Saturday 22 December 2012

DSPS


Evo kako je master Stojko odbornicima obrazložio svoju želju Deda Smrazu (u daljem tekstu - DS) za smenom direktora JKP "Badnjevo" pre isteka mandata.


Pusta želja ispunjena je na jučerašnjoj sednici Mesne Zajednice Negotin, koja se nalazi u predgrađu Socijalističke Opštine Dušanovac. I tako su DS-ovi odbornici glasali za linč jednog od "svojih" i reizbor jednog od svojih. Doduše, zaista ne znam kakvo je sad pa to čudo "diplomirani ekomista", ali užasno dobro znam kako je to kada ovom Palankom vlada SPS.


Da se ne kačim sad i za onaj "akcenat", dosta je i 'voliko.

***
Pre tačno deset godina, formirana je čvrsta lokalna vlast u Negotinu koju su činili SPS i DSS. Deset godina kasnije - sve je isto. Samo su se Koštunjare prešaltovale u DS, G17, SNS - isti oni, koji su sada glasali za novogodišnju predizbornu mr.Stojkovu želju.
Reći ćete "Aha, opet držiš stranu Gerovki!"
Zajebali ste se - vi, koje ona svrbi dok imate poriv za držanjem. Radmila Gerov, iako je bila predsednik skupštine opštine Negotin (ispred DSS, do juna 2002. godine), za  osam meseci foteljašenja (u svom poluprvom mandatu) nije dopustila smenu niti jednog jedinog direktora ili člana upravnih, nadzornih ili školskih odbora, koji su bili članovi rahmetli negotinskog DOS-a. Svi su listom posmenjivani a neki i isterani sa radnih mesta, ujesen te godine, posle njene smene i odlaska iz DSS, te armiranja vlasti koju su činili ovi isti od juče - samo prepakovani u neko drugo pakovanje.
U ovoj Palanci SPS (i njihovi DS sateliti) nisu tvorili vlast jedino kada je Gerovka sa svojom bandom bećara gazdovala gradom. Sa kakvim god tvorovima je tvorila tu vlast, za vreme njenog (drugog i polutrećeg) mandata nikada nije dopustila da bilo ko pokuša, daleko bilo smeni, nekoga od njenih kadrova.
Inače, Negotin uskoro dobija i lokalnu televiziju, koja će se zvati "TV Trans Negotin". Naravno odlukom odbornika, dok su još uvek u transu dilova i brige za sopstvene guzice.
Letošnje igrarije oko smene Vlajka i podrške Stojku, obijaju se, i tek će se obijati o glavu žutim irvasima. Neka, i treba - zaslužili su.


Zbog svega ovoga je, na 24. sednici MZ Negotin u predgrađu SO Dušanovac, poslednja i završna reč ipak bila agroliberalna, Radmilina:

"Gospodo demokrate, svaka vam čast."

Kakve bre crne demokrate, sve su to DS - Deda Smradovi. Nule i ništice, ništarije nevažeće - bili i ostali. A i ostali.


Doček Nove 2013. Godine o trošku budžeta opštine, biće organizovan besplatno za sve građane - one iste koji pune taj budžet. Tom prilikom duvaće orkestar, kontriraće akustična banda, za njom još i velika - opet banda. Građanima potom sledi mrstojkočestitka, kuvana brlja, kao i po vruće ćevapče & mekika u ruku.
Plus vatromet, ali bez hiljadu slonova, nojova i pužova.

Drž', Stojko!
Izbori su na proleće, čim se otopi sneg i opet pojavi lišće.

5 comments:

miroljub said...

procitajte tekst u "PRAVDI" o sednici i smeni.

Radmilo Kračunović said...

Eto ti sad, ovaj tekst naprednjaka izgleda kao da su od mene prepisivali.
Fazon je da je sve što je u tom tekstu napisano istina do u slovo, kao da je kolumnista bio prisutan na tom noćnom postkafanskom sastanku. Plus, i ovaj tekst se završava rečenicom o neminovnim izborima. Bemti pravdu, ili Pravdu - svejedno - kad je u Negotinu došlo dotle da se od svih partija jedino SNS slaže sa onim što pišem.
Mada, koliko sam čuo, njihov jedini odbornik jeste glasao za smenu. Sad će kontraargument kako je to bilo strateški, da osveste one preostale demokrate.

Uruković nije mogao da nađe lakši način za svoju smenu, od ovog da postane predsednik opštine. Kupovao je odbornike za izbor, za opstanak će cena biti daleko veća. Ako ne ponudi dovoljno, neki će glasati protiv njega i za džabe, samo da properu političke biografije.
Pred izbore, da ne zaboravim.

Radmilo Kračunović said...

Da bre, zaboravili smo na link:

http://www.pravda.rs/2012/12/23/politicko-ludilo-sps-smenio-direktora-ds-uz-pomo-odbornika-ds/

Marvin said...

Nema tu velike filozofije, demokrate su u Negotinu sramota već duži niz godina. Pa oni su u vd stanju već godinama, ne smeju da raspišu izbore jer će Ljubiša da ih dobije na pivo i pljeskavice. I tradicionalno imaju šest frakcija, sve moj do mojega.

Sinisa Mirovic said...

samo pisi dok kadrovi 90 grme po gradu samo osvezenje za nase oci je mladic nova uzdanica SPS dir.Turisticke,mlad,obrazovan ,pametan kadar pravi naslednik opranih kadrova 90' ma Venis je cudo ljudi skida mrlje samo tako



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...