Monday, 22 May 2017

F-35 stealth


Narodna izreka je u potpunosti jasna:
"Što Veliki Predspremijer misli, to Mali Marko kaže."
Jedan opijen a drugi opčinjen, oni ne primećuju mnogo više i daleko ozbiljnije stvari od mumlanja sebi u bradu zajedljivih gluposti na račun stranih političara. A omakne im se i po koja podsvesna... istina?
"Srbija poštuje sve države i ne upliće se u njihovu politiku, pa očekuje da se i druge zemlje drže toga..."
Tačno.
Srbija je zemlja u kojoj odlazeći premijer a nadolazeći predsednik časti njene građane etikeitranjem da pate od F dijagnoza kada su protiv njega i njegovih budalaština, dok policijska stanica u jednom gradu ultimativno zahteva od lokalne bolnice da joj dostavi spisak svih pacijenata sa F dijagnozama.
Kakvi bre crni avioni... kamioni, buldožeri, vozovi.


Slovo F u medicinskoj dijagnostici označava skup dijagnoza koje opisuju devijaciju duha i svesti. Nakon slova dolazi kombinacija brojeva koja detaljno govori o kojoj se tačno dijagnozi radi. Postoji više stotina duševnih bolesti koje su na ovaj način klasifikovane.

Ovaj blok sadrži poremećaje kod kojih je došlo do ozbiljnih promena u afektu ili raspoloženju u smeru depresije (sa ili bez pridružene anksioznosti) ili pak povišenog uzbuđenja. Poremećaju raspoloženja obično je pridružena promena opšteg nivoa aktivnosti; većina ostalih simptoma je ili sekundarna ili razumljiva u kontekstu promenjenog nivoa raspoloženja i aktivnosti. Većina ovih poremećaja sklona je ponavljanju a nastup pojedine epizode često se može povezati sa stresnim događajem ili stresnim situacijama.


Kada građane konstantno držiš u stresnim (manje) događajima ili (više) situacijama, u sve tvrđoj atmosferi sopstvenih strahova koje projektuješ na društvo u celini uz pomoć svih državnih resursa i potčinjenih medija, pritom neprekidno baljezgaš o promeni svesti naroda i lepiš mu kolektivne dijagnoze, onda nije čudno kada jedan od tvojih podrepaka ispranih mozgova nesvesno odvali i otkrije delić onoga što se komeša u tvojoj glavi i muči te svih (tvojih) 25 sati dnevno.
Koincidentno - a po naš slučaj signifikantno - deluje činjenica da je dijagnoza F35 izbrisana sa liste poremećaja raspoloženja. Za razliku od svog aeronautičkog imenjaka, postala je "stealth" - nevidljiva. To, takođe, znači da je slobodna za nova tumačenja i registraciju neke nove bolesti uma.
Kako stoje stvari, u Srbiji se više nego očigledno udarnički radi upravo na tom poslu.

"Ali, mrzitelju jedan i nedostojni čoveče, Marko Đurić je mislio na..."
Stop.
Nemoguće je u istu rečenicu staviti Marka Đurića i glagol misliti. Ne ide bre, nikako.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...