Tuesday 19 February 2019

Persona non sana


Ovaj čovek je definitivno lud.
Ludi su oni koji pravdaju to ludilo.
Ludi su i oni koji to ludilo podržavaju.
Najluđi su oni koji se prave da ludilo ne postoji.

Novi sterilni blok, za sve osim njega

Vučić na onkološkom odeljenju Instituta za majku i dete - usred proglašene epidemije gripa, usred zabrane posete bolnicama i bez maske na licu - grli i ljubi teško obolelu decu. U toj istoj bolnici, takođe, on lupeta o vanrednim izborima nakon kojih će ubrzo neko na vlast a neko u opoziciju, za dve i po godine najavljuje "skandinavsku revoluciju" u zdravstu i skok plata, sve to na kraju začini razmišljanjem naglas o tajkunu Đilasu koji bi da formira neku socijaldemokratsku stranku. Pored toga, glupira se da (kao) kuva nešto u loncu, na šporetu na drva na kome nigde nema čunka za dim.
Tzv. ministar Lončar pravda Vučića da je ispoštovao sva epidemiološka pravila (a ne kao neki neorganizovani), ali i time da je to možda poslednja želja tog deteta - pa kako da je onda ne ispuni. Stvarno, gde bi mu duša da nije.
Jedna od dvorskih budala, prepodobni Čučković Obrenovački, kaže da su građanski protesti širom Balkana maslo Engleske koja hoće da skrene pažnju sa Brexita. Na pruzi Niš-Zaječar po četvrti put iz šina iskaču vagoni sa otrovnim materijama. Zorana Mihajlović gletuje facu, nema kad još i time da se bavi.
Današnji super-Mesec, najveći ove godine, svo to ludilo je isterao na površinu - i više nema nazad.

19. februar 2019. (sve u istom danu i na istom mestu):



Zaštitna maska, zbog koje se ne bi mogao da vidi ludački kez Vrhovnog Idiota (pa je zato ne nosi tamo gde bi morao), ubuduće treba da postane jedno od obeležja protesta #1od5miliona. Ne zbog gripa, već zbog Vođinog ludila koje je postalo katastrofalno zarazno
Kao zaštita i otpor tom ludilu.
Kao dokaz da ne želimo da budemo jedna od četiri stavke sa početka ovog teksta.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...