem čelu se nalazi gospodin Đorđević registrovano je za kancelarijske usluge, trgovinu, za uvoz i izvoz mašina za kopiranje i tonera, kao i za trgovinu automobilima. Ko stoji iza konzorcijuma koji je, po tvrdnjama bivšeg vlasnika Miće Jovanovića, kupio Univerzitet Megatrend?
Navodni kupci Megatrenda - ne postoje, reč je o modelima sa interneta (N1, 29.11.2019)


KRS'

dr Dejan Đorđević iz Beograda, navodni predstavnik navodnog nemačkog konzorcijuma sa juga Srbije, "osnovnu i srednju školu je pohađao u rodnom Leskovcu (iz Beograda?!), školu rezervnih oficira u Zadru, diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu i Medicinskom u Prištini, član je Pravoslavne akademije nauka, krajem 2018. godine preživeo pokušaj atentata na njega". Kakav kapacitet! Inače, drDĐ je predsednik Konzervativne reformističke stranke, osnovane u Nišu 2005. godine a sa sedištem
 (?) u Beogradu. Kako stoje stvari, ispada da on tu stranku vodi iz Nemačke?! Inače, članovi te stranke sebe skraćeno nazivaju KRST. Nakon što ih je redakcija Istinomera danas provalila, biografija "dr predsednika stranke" je obrisana. Blanko.
Jbg... KRST, KRS' ili KRŠ - pojava centralnog antropoida na grupnoj partijskoj fotografiji sve govori, baš kao i blanko naslovna strana NIN-a.

Da li je moguće da još uvek postoji neko ko ne vidi da je frka u njihovim redovima sve veća i veća? Hajtemolimvas, nismo deca: pa Megamića je ovom izjavom upravo načinio luping dostojan lično Vučića. Skočio sam sebi direktno iz prkna u usta. Plus KRS'.

Narastajuća nervoza u SPS, u pokušaju da se što više opere od Vučića, posebna je priča.
Samo ih gledajte.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...