Sunday 19 August 2018

4000+1


Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović naložila je vanredni inspekcijski nadzor nad svim mostovima u Srbiji dužim od 100 metara.
- RTS, 15.08.2018. u 13:11

Oko 4.000 srpskih mostova potpuno je sigurno za drumski i železnički saobraćaj, poručuju nadležni. Ipak, potpredsednica Vlade traži i vanredne kontrole, za svaki slučaj.
- RTS, 15.08.2018. u 19:30


Red bi bio da Željko Mitrović napiše jedno otvoreno pismo italijanskim mostovima - da prekinu više da se ruše i padaju, jer to ovde podjaruje slojevitu agenturu, kvaziopoziciju, lažne moraliste, raspopove, nedostojne ljude, pacove i hijene, domicilne ništarije, ćirilicogazitelje i ostale vođomrzitelje, sada, kada Najduži Sin našeg naroda gradi po prvi put u istoriji most kojim će obezbediti trajni mir i stabilnost u regionu. Kome je uopšte sada trebala ta priča, o mostovima i kontroli, taj definitivno nije normalan, taj mrzi predsednika Aleksandra Vučića i ceo srpski narod, i treba mu sagraditi jedan most koji bi išao direktno od Ibra u Kosovskoj Mitrovici pa sve do Rakovičkog potoka i Dedinja u Beogradu, deder da vidimo ko i kakve mostove bi onda gradio a ko ih prelazio!
I sve to obavezno da stane u minut-dva desetominutne roze mržnje.
I da vidimo onda ko je bre svetski lider u izgradnji i popravci mostova - pa čak i izgradnji novih reka ispod novih mostova, gde ih nikad bilo nije. Ako treba - a treba, da se ja pitam.
Samo nek' je vanredno, jer tada ekipa najbolje funkcioniše... dokazano u (višedecenijskoj) praksi.


p.s.
Sve prethodno rečeno odnosi se samo na mostove, ali ne i na potporne zidove, rigole, useke, drenažu, posteljicu, asfalt, tunele, zaštitne mreže, ankere, škarpe i ko zna šta sve još. Moraće da sačekaju svoj red, a do tada će biti u režimu slobodnog pada.
Kao i sve drugo u ovoj kvazidržavi.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...