Saturday 22 September 2018

Nikako


"Prvi put ću svim penzionerima ponaosob, i to ne o državnom trošku, nego kao predsednik stranke koju vodim, da napišem pismo, da im zahvalim na strpljenju i veri u svoju državu i svoje rukovodstvo."
- Aleksandar Voldemort, 21.09.2018.

Kako?


Ne, nije pitanje kako će on to "svim penzionerima" napisati pismo (za)hvale, pa i onima koji su u međuvremenu otišli na drugi svet zahvaljujući "veri u državu i rukovodstvo". Odgovor na njega već znamo, jer se AV definitivno primio na to da je priča o Hariju Poteru istinita. Ako će da bude letećih automobila u Srbiji, onda će da bude i sova-pismonoša, čarobnih kamina i nezačepivih otvora za poštu na ulaznim vratima.
I tačka.
Hajde da prvo razjasnimo jednu sitnicu u ovoj njegovoj izjavi: rekao je "svim penzionerima ponaosob". Ako ste pomislili da će napisati pismo svakom penzioneru lično - grdno grešite, jer on to nije rekao. Rekao je da će napisati lično pismo svim penzionerima. Ko ne razume razliku, taj ne poznaje svoj maternji jezik; baš kao ni onaj koji daje takve izjave. O tome "šta je pesnik hteo da kaže", neka raspravljaju na opštinskim odborima i kućnim savetima SNS, niko drugi to ionako ne može da razume.
Međutim...
Pitanje "Kako" odnosi se na nešto drugo: ako neće o državnom trošku, već kao predsednik Velike Partije (a Država = Partija = On) o čijem će to trošku onda AV da napiše to svoje pismo? 
Ponovo iz njega izbija unutrašnji nemir koji on sve teže kontroliše, zbog čega sve češće daje ovakve u potpunosti besmislene izjave. Šta znači "napisati pismo o državnom trošku", ili stranačkom, svejedno? Apsolutno ništa, baš kao i sama izjava. 
O čijem će to on trošku poslati tj. uručiti ta pisma, a ne napisati ih - e, to je pravo pitanje. Neće o državnom, kao predsednik, a hoće o partijskom - opet kao predsednik. Dakle, kao predsednik, sa koje god da ga strane posmatraš. Sorry, ali neće moći, jer se zvanično ta njegova "partija" finansira upravo o državnom trošku.
Pa što ga onda ne bi finansirao o svom, ličnom?
Zato što, baš kao i svaki patridiot u istoriji ljudskog roda, lopov to nikada ne radi.

Dakle, odgovor je jasan:
Nikako.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...