Saturday 10 March 2018

Konsolidacioni rückgeld


Ne možete da poverujete u to da su "Srbi toliko nisko pali, pa se prodaju za 2000 RSD"? To onda pokazuje koliko ništa ne znate o ljudima sa kojima živite. Ova bagra koja vlada je lepo sela, proanalizirala sve do u tančina, proračunala se i zaključila da bez trunke znoja upravo toliko košta jedan prosečan srpski glasač - 2000 rajhsdinara. I da je ta cena nepromenjiva već 150 godina. Jedino su se menjali kurs i valuta u kojoj se prodajete, braćo Srbi... stoko jedna.
Ne vređam nikoga (zajebite tu foru, braćo Srbi), ovde samo citiram vašeg praoca Pašića, koji vam je i uvalio sve ovo što se danas događa. Kao, mrzite njih, ali kunete se u njega - čija su, upravo oni, politička deca? More i 2000 je mnogo...
Očekujem da već od sutra SNS krene sa pozivima, redom po spisku, svima kojima su danas dali po dve crvene (nekima i tri) - da se u najkraćem roku jave u stranku i vrate te pare. Trebaju im za konsolidaciju beogradskog budžeta.

- Fejsbuk, 04.03.2018. 23:01

valov

Nikola Pašić je sigurne glasove obezbedjivao tako što bi po hrvatskim selima podelio meštanima (ne on lično nego njegov ondašnji brže jače bolje tim), svakome po levu cipelu a onda bi dobili i desnu nakon rezultata glasanja. To je ovde konstanta. Jer ovaj narod da nema taj neki kuršlus u glavi bio bi veliki a ne mali... a vi razmišljajte o apstinentima i nevažećim listićima kao osnovnom uzroku onoga što nam se dešava.
- Fejsbuk, 09.03.2018. 07:08



Romske porodice koje su pred izbore dobile po 15.000 din "socijalne pomoći" usmeno obaveštene da 10.000 moraju da vrate... Što bi klinici rekli - moša.
- Tviter, 10.03.2018. 10:54


Čekbremalo, desna cipela je postizborno duplo skuplja od leve?!
Ujbt, pa onih republičkih "-10%" su malji deca za ovo čudo od (beo)budžetske konsolidacije.
Kako ono beše - "nema besplatnog ručka"? Jok, ima. Pred izbore velikodušno deliš tromesečnu socijalnu pomoć (3x5000), pa onda tražiš rückgeld (kusur) za april i maj nedelju dana nakon izbora. More, ljukava ljisica onaj Jorgovankin šofer, a?
Nevezano za to koliko je ova poslednja "informacija" tačna, zapravo, ovakve stvari se jesu radile godinama unazad i praktikovali su ih svi, mada se uglavnom odnosilo na članove biračkih odbora ispred stranaka koje su učestvovale na izborima kao i na njihove predstavnike u tzv. radnim telima - članovi BO su dobijali po 2000 a traženo im je da "stranci daju pola", dok su članovi RT dobijali po 40 i više hiljada a traženo im je da daju od polovine do čak kompletnog iznosa. Problem je što se ovde više niko ne čudi čak i da je ovo sa vraćanjem deset crvenih tačno. Setimo se samo Đorđevićevog prethodnika na tom ministarskom mestu, druga AV Levog, i njegovog čuvenog "treba zaraditi socijalu"... Od svih nacionalnih, verskih, političkih, seksualnih, obrazovnih, moždanih i drugih manjina, Rome je najlakše uceniti - za bilo šta, pa i za glasanje. Mada, samo je za dlaku lakše od srBskih arijevaca napredno-nazadne provenijencije.

p.s.
Kad smo već kod cipela, plitke "martinke" sa 6 rupa koštaju 16.000 rajhsdinara, pa vi onda vidite da li ćete glasati sledeći put za levu ili desnu cipelu, iako mu to ovde već 150 godina izađe na isto.


No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...