Monday 22 October 2018

The Pula


Nadležna ministarstva u Srbiji su konačno pronašla čarobnu formulu za spas kako peMzionog fonda (koji odavno ne postoji) tako i peMzionog glasačkog tela kradikalske bande. Odsadpanadaljeiubuduće, peMzije u Srbiji će biti striktno isplaćivane u posebnoj, stranoj i nadasve čvrstoj valuti. Nakon dubokog em širokog razmišljanja članova Otadžbinske Vrhovne Komande, na čelu sa Aleksandrom Prvim Karavučićem, izbor je pao na BoЦvanu (Botswana) i njihovu valutu.
Em je zemlja braЦka, em prijateljska, em nesvrstana, em joj valuta čvrsta i sasvim odgovarajuća ovdašnjoj nameni.
OK, i naziv joj je pravi i primeren mestu i vremenu: The Pula of Botswana.
Da prostite - Pula boЦvanska.

dve pule, spreda i straga

Evo i kursa pule, po kome ćemo moći da preračunamo kolike ćemo penzije primati:


Šta bre 1 pula = 9,6149 rajhsdinara... more zaokruži na 10, pa da nosimo!
Kad je bal...
U stvari, da se ne lažemo, svi mi ovde znamo da je ovo sa pulom po prvi put u istoriji toliko dobra ideja da će odmah biti uvedena i za sva socijalna plaćanja, a za dve najviše dve i po godine i za plate u svim sektorima (realnim & nerealnim). Zaposleni u oborvilajetu ionako samo kukaju da rade k'o crnci za male pare, što da im se i pulavalutno ne udovolji subjektivnog osećaja radi pa onda neka crnče makar za čvrste pare. Zašto da bez potrebe mešamo babe i žabe, pule i rajhsdinare, lažove i lopove kad stvari mogu da budu još bržejačebolje.
Elemdaklem, biće Pula srbistanska - i tačka. Umesto afričkih likova, na svim apoenima će spreda biti Crven Ban, a otpozadi će se menjati likovi onih kojima je mesto baš sa te strane. Dobro, bre, može i afrička šljiva ali samo na onoj novčanici od 2408,66 pula srbistanskih, koliko bi po novom iznosila prosečna penzija u čvrstoj, da prostite valuti.

p.s.
Umalo da zaboravim, Bo
Цvana nije priznala Kosovo.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...