Thursday 8 March 2018

oćekakinećekaki


Poglavar SPC kaže da će se založiti za promenu imena u SPC - Pećka patrijaršija, ali da ostaje u Beogradu. Zato je Drug Sredoje koji u njemu čuči, dodao u sebi: "SPC je vekovima bila uz svoj narod, i zato ću se založiti da taj narod konačno sav dođe u Beograd."
Duša je od Boga, telo do Đavola a Kosovo je srce Srbije?
Paaa... jes' tako, al' iščupaše nam ga i preprodaše sa ostalim organima, tako da nam je od silnog srBovanja ostao još samo onaj organ koji popovima obično ne treba - barem ne po suštini poziva kojim se bave. Praksa je nešto sasvim drugo. E, tako je isto i sa gos'n Arhiduhovnikom srBoslavlja: teorija nedamokosovskog ciklusa je jedno, al' praksa... je praksa.
Ne zaboravite - ispod brada, mantija, tamjana, krstača, zlatnih kruna i pozlaćenih crkvetina, i dalje se kriju licemerne i alave sitne duše na čijem je čelu malograđanin Miroslav Gavrilović, koji bi i dalje da ostane predsednik te partije.
Ne, to nema nikakve veze sa političkom opozicijom i njenim nedavnim izbornim brodolomom. Barem ne još, dok i oni ne dođu na red. A tada više neće imati ko da kuka za njima. Tako barem kaže jedna pesma...

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...